Sinterklaasfeest

Afgelopen zaterdag vierden wij het sinterklaasfeest. En o, wat was het gezellig! Schoonfamilie kwam bij ons. In het totaal waren we met 8 volwassenen en 4 kinderen, waaronder dus 3 van onszelf. De kinderen kregen cadeautjes van hun eigen ouders en van opa en oma. Dat vinden we genoeg. Vorig jaar hadden ze zoveel dat we zelfs dichte cadeautjes mee naar huis namen.
Voor de volwassenen doen we het als volgt. Er zijn 4 mannen en 4 vrouwen. Elke man koopt een vrouwencadeautje en schrijft er 'vrouw' op. Elke vrouw koopt een mannencadeautje en schrijft er 'man' op. Dit jaar deden we een zelfgemaakt sinterklaasspel met een dobbelsteen. De regels hebben we zelf verzonnen. Het is makkelijk te maken en o zo leuk! Je verzint 'gewoon' 6 regels en zet de kookwekker op 20 min. Een voorbeeldregel is:
- geef je cadeau een plaats door (naar volgende man of volgende vrouw)
- de volgende speler een beurt overslaan
- ruil je cadeau met die van een andere speler
- enz.
Hierbij moet je er wel op letten dat, zodra je cadeau's gaat ruilen, de mannen onderling ruilen en de vrouwen onderling ruilen.
Al met al was het heel gezellig en ben ik weer een dienblad rijker. Manlief had echt een superleuk cadeau: koffie met gebak voor 2 personen. Echt origineel!

Natuurlijk moest er voor dit feest ook wat gebakken worden! Het werden gewone cupcakes met sint/piet.

                                      

De sint en pietjes kocht ik bij de action voor 0,99 cent per 10. Boordevol e-nummers natuurlijk, maar goed, het is tenslotte maar één keer sinterklaasfeest he?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Een kind met nachtangst, en wat te doen?!