Tip: broodbakmix!

Deze week ontdekte ik broodbakmix bij de Aldi. Ik nam van alle drie de soorten een pakje mee en deed de eerste er gelijk maar in. Het mooie, witte brood dat daar uit kwam zag er heerlijk uit en de smaak was prima!
Inmiddels zit het tweede brood in de broodbakmachine. De bevindingen van dit brood én het brood dat nog brood moet worden zal ik als update berichten in dit blogje.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Een pakje van 500 gram (1 brood) kost 0,65 euro.

Reacties

  1. ik had hem onlangs ook, maar ik vond hem zo enorm plakken....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Caroline, ik had precies hetzelfde in het begin, maar ik heb er 10 ml water minder in gedaan (donker volkoren brood) en toen was het brood uitstekend! Gr. Oscar

      Verwijderen
  2. o echt,ik heb ook een broodbakmachine gekregen van mijn vader,mijn gebruikte die eerder heel vaak,ik heb hem zelf nog nooit gebruikt want ik weet niet hoe het moet,want hoef je dus alleen maar dit zakje te halen?zal vast nog wel meer bij moeten toch??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prima brood van te bakken. Alleen is de hoeveelheid te groot voor onze AFK. Ik neem 4/5e deel van het pak meel en 4/5e deel van de aanbevolen hoeveelheid vocht. Anders rijst het letterlijk de pan uit. Half wit en donker volkoren mengen geeft het beste resultaat. Ik bak alleen op vakantie in buitenland; neem dan de broodbakmachine mee naar het appartement.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prima brood!! Ik doe het nog gewoon met de hand. Mix en water ( met een scheutje olijfolie) in een kom. Snel door kneden en laten rijzen. Na een uurtje nogmaals even door kneden en in een bakvorm doen en in de oven op 50 graden nog een keer laten rijzen ( 50 min). Dan oven op 225 graden, 10 minuten daarna warmte terugzetten naar 200 graden en half uur verder bakken. Prima resultaat als je ook nog een bakje met water in de oven zet.
    Fluitje van een cent en heel lekker! Met 2 personen doen wij er 3 dagen mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker hoor! Ik maak meestal brood van meel (enzo), maar brood van zo'n mix is ook erg lekker, en kost niet zoveel tijd! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb deze ook mee gebracht ik kneed met een keukenmachine en bak het in de oven gaat prima

    Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik had deze broodbakmixen ook ontdekt bij de Aldi, alleen ik nam dan de donker volkoren brood. Wat mij opviel is dat hier 80% volkorenspeltbloem wordt gebruikt! Dit staat op de zijkant van de verpakking. Nu haal ik de mixen ook uit Duitsland bij de Kaufland en neem daar de Vollkorn-Dinkelbrot (volkorenspeltbrood) van 1 kg (= 2 broden) à € 0,85. De inhoud van deze verpakking alsmede de vetgehalte etc. komen exact overeen met de donker volkoren broodbakmix van de Aldi. Dit is dus gewoon volkorenspeltbrood! Aangezien een gewoon speltbrood zo'n € 2,30 kost bespaar je dus heel veel (en heb je de kosten van de broodbakmachine er snel uit)!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Is broodmix van de Aldi gewoon gezond.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.