Tip: broodbakmix!

Deze week ontdekte ik broodbakmix bij de Aldi. Ik nam van alle drie de soorten een pakje mee en deed de eerste er gelijk maar in. Het mooie, witte brood dat daar uit kwam zag er heerlijk uit en de smaak was prima!
Inmiddels zit het tweede brood in de broodbakmachine. De bevindingen van dit brood én het brood dat nog brood moet worden zal ik als update berichten in dit blogje.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Een pakje van 500 gram (1 brood) kost 0,65 euro.

Reacties

 1. ik had hem onlangs ook, maar ik vond hem zo enorm plakken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Caroline, ik had precies hetzelfde in het begin, maar ik heb er 10 ml water minder in gedaan (donker volkoren brood) en toen was het brood uitstekend! Gr. Oscar

   Verwijderen
 2. o echt,ik heb ook een broodbakmachine gekregen van mijn vader,mijn gebruikte die eerder heel vaak,ik heb hem zelf nog nooit gebruikt want ik weet niet hoe het moet,want hoef je dus alleen maar dit zakje te halen?zal vast nog wel meer bij moeten toch??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prima brood van te bakken. Alleen is de hoeveelheid te groot voor onze AFK. Ik neem 4/5e deel van het pak meel en 4/5e deel van de aanbevolen hoeveelheid vocht. Anders rijst het letterlijk de pan uit. Half wit en donker volkoren mengen geeft het beste resultaat. Ik bak alleen op vakantie in buitenland; neem dan de broodbakmachine mee naar het appartement.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prima brood!! Ik doe het nog gewoon met de hand. Mix en water ( met een scheutje olijfolie) in een kom. Snel door kneden en laten rijzen. Na een uurtje nogmaals even door kneden en in een bakvorm doen en in de oven op 50 graden nog een keer laten rijzen ( 50 min). Dan oven op 225 graden, 10 minuten daarna warmte terugzetten naar 200 graden en half uur verder bakken. Prima resultaat als je ook nog een bakje met water in de oven zet.
  Fluitje van een cent en heel lekker! Met 2 personen doen wij er 3 dagen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat is een leuke brood-bak-mix!
  Helemaal mee eens :-)
  Leuk dat je dit deelde!

  Tegenwoordig kopen wij de meeste mixen in Duitsland.
  Die zijn meestal 1/2 om 1/2 qua gist/zuurdesem.
  Deze broden smaken niet zuur,
  ze zijn wel heel voedzaam.
  Met oog op de gezondheid is het minderen van gist wel heel goed.
  Helemaal bakken met zuurdesem is best pittig vinden wij.
  Vooral kinderen vinden zulk zuur brood vaak niet echt lekker.
  Uiteindelijk went alles natuurlijk :-)

  Maar wij genieten ook gerust van zo'n lekker Aldi-broodje hoor :-)
  Net als jullie :-)

  LIEVE GROETEN, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker hoor! Ik maak meestal brood van meel (enzo), maar brood van zo'n mix is ook erg lekker, en kost niet zoveel tijd! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb deze ook mee gebracht ik kneed met een keukenmachine en bak het in de oven gaat prima

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had deze broodbakmixen ook ontdekt bij de Aldi, alleen ik nam dan de donker volkoren brood. Wat mij opviel is dat hier 80% volkorenspeltbloem wordt gebruikt! Dit staat op de zijkant van de verpakking. Nu haal ik de mixen ook uit Duitsland bij de Kaufland en neem daar de Vollkorn-Dinkelbrot (volkorenspeltbrood) van 1 kg (= 2 broden) à € 0,85. De inhoud van deze verpakking alsmede de vetgehalte etc. komen exact overeen met de donker volkoren broodbakmix van de Aldi. Dit is dus gewoon volkorenspeltbrood! Aangezien een gewoon speltbrood zo'n € 2,30 kost bespaar je dus heel veel (en heb je de kosten van de broodbakmachine er snel uit)!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Zorgen voor meer rust.. afscheid!