'Kooksels'

Gistermiddag was ik de hele middag thuis, dus had ik bedacht dat ik bolognesesaus zou gaan maken. Het recept komt uit het boek 'koken met Karin'. Ken je dat? Oh.. er staan zulke lekkere dingen in! Ik vind dit kookboek echt een aanrader! (nee, ik heb geen aandelen ;-)). Zondag maakten we al heerlijke aardappels uit de oven:

 
Deze foto is gemaakt voordat ze in de oven gingen. Ze zijn zo lekker dat we ze vorig jaar met kerst gegeten hebben. Het recept is simpel, goed(koop), en ontzettend lekker, precies een recept waar ik van houd! O ja, er liggen wat uiringen bij, ik had nog een halve ui liggen, vandaar. Eigenlijk horen deze er niet bij..
 
Maar goed, het ging over gistermiddag he.. Ik ging bolognesesaus maken. Deze moet minimaal een uur pruttelen, maar dan heb je ook 2 porties tegelijk. Vandaag hebben we het gegeten. Ik kookte macaroni, roerbakte wat groente en deed deze saus erbij, heerlijk!

 
Misschien vraag je je af waarom we het gisteren niet opgegeten hebben. Dit was wel zo gepland, maar ik bedacht dat ik dan ook maar gelijk erwtensoep moest maken. Dan was ik één keer druk, maar hebben we voor 4 á 5 keer eten. Zo gezegd, zo gedaan:

 
De liefde van de man gaat door de maag, toch? Hij is gek op erwtensoep en deze bolognesesaus! Dus aten we gisteren erwtensoep en vandaag macaroni, zijn week kan niet meer stuk ;-).
 
Heb jij ook een favoriet kook of bakboek?

Reacties

  1. Ik heb wel eens op de site van Karin gekeken, en het sprak me wel aan.
    Ik kijk ook vaak op de blog van Williene, van smakelijck E-nummervrij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit! Ik maak regelmatig iets uit de Allerhande, gisteren nog: Gehaktballetjes van Jamie Oliver (vergeten foto's te maken...). De dure toevoegingen vervang ik door ingrediënten die ik in huis heb, bijv. ciabatta door gewoon brood in het gehakt enz.). Ze hebben allemaal heerlijk gegeten! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!