Recept van een snelle perentaart


Snelle perentaart


Nodig:

-75 ml + 1 el zonnebloemolie

-150 gr. Magere kwark

-300 gr. Suiker

-1 zakje vanillesuiker

-2 eieren

-300 gr. + 1 el. Zelfrijzend bakmeel

-Zout

-3 niet te rijpe peren

-Evt. poedersuiker


Doen:

1.      Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).

2.      Roer in een mengkom 75 ml. Olie, kwark, suiker en vanillesuiker met een garde door elkaar.

3.      Roer de eieren erdoor.

4.      Voeg 300 gr. Zelfrijzend bakmeel en zout toe en roer dit tot een glad beslag.

5.      Vet de springvorm in met 1 el olie, en bestuif met 1 el zelfrijzend bakmeel.

6.      Schep het beslag in de springvorm.

7.      Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.

8.      Snijd de peerhelften in en leg ze met de bolle zijde boven in het beslag.

9.      Bak de taart in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. ( controleren met een satéprikker).

10.   Eventueel de peren bestrijken met verwarmde abrikozenjam en bestuiven met poedersuiker.

 
Eet smakelijk!
 
 
 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!