Recept van een snelle perentaart
Snelle perentaart
Nodig:
-75 ml + 1 el zonnebloemolie
-150 gr. Magere kwark
-300 gr. Suiker
-1 zakje vanillesuiker
-2 eieren
-300 gr. + 1 el. Zelfrijzend bakmeel
-Zout
-3 niet te rijpe peren
-Evt. poedersuiker
Doen:
1. Verwarm
de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
2. Roer
in een mengkom 75 ml. Olie, kwark, suiker en vanillesuiker met een garde door
elkaar.
3. Roer
de eieren erdoor.
4. Voeg
300 gr. Zelfrijzend bakmeel en zout toe en roer dit tot een glad beslag.
5. Vet
de springvorm in met 1 el olie, en bestuif met 1 el zelfrijzend bakmeel.
6. Schep
het beslag in de springvorm.
7. Schil
de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
8. Snijd
de peerhelften in en leg ze met de bolle zijde boven in het beslag.
9. Bak
de taart in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. ( controleren met een
satéprikker).
10. Eventueel
de peren bestrijken met verwarmde abrikozenjam en bestuiven met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Een heerlijk en makkelijk recept.
BeantwoordenVerwijderen