Voordelig boodschappen doen!

Nu A. wat groter word en hij moeilijker te vermaken is ga ik wat vaker naar de winkel. Niet steeds dezelfde hoor, maar ik haal overal wat aanbiedingen. Fijn dat ik daar wat meer tijd voor heb. Ik ga nog steeds elke woensdagmorgen naar de Aldi en de Boni, maar daarnaast ga ik ook op donderdagmorgen naar Hoogvliet en op maandagmorgen naar AH. Op dinsdag haal ik wat groenten op de markt omdat daar de verse groenten (over het algemeen gesproken) voordeliger zijn dan in de winkel én omdat er geen verpakking omheen zit.


Vandaag ging ik ook nog even langs de op=op shop. Dit is een winkel waar ze producten verkopen die aan de datum zijn. En verse producten van gisteren, zoals brood. Ik kom er niet vaak maar het is echt de moeite waard om langs te gaan. Vandaag kocht ik een suikerbrood, 6 witte bolletjes, een oude wijvenkoek, een zakje stophoest voor manlief en een twee zakjes fisherman friends voor 3 euro.Het suikerbrood zit in de diepvries, dat is voor het weekend. De bolletjes zijn voor morgen en heb ik voor de zekerheid ook maar in de diepvries gestopt.

Meestal loop ik om de week ook de xenos even in. Bij de kassa staan vaak manden met boodschappen die aan de datum zijn. Zo kocht ik eens chocola voor 25 cent of calve pindakaas voor 50 cent. Ik hecht niet zoveel waarde aan de datums. Even ruiken en proeven, vaak is het nog goed te eten. En vooral producten als snoep of chocola, daar kan niet zoveel mis mee gaan.

Misschien vraag je je af of het wel wat oplevert om al die winkels af te gaan, nou.. niet altijd. Soms geef je ongemerkt daardoor teveel uit. Vorige maand ging het juist heel goed en hield ik bijna 60 euro over van m'n boodschappenbudget!

Ben jij een koopjesjager? En zo ja, is dat uit noodzaak of omdat je het leuk vind? 

Reacties

 1. Ik ben wel een koopjesjager maar minder geworden door mijn zerowaste beleid, nu mag alleen de dingen mee in glas en of zonder verpakking

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat is iets wat ik nog moeilijk vind! Goedkoop.. maar toch verpakking.. dan neem ik het vaak toch nog mee..

   Verwijderen
  2. Dit herken ik wel! Ik merk dat het ook regelmatig verschilt hoe ik inkoop. In mijn studententijd zo goedkoop mogelijk (Euroshopper had je toen nog en kiloknallers). Daarna een tijd zo gezond mogelijk, zonder een enkel e-nummer en zonder een gram suiker. Toen met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. En nu, door de zwangerschap, hang ik overal een beetje tussenin. Ik wil gezond eten, dus zonder pakjes en zakjes, maar wel binnen mijn budget blijven. En het moet ook haalbaar zijn naast mijn werk, ik heb door de zwangerschap minder energie dan eerst en daarom komen er soms nog wel voorgesneden soepgroenten tussendoor (in de zo gehate plastic verpakking!) en kan ik niet alles zelf bakken maar eten we ook wel koeken uit een verpakking met geraffineerde suiker en e-nummers. Maar ik voel me er niet (meer) schuldig over. Alles 100% doen lukt nu even niet. Na mijn verlof stop ik ook met werken en is er misschien meer mogelijk. Bijvoorbeeld naar de markt gaan, die staat er nu alleen op een ochtend dat ik werk.

   Verwijderen
  3. Daar ben ik het helemaal mee eens: alles 100% doen is niet haalbaar..

   Verwijderen
 2. Ik ben een koopjesjager omdat ik het leuk vind ;) al zijn wij over het algemeen vrij zuinig en zoeken we altijd het beste goedkoopste alternatief, zodat er geld overblijft voor leuke dingen zoals vakantie en om gewoon te sparen.
  Ik moet er bij koopjes wel altijd goed op letten of we het wel echt nodig hebben. Ik ga inderdaad ook wel eens bij de Xenos naar binnen, eigenlijk alleen maar voor de koopjes. Laatst kocht ik er een grote zak cappuccino aanmaak spul voor maar 25 cent en heerlijke chocolade ook voor maar 25 cent. Daar ben ik zelfs nog speciaal voor terug gegaan, want dat was echt heel lekker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja chocolade nam ik ook mee. Helaas maar één reep. maar toen ik terug ging was alles op! (logisch!)

   Verwijderen
 3. Ik ben een koopjesjager. Het brood/vlees bijv. koop ik altijd vanaf 18.30 uur bij de supermarkt met 35% korting. De meeste kleding wordt in de opruiming gescoord. De aanbiedingen in de folders worden nauwlettend in de gaten gehouden. Bij de ene winkel is het in de aanbieding toch nog goedkoper dan de andere. Ik moet daar dan wel in de buurt komen. Ik ga er niet speciaal met de auto naar toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat doe ik ook niet. Ik ga alleen naar de winkels waar ik (bijna) langs kom op de route naar school, maar dat zijn er dus heel wat ;-)

   Verwijderen
 4. ik let ook vaak op koopjes. Ik woon niet in Holland,maar hier ook goed opletten.
  Hier moeten we best op de kleintjes letten en nu had hier de apotheek in de super een actie, bij elk recept een giftcard van 10 dollar. Helaas hadden we veel nodig,maar heb al heel wat cards nu. Voor als het echt moet, kan ik die lekker gebruiken.
  Alleen chocolade neem ik niet gauw mee. Hou er niet zo van.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben een echte koopjes jager niet omdat het moet maar waarom zou je meer uitgeven als nodig is. Wij gaan maar 1x in de week en parkeren de auto gratis bij de lidl dan gaan we te voet lans de winkels die op de route liggen naar de groenteboer, weer terug en dan gaan we de rest bij de jumbo halen. Onderweg naar huis is ook nog een winkel maar als er niks in de folder staat rijden we die voorbij. Ook nemen we de produkten mee die gratis zijn, wel moet je dan de bon opsturen of een code. Soms hebben we in 2 weken voor 20 euro gratis produkten. Dan is er nog de veiling winkel waar we soms goed scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook een poos gedaan maar is helemaal versloft.. misschien moet ik daar ook weer eens aan beginnen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!