Afval / kliko's / zakken

Zoals ik al eens schreef, is ons stoepje achter maar klein. Geeft niets, genoeg ruimte om te zitten en we hebben zelfs een klein tuintje. Jammer genoeg moesten er wel 4(!) kliko's op staan, en je begrijpt.. daar wordt je uitzicht niet beter van:
Manlief en ik keken het even aan, maar toen bleek dat we na een maand nog maar een bodempje restafval geproduceerd hadden, besloten we dat we deze kliko wel weg zouden kunnen doen. Het restafval gaan we inleveren in een ondergrondse container. We kozen voor 30 liter zakken, zodat we wel wat vaker zouden moeten inleveren maar we in de zomer minder last van stank zouden hebben. (je kunt kiezen tussen 30 liter en 60 liter). Ik haalde de kliko leeg, en wat bleek, in één maand tijd hadden we 30 liter verzameld, het paste precies in de bak van de ondergrondse container!


De papierkliko werd eerder opgehaald door vrijwilligers. De opbrengst was dan voor een kerk/school/sportvereniging. Dat leverde aardig wat op, en er waren genoeg vrijwilligers. Dat zag de gemeente natuurlijk ook wel, dus gingen ze het zelf maar weer ophalen. De kerken/scholen/sportvereniging lopen daardoor dus aardig wat inkomsten mis, mede doordat de subsidie eerder ook al ingetrokken was en ze i.p.v. subsidie het oud papier op mochten halen. Nu krijgen ze dus helemaal niet meer! Om deze reden besloten we het oud papier apart in te zamelen en kon de oud papier kliko dus ook weg!


 


Dat leverde echt wat ruimte op!


We besloten de PMD-kliko nog wel te houden, maar nu stond er precies deze week in de huis - aan - huis krant dat de gemeente besloten heeft de PMD-zakken elke week op te gaan halen i.p.v. tweewekelijks. Daarom stuurde ik er nog maar een mail achteraan met de vraag of ze toch ook maar de PMD - kliko op willen halen. Dat zou betekenen dat we maar één kliko over houden, en veel meer ruimte op de stoep!

Reacties

 1. hier geen containers. Gewoon vuilniszakken en die gaan in het oude olievat die op het pad achter de huizen langs gaat. En alles gaat erin. Niet de lege flessen en blikjes. Die verzamelen de kinders en leveren ze in. Opbrengst voor hen. In 2 maanden toch ongeveer 20 euro.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hoop kliko's hebben jullie daar zeg! In onze gemeente hebben we enkel de grijze en groene. Plastic kun je inleveren bij de supermarkten in een container net zo als glas en oud papier. Sinds we een nee nee stiCker opde deur hebben. Hebben we zelden oud papier. We bewaren. Het in een oude schoenendoos. Is deze vol nemen we deze mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, dat vond ik ook, een beetje TE veel. Oud papier leveren we in op school of bij de kerk. We hebben geen nee/nee sticker, ik vind folders lezen zo lekker..

   Verwijderen
 3. Wij hebben alleen de GFT en de restafval. Ik zou zo graag willen dat we veel meer gescheiden dingen konden inleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij leveren alles gescheiden in, maar dan in zakken. Dat scheelt zoveel ruimte op de stoep!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!