Hoe je dag ineens anders kan gaan!

Vanmorgen ging alles gewoon zoals ik graag wil dat het gaat. We stonden vroeg genoeg op om niet te hoeven haasten, de was ging in de wasmachine voordat ik naar school ging en zelfs de vaatwasser stond aan.


Op school ging het echter nét even anders. E. zou vandaag een uitje hebben met z'n klas. Ze werken over vervoer op het water en daarom zouden ze vandaag twee keer met de veerpont meegaan én op een echt schip gaan kijken. E. had er reuze zin in!


Op school aangekomen komt er een moeder naar me toe en vraagt: 'heb je wat bijzonders vanmorgen?' Ik was een beetje overrompeld en zei verdwaasd: 'eh, nee.. hoezo? Zijn er te weinig moeders om te rijden? Maar ik heb geen rijbewijs!' Nee.. die lieve moeder had gisteren bedacht dat ze genoeg ruimte in de auto had en had aan de juf gevraagd of ik ook mee mocht, omdat ik anders nooit mee kan. Wat lief! Dus, gaf ik snel E. een kus, rende ik de school uit, naar de markt, naar huis en weer naar school. Precies op tijd! (ik verbeterde gelijk even mijn snelheidsrecord met de bakfiets ;-))


Daar zat ik dan, in de auto! A. mocht ook mee, en was gewoon nog een beetje beduusd. Onderweg gaat m'n telefoon, een vriendin. De oppas voor vanmiddag had afgezegd, of ik op kon passen. Ah, jawel hoor, de dag zou toch al raar zijn!


Eerst gingen we op de ene pont,  we reden een eind en gingen met een ander pontje de rijn weer over richting Wageningen.
In Wageningen aangekomen kregen we een rondleiding over een schip:
Best bijzonder om te zien hoor. Op dit schip wonen een echtpaar met drie kinderen. Het was er knus en gezellig. We mochten alles zien, zelfs de machinekamer (oei.. enge trappetjes!) Alles ging goed, geen ongelukjes!

Terug naar school bedacht ik ineens dat ik de jongens beloofd had dat we vandaag in het dorp een krentenbol zouden gaan eten i.p.v. de hele fietsrit naar huis. Gelukkig had ik nog wel even snel drinken meegenomen, dus kon dat gewoon doorgaan. Ik kocht een zak krentenbollen, aten die lekker op, lieten 2 sleutels voor de nieuwe fiets van E. bijmaken en lazen nog wat boekjes in de bieb. En toen was het weer tijd om naar school te gaan. Inmiddels was het hard gaan regenen, en ik had geen regenpak aan dus kwam kletsnat thuis. Ik had m'n jas nog niet uit of daar kwam m'n kleine vriendinnetje! Ik wist dat ze nog een poos gaat slapen 's middags, en dat kwam vandaag even goed uit. Ik moest de was van vanmorgen nog ophangen en de vaatwasser nog leeg halen. M'n jas deed ik snel in de droger, samen met m'n trui, die ook nat geworden was.

Verrassing! Manlief belt, ik ben op tijd thuis dus kan ik de jongens van school halen! Yes! Het regent namelijk nog steeds! De fiets van B. moet maar een nachtje op school slapen, deze kans laat ik niet schieten!

Vanavond loop ik even naar de schuur om wat weg te gooien en zie dat m'n bakfiets scheef staat. O nee he.. lekke band! :( Nou, niets aan te doen. De band is slecht dat wist ik. Ik app gelijk de monteur en na wat heen en weer ge-app komt hij er morgen een nieuwe band omdoen! (wat een service he?!)
Nu nog een oplossing zoeken voor morgenvroeg. De fiets van B. staat nog op school, waar ik ineens niet zo blij meer mee ben. Hij kan dus niet zelf gaan. Gelukkig vind ik een moeder in de buurt die ze mee kan nemen. Ook weer geregeld! M'n boodschappen moeten maar een dagje wachten.

Eén voordeel, omdat ik morgenvroeg toch niet weg kan, kan ik wel het werk dat vanmorgen is blijven liggen doen!  

Reacties

 1. Wat leuk dat die moeder jou meevroeg! Klinkt als een echte verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastische dag zo opeens. Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt leuk dat ze aan jou dacht!
  Ik vind het ook knap dat je altijd maar weer (of geen weer ;-)) op je fiets overal heengaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was heel lief! En ach ja, die fiets.. ik heb geen keus.. geen rijbewijs en geen auto bij huis = fietsen!

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat je mee kon! :-) En wat een dag, haha! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het gaat niet altijd zoals men gepland heeft,soms krijg je leuke verrassingen en soms minder leuke.dat hadden wij vorige week toen iemand op ons in reed,zonder geldige papieren van zn auto..wat een geloop(verzekering,politie,garage...)maar van jou was het een mengeling van emoties.groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superlief en attent van die moeder die je meevroeg :) En echt heerlijk dat je zulke dingen lekker spontaan kunt doen, da´s toch heerlijk? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is echt heerlijk! A. is er nu oud genoeg voor, echt heel fijn!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!