Zieken

Gisteren zijn we met de twee jongsten naar de huisarts geweest. De jongste hoestte al een week, en kreeg daarbij ook hoge koorts. Onze tweede begon twee dagen later, maar hoest verschrikkelijk. Soms 10 minuten tot een kwartier achter elkaar, met kokhalzen en overgeven erbij. Om verdrietig van te worden. Elke keer als hij zijn hoestaanval heeft pakken we z'n puf, en terwijl hij hoest, zetten we toch de puf op z'n mond. Het kan niet anders, hij komt er anders niet uit, en hij heeft het zo benauwd. Het gevolg van dit hele gebeuren is dat manlief en ik 's nachts slecht slapen. Om de beurt begon er één te hoesten, en het leek wel alsof ze er in zouden stikken. Dus.. naar de dokter ermee! Blijkt dat onze tweede beginnende longontsteking heeft. De jongste heeft al een week koorts en enorme amandelen. Ze krijgen nu allebei een kuur. Gelukkig merken we nu al dat het een stuk beter gaat. We hebben vannacht zelfs door kunnen slapen!

Deze dagen modderen we maar een beetje aan. Onze oudste heeft ook medicijnen omdat hij een blaasprobleem heeft. Hij moet twee keer op een dag een spuitje (in z'n mond) met medicijnen. Deze vind hij erg vies, en gistermorgen gaf hij daardoor over. Uiteraard op z'n kleren. Ach, hij kan er niets aan doen, de wasmachine draait wel weer. Onze tweede en derde zoons krijgen drie keer op een dag een spuitje met 'soldaatjes'. (We hebben er maar weer een verhaaltje van gemaakt :-))Dit gaat gelukkig redelijk goed. Verder krijgen ze alledrie nog bisolvon. En dan onze tweede nog z'n puf tijdens de hoestbuien. Jongste wil niet drinken (logisch, met zulke amandelen..) dus probeer ik 'm op een andere manier vocht binnen te laten krijgen. Dus lepelen we fruit, yoghurt en ander gepureerd voedsel naar binnen.

Zo, nu weten jullie ook waar ik mee bezig ben! Het geeft niet, dat is de kunst van het moederschap toch? Jezelf wegcijferen om je kinderen groot te laten worden.

Morgenmiddag komt m'n moeder een poosje oppassen, dan kan ik even boodschappen doen. Die komen natuurlijk niet vanzelf aanwandelen..

Ik hoorde dat er een griepepidemie heerst, hebben jullie (of gezinsleden) er ook last van?

Reacties

 1. Joh, wat vervelend, zulke lange hoestbuien.
  Ja, dan moet je jezelf wel wegcijferen, maar hou jezelf ook in de gaten. Fijn dat je moeder even komt, kun jij gelijk er even uit zijn.
  Hier hebben we de jongens dat in de vakantie gehad, maar zelf ben ik nu ook zo moe en ik hoest ook meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een fruitijsje is ook wel eens lekker bij last van de amandelen. Perenijsje of zo. Beterschap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ocharme die kinderen!Hopelijk zijn ze snel beter!
  Let ook maar op jezelf zoals Jolanda hierboven reeds zei..
  Na zo'n slechte nachtrust pak je sneller iets over...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zelf tussen kerst en oud en nieuw griep gehad en twee van de zes andere kinderen ook. Idd met benauwdheid ( hoesten ) en koorts. Ik heb hier nog een paar pufjes liggen maar dit keer niet nodig gehad. Sterkte joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé, vervelend! Hopelijk knappen ze al weer wat verder op! Beterschap hoor, ermee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!