Emma en Daan

Vorige week las ik op Nu.nl dat Emma en Daan de populairste voornamen waren van 2012. Ik vind het altijd weer leuk om te kijken welke namen er bovenaan staan, maar bij het kiezen van de namen van de kinderen hebben we er niet naar gekeken.
We hadden nogal wat eisen toen ik zwanger was van onze eerste. De naam moest niet te lang zijn, anders wordt het te snel afgekort. We wilden graag een Bijbelse naam. De naam mocht niet gevolgd kunnen worden door 'tje'. Je moet het niet met allerlei dingen kunnen rijmen. We hebben op de voorletters gelet, want om nu met je voorletters w.c. te heten, of o.b. ofzo, nee dat wilde we ons kind niet aandoen. Bij de andere twee werden we al wat makkelijker, maar wilden we wel weer dat het paste bij de naam van de eerste. De derde heeft zelfs wel een naam waar je 'tje' achter kunt zetten.
Verder wilde we een naam die je uitspreekt zoals het er staat. Het lijkt me erg lastig om overal je naam te moeten spellen omdat ze niet weten hoe je het schrijft.

Persoonlijk zou ik geen naam kiezen die in de top 5 van de lijst staat. Gewoon om het feit dat het bijv. niet praktisch is in de klas. Ik moest daarom ook wel erg lachen om het stripje van De Jager. (ook op Nu.nl)


 
Verder staan er in het stukje de meest bijzonderste namen. Ooit van een meisje gehoord die 'Tram' heet? Of een jongetje dat 'Dimmer' heet? Nou, ze bestaan, dus wie weet kom je ze nog een keer tegen!
 
Tip: Als je geen naam voor je ongeboren kind weet, kun je ze altijd nog 'Beer' noemen, dat schijnt voor jongens én meisjes te zijn ;-).
 
Ik wil niemand beledigen. Ieder z'n smaak! Maar.. bedenk wel dat je kind zijn of haar leven met dezelfde naam moet doen!

Reacties

 1. jaja we hebben een nicht die Beertje heet: roepnaam Bep.
  Dimme ken ik en Ome Dam ook...O en mijn tante heet niet tram, maar Trijntje.

  Mijn man had als eis/wens twee lettergrepen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. altijd erg leuk om een naam te kiezen,wij hebben onze 2 jongsten een bijbelse naam gegeven,als we alles mochten over doen hadden we alle kids een bijbelse naam gegeven,maar we zijn blij met de namen van nu hoor en de kids zijn ook blij met hun naam gelukkkig hihi.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik las het ook van Emma en Daan! Er staan best leuke namen in die lijstjes, maar voor ons geen naam uit de top 5, liefst zelfs niet in de top 50 :-) Voor ons gewoon hollands, en wel opa / oma vernoemen (maar ook weer niet te ouderwets, dus een beetje verbasterd bij het vernoemen)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben helemaal niet gekeken op welke plaats de namen staan. Wij vernoemen alleen in de doopnaam, kun je zelf ook nog wat verzinnen :-)

   Verwijderen
 4. Ik heb het ook gelezen en een meisje die Wijntje heet... Tja.. Hmm.. Ook niet echt onze smaak ;-)
  De naam van onze kleine man komt veel voor, maar dat wist ik eigenlijk niet. We hebben hem gekozen omdat we hem gewoon mooi vonden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoorde dat er ooit mensen waren die hun dochter Bloem wilden noemden, terwijl hun achternaam Pot was. Dat verzin je toch niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee, dat zou mijn keuze ook niet zijn!

   Verwijderen
  2. Wat te denken van Aart Appel?

   En mijn vroegere leraar Nederlands was een bewonderaar van de dichter Joost van den Vondel en noemde zijn pasgeboren dochter naar de dochter van zijn grote icoon: Badelog. Heel apart, dat kan ik wel zeggen.
   Groet, Ineke

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Een kind met nachtangst, en wat te doen?!