Bewaren of weggooien?

Ik heb een hekel aan weggooien. Echt een hekel.. Ik bewaar daarom ook van alles, wat weer tot resultaat heeft dat ons huis te vol wordt. Wil je weten wat ik bewaar?
- lege jampotten (om te vullen als ik zelf jam of appelmoes maak)
- tijdschriften, ze zijn vaak maar één keer gelezen, dus bewaar ik ze, of geef ik ze door.
- plastic, wordt natuurlijk wel opgehaald, maar scheiden doen we wel. Meestal hebben we één zak in de week.
- doppen van melkpakken, yoghurtpakken, sappakken, enz. Een poosje terug zei iemand tegen me dat je die doppen kon sparen voor één of andere stichting/school. Later bleek het een grap te zijn. Toch zijn ze wel leuk. Misschien kan ik er nog iets leuks van maken voor in de tuin? tips zijn welkom
- postzegels, voor goede doelen.
- blik, als m'n moeder komt neemt ze het gelijk mee voor bij het oude ijzer.
- en dan nog allerlei pakjes, wc-rollen en keukenrollen voor school.

Dus.. als je het goed bekijkt spaar ik vooral voor anderen. Misschien vraag je je af wat ik wel weggooi? Nou, toch nog genoeg hoor!
Gebruikte pampers, schillen, snoeppapiertjes, plastic en blik worden uiteinderlijk ook weggegooit, alleen duurt het wat langer, melk- en yoghurtpakken, en allerlei andere kleine rommels. Onze kliko zit lang niet vol als hij na twee weken weer aan de weg staat! Gek he?

Een volgende keer schrijf ik over ons huis die te vol wordt :-).

Ben jij ook zo'n spaarder? Of gooi je liever 'alles' weg?

Reacties

 1. We scheiden het afval wel gedeeltelijk, maar hier wordt alleen papier apart opgehaald van de rest. Glas brengen we zelf naar de container en verder wordt het niet apart verzameld en dus ook niet gescheiden... Eigenlijk zijn we wel bewaarderig, maar ik probeer zo veel mogelijk meteen op te ruimen/ door te geven etc., anders slibt ons huis helemaal vol...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij sparen de doppen voor iemand via onze schoondochter, 't is voor iets voor blinden / slechtzienden. (is geen grap)
  Ook hier sparen we enorm doosjes rolletjes enz. en we scheiden wat af.....gelukkig kan ik nu een hoop lozen op school. Schept weer ruimte.
  Hier ben ik de weggooier en mijn man is de verzamelaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze doppen gaan naar belgie en worden daar verwerkt . Het geld is voor een blindengeleidehond. Hier gaan de doppen via via naar de school ,,de akker'' voor bijzonder onderwijs in Barendrecht.
  Ik ben een opruimer eerste klas en bewaar alleen wat emotionele waarde heeft de rest gaat naar rommelmarkt of word gescheiden en weg ermee. Voor mij geld ,,opgeruimd huis, opgeruimd hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wissel een beetje. Maar soms kan ik helemaal wild worden, en dat smijt ik echt van alles weg. Bij onze verhuizing heb ik ook erg veel weggegooid, en soms ook wel dingen waarvan ik nu baal… Ik kan moeilijk maat houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spullen die nog bruikbaar zijn en ik niemand voor weet gaan naar de kringloop o.a houten schaatsen.Rommel gaat in de prullenbak en dan nog hebben we spullen staan waarvan ik denk wat moeten we ermee. Maar dan heeft het een emotionele waarde:)Maar ook zetten we spullen op marktplaats ofzo.Tijdschriften geven we door aan allerlei mensen en die geven het ook weer door,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!