Recept speculaascake

Afgelopen weekend waren we uitgenodigd bij vrienden om erwtensoep te eten. Heerlijk was het! Ik beloofde wat lekkers te bakken voor bij de koffie. Na even in m'n mappen te hebben zitten bladeren bedacht ik dat een speculaascake wel lekker is. Het was alweer een poos geleden dat we die op hadden. Het recept is heel makkelijk en ik wil het graag met jullie delen.

Recept Speculaascake

Nodig:
- 200 gram boter, op kamertemperatuur
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
-4 tl. koek - en speculaaskruiden
- mespuntje zout
- cakevorm, 1l. ingevet

Doen:
1. Verwarm de oven voor op 160 gr. Klop de boter samen met de suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot er een mooie luchtige creme is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
2. Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar.
3. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken. Lekker met slagroom.


Dit recept komt uit een allerhande. Neem het gerust over. Ik vind het leuk als je dan even een reactie achterlaat!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!