Recept chocoladetulband

Zoals ik in één van mijn vorige blogs had beloofd: één van de recepten van al die lekkernijen die ik vorige week maakte! De chocoladetulband met wit glazuur!


Nodig:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram zachte boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 grote eieren
- 50 gram cacaopoeder
- 250 gram pure chocolade (in stukjes)
- 125 gram poedersuiker
- 1 eiwit
- tulbandvorm met antiaanbaklaag (doorsnede 22 cm.)

Doen:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. In beslagkom boter, basterdsuiker en vanillesuiker met een mixer (of keukenmachine) in ca. 10 min. tot cremekleurige, romige massa kloppen. Eieren één voor één erdoor kloppen; pas het volgende ei toevoegen als het vorige helemaal door het botermengsel is opgenomen.
3. Zelfrijzend bakmeel in drie tot vier keer toevoegen en met een spatel luchtig door het beslag mengen. De cacao en stukjes chocolade er ook luchtig doorheen spatelen. Het beslag overdoen in de tulbandvorm en de bovenkant gladstrijken. De vorm op het rooster in het midden van de oven schuiven en in ca. 1 uur gaar bakken.
4. De tulband uit de oven nemen en 10 min. in de vorm laten afkoelen. De rand van de tulband voorzichtig losmaken, zodat er lucht tussen de tulband en de vorm komt. Het rooster op de vorm leggen en samen omkeren. Daarna de vorm voorzichtig verwijderen.
5. Tulband op het rooster verder laten afkoelen.
6. Roer een glad en glanzend glazuur van 125 gram poedersuiker en ée'n eiwit. Eventueel nog een eetlepel water toevoegen. Het moet niet te dun worden.
7. Strijk dit losjes over de bovenkant van de tulband, zodat het glazuur mooi naar beneden druipt. Laat minstens 1 uur opstijven.

Tip: Ik maakte de tulband een dag eerder en deed er 's morgens het glazuur over.

Dit recept komt uit een Allerhande uit 2005.

Succes! Als er vragen zijn hoor ik het graag! Laat je een berichtje achter als je het recept over neemt?

Reacties

  1. mmm, dat ziet er lekker uit, en ga dit voor het weekend bakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom je een award brengen ,kijk even op mijn blog.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marianne,
      Dank je wel! Op welke blog mag ik kijken? Je profiel is nog niet ingeschakeld, dus kan ik er niet opkomen! Fijn weekend!

      Verwijderen
  3. Dank voor het recept, ik ga hem zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!