Aardappels

Onlangs had manlief een beurs. Aan het einde van deze beurs ontstond er een soort ruilhandel, jij krijgt dit van mij, dan krijg ik dat van jou. Zo gebeurde het dan manlief bij een verkoper kwam van aardappels. Nou ja, kant en klaar dan. Ter decoratie had deze beste man kratten aardappels staan. Toen manlief vroeg of hij wilde ruilen tegen aardappels kreeg hij een reactie die ons erg verbaasde: 'eet jij nog aardappels dan'? Toen manlief verder vroeg bleek dat volgens meneer er nog maar heel weinig mensen 'gewone' gekookte aardappels eten. Ik vroeg me af of dat echt zo is of dat het een soort verkooppraatje is. Hij moet z'n handel ook kwijt!
Al met al waren wij weer een big-shopper vol aardappels rijker, want ja, wij eten nog gekookte aardappels! Helaas kon manlief niet meer meenemen en werd de rest weggegooid.. :s

 
Eten jullie nog gekookte aardappels?

Reacties

 1. Ja hoor! Minstens één keer in de week, meestal 2 of 3 keer, helemaal nu het stamppottenseizoen is, heerlijke stamppot en voor de kinderen gewone gekookte aardappels, dat vinden ze gewoon het lekkerst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik zou bijna zeggen; natuurlijk eten wij dat.
  Zijn er echt mensen die dat nooit eten?! Je kunt van aardappels toch ook puree, schijfjes, partjes uit de oven of frietjes maken?! Heerlijk!

  Jullie zijn in ieder geval weer voorzien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, hier ook nog gewone aardappels met jus! Maar wel vaker dan vroeger een keer (noten)rijst, pasta of couscous. Wat ik tegenwoordig ook wel doe is roseval aardappeltjes in plakjes en dan olijfolie erover en in een ovenschaal in de oven.Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook elke week toch wel 3 keer gewoon aardappels. We verbouwen ze zelf in de groentetuin. Dit jaar z'on 150 stam. Daar komen we een heel eind mee deze winter. En dan straks rond koninginnedag beginnen we weer van voren af aan.
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een wonderlijke vraag inderdaad! Natuurlijk eten wij gewone aardappels! Minstens vier keer per week zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Een kind met nachtangst, en wat te doen?!