Gods trouw

Vrijdag zag ik een prachtige regenboog:

 
En elke keer weer als ik 'm zie, wordt ik zo blij! De regenboog is het teken van Gods trouw. Hij zorgt elke dag voor ons. We hebben genoeg te eten, kleding om aan te trekken, een huis om in te wonen en voor zover we weten zijn we gezond. Waarom zou ik nog klagen? God zorgt voor ons!
 
Dit lees ik in Mattheus 6: 25 -34

Daarom zeg Ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding?
26 Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven?
27 Wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?
28 En wat bent u bezorgd over de kleding? Kijk naar de lelies in het veld, hoe ze groeien; ze werken niet en spinnen niet;
29 en Ik zeg u dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als één van deze.
30 Als God nu het gras op het veld, dat er vandaag is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, kleingelovigen?
31 Wees daarom niet bezorgd en zeg niet: Wat zullen wij eten? of: Wat zullen wij drinken? of: Waarmee zullen wij ons kleden?
32 Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt.
33 Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.
34 Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.
 
Lees jij de Bijbel?

Reacties

 1. Mooi he, dat stuk komt bij mij altijd zo sterk binnen, dan word ik weer even met beide benen op de grond gezet lijkt het wel. Fijn dat je het gedeeld hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat weet je wel. Heb ook een keer geschreven over dit gedeelte.
  Ik las vandaag een mooie uitspraak van Petrus Immens:
  "Al is het dan zuurheid, al is het dan zoetheid, het is al goedheid omdat God het doet." (Over het leven in vertrouwen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, hoor, hier lezen we de bijbel. En ook ik word altijd zo blij van een regenboog. Voor de meeste mensen een gewoon natuurverschijnsel, maar voor mij is het altijd een bevestiging van Zijn trouw.
  Trouwens, mijn al overleden oma las het stukje waar jij over schrijft vaak voor mij voor. Zou ze gevoeld hebben dat ik een echte zorgenmaker ben?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook wij worden altijd even stil als we de regenboog zien en leggen de jongelui uit wat de betekenis is. Bij ons wordt er ook bijbel gelezen .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Een kind met nachtangst, en wat te doen?!