Ons uitje - Leiden

Zoals beloofd: een verslagje van onze dagen in Leiden, vorige week donderdag en vrijdag.


Donderdagmorgen brachten we eerst de jongens naar school. A. gaat op donderdagmorgen naar het peuterschooltje, dus dat kwam goed uit. Na de stevige knuffels begon voor ons hét uitje! We gaan weinig samen weg, en we hadden er al zo lang naar uitgezien!


We reden eerst naar Ikea waar we even ongestoord door de winkel wilde wandelen. Daar aangekomen bleek dat de winkel pas om 10 uur open ging, dus gingen we even koffie drinken. Nou, dat was helemaal geen straf hoor! We namen er een lekkere chocolademuffin bij en zaten heerlijk een poosje te praten. Om 10 uur stapten we de winkel in. Ik wilde graag een nieuw wasrek voor buiten. In het vorige huis hadden we een droogmolen die ik veelvuldig gebruikte, helaas past deze niet meer in de tuin. Ik was al wel in de weer geweest met een klein wasrekje, maar voor al die wassen was dat niet genoeg. Een nieuw wasrek dus. En twee tafelkleden. Nou ja, lappen stof. Ik volgde de tip van Marike op. Je kunt dan zelf bepalen hoe groot je tafelkleed wordt, en dat vind ik fijn. Ik kocht twee lappen.


Omdat het prachtig weer was besloten we eerst naar Scheveningen te rijden om te lunchen aan het strand. Wat was het lekker, in de zon achter het glas! Daarna liepen we nog naar de pier om vervolgens over de boulevard weer terug te gaan:
We vervolgden onze rit en gingen  naar Leiden. We hadden een hotelkamer geboekt in De barones van Leyden. We werden zeer hartelijk ontvangen en voelden ons welkom. Onze koffer werd naar boven gedragen en één en ander werd uitgelegd. Sjonge.. in zo'n prachtige kamer had ik nog nooit geslapen!We fristen ons wat op, trokken onze goede kleren aan en gingen weer op pad. 's Avonds zouden we namelijk naar de Matthaus Passion gaan. De kerk zou om 18:15 uur open zijn en we wilden natuurlijk wel op tijd zijn. We besloten eerst nog een rondje door de stad te lopen en kregen wat tips mee van de gastheer van  het hotel.


We bezochten twee hofjes en de burcht. Mocht je eens in Leiden op bezoek gaan, haal dan bij de VVV een hofjeskaart. Het is zo bijzonder om in een drukke stad van die vriendelijke, oude hofjes te vinden!


Hof Meermansburg bijvoorbeeld, waar de magnolia al op uitbarsten stond. Een waterpomp in het midden en mensen die op hun bankje voor het huis genoten van de zon.

En verder gingen we weer. Op naar de burcht!


Vanaf de burcht had je een prachtig uitzicht over de stad:


Na een broodje was het toch echt tijd om naar de Pieterskerk te gaan. Er stond al een lange rij mensen te wachten voor de deur. Een man met een accordeon had een mooi plekje veroverd en stond tegen de kerkdeur. Alle mensen moesten wel langs hem heen, en dat leverde hem mooi wat geld op.

Omdat er tijdens dit concert opnames werden gemaakt voor de EO moesten we muisstil zijn. Dat was geen probleem want wat was het indrukwekkend mooi! We hebben volop genoten. Mocht je ook nog mee willen genieten, dat kan! (zie hieronder)Na het prachtige concert liepen we terug naar het hotel. Het was al laat en we sliepen heerlijk tot 8 uur de volgende morgen. Na een stevig ontbijt verkenden we de stad verder. We zagen wat leuke winkeltjes zoals Oil & Vinegar, waar we een heerlijke olijfolie kochten voor schoonouders voor het oppassen. Ook ontdekten we Shirtdeal, een winkel vol prachtige blousen voor manlief. We liepen ook bij Pluum naar binnen waar ik al die prachtige hebbedingen bewonderde. Ook Dille en Kamille kon ik niet links laten liggen.


Naast allemaal winkels zagen we ook Hortus Botanicus, kwamen we langs de school van Rembrandt, en zagen we diverse kerken (van buiten).
We dronken koffie in de waag. Wat een prachtig gebouw! Omdat we stevig ontbeten hadden namen we als lunch alleen een reep ontbijtkoek die ik van thuis meegenomen had. Rond half 3 waren we terug bij de auto. Wat waren we het zat zeg! Dat zijn we duidelijk niet gewend, twee dagen lopen. We liepen in Utrecht nog even over de woonboulevard om wat ideeen op te doen voor de inrichting van onze kamer, maar langer dan een uur was het zeker niet.


Donderdagavond hadden we genoegen genomen met een broodje maar volgens manlief moesten we toch echt nog uit eten. Daar had ik zeker geen moeite mee. We gingen naar de Hof waar we meestal eten ter gelegenheid van onze trouwdag. We waren vroeg en konden daardoor ook op tijd weer naar huis.


Thuis werden we pas halverwege de avond verwacht. De verrassing was daarom ook groot toen we ineens binnen kwamen. En o, wat waren de jongens blij! Weer werden we stevig geknuffeld en besnuffeld (ja echt!). We roken anders, volgens de jongens, we roken naar Hotel ;-). Mocht je weten waar je dat luchtje kunt kopen, laat het dan even weten. Het geeft vast een relax gevoel, haha!


Al met al kunnen we terug kijken op twee fantastische dagen in Leiden. Ik wist niet dat Leiden zo'n leuke stad was met zoveel oude gebouwen. Genoeg om te bezichtigen, dus mocht je zin hebben in een uitstapje: Leiden is een aanrader!

Reacties

 1. Wow, dat klinkt als een heerlijke stedentrip!
  Fijn dat jullie er zo van genoten hebben.
  (En wat een mooie foto's heb je gemaakt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. \fijn dat jullie zo genoten hebben en je kinders ook denk ik. Het feest was voor hen compleet toen jullie weer heerlijk binnenwandelden.
  Toen ik de kamer van het hotel zag, dacht ik dat je in een paleis was beland. Zo mooi!!
  groet en geniet nog lekker na!!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een prachtig uitstapje. Vermoeiend dat geloof ik best, je doet zoveel indrukken op in veel te weinig tijd. Heerlijk dat thuiskomen dan weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw wat een mooie kamer,heerlijk he zo even samen te zijn,het is ook zo snel voorbij he,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lekker zo even samen weg! En wat een mooie kamer! Nu lekker nagenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo belangrijk lekker een paar dagen weg. Mijn man was bij de Mattheus Passion in Utrecht in de Janskerk dacht ik
  http://www.pieterjanleusink.nl/nl/3/toegangskaarten/matthus-passion-bach.aspx deze was het. Hij had zijn moeder meegenomen het was echt indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!