Linzensoep met parrano

Nu het weer kouder wordt, krijg ik meer zin in heerlijke maaltijdsoep. Deze linzensoep is er één van, en het recept wil ik graag met jullie delen. De soep is erg lekker, makkelijk te maken en niet duur! Het recept stond ooit deels in een Allerhande.

Het recept is voor 4 personen.

Nodig:
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 stronk bleekselderij, in plakjes
- 2 blikken gepelde tomaten (400 gr.)
- 3 groentebouillontabletten
- 150 gram pastaschelpjes
- 1 blik linzen (400 gr. uitgelekt)
- zakje Parrano originale (100 gram)

Doen:
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook. Doe de bleekselderij erbij en bak ongeveer 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en maak ze klein met een spatel. (eventuele pitten nog verwijderen). Voeg 750 ml. water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
- Voeg de schelpjes toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op matig vuur.
- Voeg de linzen en peper en zout naar smaak toe en verwarm de soep nog 1 min. Schep in 4 kommen en strooi de Parrano erover.
- Eet smakelijk!

 
Natuurlijk kun je ook andere pastasoorten gebruiken, maar schelpjes vullen zich met linzen, dat is niet alleen mooi maar ook handig met het eten.
 
Natuurlijk mag je dit recept overnemen, ik hoor graag de bevindingen!
 

Reacties

  1. Hmmm ziet er ook lekker uit hoor! Ik maak 'm weer heel anders. Bij mij lijkt het meer op erwtensoep. Dus ga deze binnenkort eens proberen. Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via via je blog gevonden. Mmmm wat een lekker recept. Ik heb het direct overgeschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit!
    Ik heb ook wel weer zin in maaltijdsoepen...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!