Baby - eten

Onze jongste is inmiddels toe aan echte hapjes. De fles wil hij eigenlijk niet meer drinken, maar om zonder te kunnen is hij echt nog te jong. Daarom ben ik 3 weken terug aan fruit begonnen. Ik had al wat potjes 'gespaard' van 'geld-terug-acties' en 'gratis - bonnetjes'. Nu ze bijna op zijn maak ik het zelf. Gewoon, een banaan met een appel pureren, daar is toch niets moeilijks aan? Een paar potjes heb ik achter de hand gehouden voor als we weg gaan, dan is het makkelijk, maar neem dan ook soms gewoon 'zelfgemaakt' mee.

Inmiddels krijgt hij ook al 2 weken warm eten. Hetzelfde verhaal als fruit eigenlijk: eerst wat 'gespaarde' potjes en nu 'gewone kost'. Hoe ik dat doe?
Ik kook het eten zoutloos, voor ons allemaal. Degenen die er wel zout op willen kunnen dat later nog doen. Dan doe ik 2 aardappels en een paar opscheplepels groente in een kom en pureer het totdat het fijn genoeg is. Meestal doe ik dit voor een paar keer tegelijk, en vries een paar bakjes in:

 
Zo, 'sticker' erop met een datum en datgene wat erin zit, en voila, je hebt altijd wat op voorraad!
 
En die 'stickers'? Dat zijn stukjes schilderstape! Je kunt er makkelijk op schrijven en het is heel goedkoop. Ik doe er nu al 5 jaar mee en het is nog lang niet op..
 
Ik maakte 4 bakjes, gelijk aan 2 potjes á 0,75 per stuk. Dat is een leuke, gezonde besparing!
 
Maak jij ook zelf groente en/of fruithapjes?

Reacties

  1. Ik heb onze kinderen a la Rapley (oftewel gewoon hele stukken) te eten gegeven. Helemaal ideaal omdat je niet hoeft te pureren en ze herkennen de stukken groenten en fruit! Een bijkomend voordeel is dat je ze niet hoeft te voeren, maar dat ze het zelfstandig kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Een kind met nachtangst, en wat te doen?!