Het vakantieboekje!

Voor elke vakantie maak ik een vakantieboekje. Nee, geen fotoboek na de vakantie, maar een boekje voor de vakantie. Misschien herken je het wel, je maakt een lijst met de 'dit - moet - mee' spullen, en een lijst met 'wie zorgt er voor de dieren/planten', en een lijstje met adressen voor de vakantiekaarten, en een lijstje met 'niet-vergeten-te-doen-voor-de-vakantie'.. enzovoorts!


Dit doe ik ook hoor, maar dan in een boekje. Ik ben dol op boekjes en gebruik ze werkelijk overal voor. Zo dol als ik op boekjes ben.. zo dol ben ik ook op lijstjes. En vooral op lijstjes in een boekje, want dan gaan we op vakantie ;-). Dit jaar gaan we waarschijnlijk niet weg met de zomervakantie. Het is nog even wachten wanneer ons nieuwe huis opgeleverd wordt, maar we kunnen het vakantiegeld prima voor andere dingen gebruiken.


Maar goed, het vakantieboekje! Wat schrijf ik erin?


- vakantieadres
- adres van de dichtstbijzijnde Lidl (voor ons een echte vakantiewinkel)
- evt. adressen voor mensen die je een kaartje wilt sturen
- meeneemlijst
- wat moet ik nog regelen - lijst
- laatste dingen - lijst (dingen die je tot het laatst nodig hebt maar je niet mag vergeten, zoals de beker van A. of de plastic hoeslakens)
- leuke uitstapjes in de buurt, met kosten en adressen
- boodschappen die mee moeten (zoals zout- en pepermolen)
- eerste boodschappen die je op je vakantiebestemming wilt doen
- evt. recepten (ik schrijf vaak een receptje van bijv. pannekoeken, chili con carne of i.d. op)
- adressen van kringloopwinkels in de buurt van het vakantieadres


Meestal bedenk ik thuis alvast wat dingen die we kunnen eten, schrijf evt. recepten op, pak de benodigde spullen daarvoor in (bijv. kruiden als oregano, die ik anders niet mee zou nemen) en schrijf de spullen op het boodschappenlijstje van de vakantiebestemming. Dit zijn dan vooral verse groenten, fruit en melk e.d.


Tijdens de vakantie gebruik ik het boekje als notitieboekje. Wat hebben we gedaan/gegeten? Als ik onderweg leuke dingen tegen kom schrijf ik ze op in het vakantieboekje.


Na de vakantie gebruik ik het boekje als naslagwerk en tijdens het maken van een fotoboek (waar ik overigens hopeloos mee achter loop..).


Als er een nieuwe vakantie op de planning staat pak ik weer het vakantieboekje. Als er nog genoeg ruimte in het boekje is draai ik het om en begin overnieuw zoals hierboven beschreven. Als er te weinig ruimte is gebruik ik het boekje vooral om de meeneemlijst over te schrijven in een nieuw boekje. De oude boekjes gaan dan weg.


Hoe doe jij dat, alle lijstjes bij elkaar houden? Losse papieren, kladblok, boekje?

Reacties

 1. Hoi,

  Bij de vakantie voorbereidingen gebruik ik geen boekje.

  Maar ik ben wel dol op notitie boekjes. Heb er in mijn werk (gezondheidszorg) steevast 1 bij me. Heb ik iemand iets beloofd of is me iets opgevallen, ik noteer het direct. Na mijn dienst hoef ik dan alleen mijn boekje nog maar na te lopen. Kan ik echt iedereen aanbevelen. Heb wel eens overwogen mijn collega's te trakteren op zo'n boekje.

  Wat ik wel doe tijdens de vakantie: met 1 van de kids een verslagje schrijven. Dan maak ik gebruik van toegangskaartjes of een folder of een treinkaartje o.i.d. Heel verassend naderhand wat je allemaal gedaan en genoteerd hebt.

  Succes met alle voorbereidingen voor jullie verhuizing. Daarbij is een boekje oftewel TO DO list vast onmisbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier geen boekje. Neem ook geen recepten mee en ben niet op zoek naar een supermarkt. Wij gaan meestal naar Griekenland en daar kook ik gewoon niet. Meestal zijn de keukenfaciliteiten ook prut. Ik heb ook vakantie. Man kan heerlijk koken maar hij mag het bewaren voor thuis. We gaan lekker eten.
  Ik maak wel een verslag van de vakantie gewoon in word zonder plaatjes of andere dingen. Leuk om nog eens na te lezen.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een Moleskine agenda waar ik ook al mijn notities in schrijf.

  Wat grappig dat de Lidl echt een vakantiewinkel voor jullie is. Gaan jullier er normaliter dan niet naar toe?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een moleskine agenda? Nooit van gehoord!
   Nee, de Lidl zit niet op fietsafstand, dus ik kom er zelden. Helaas, want ik kom er graag!

   Verwijderen
 4. Wel een slim idee. Hier hebben we een lijst op de computer die we elk jaar aanpassen en uit printen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat handig! Ik schrijf wel de dingen op die jij ook in je boekje schrijft, adressen van de dichts bij zijnde dierenarts enz. En inderdaad ook waar de Lidl te vinden is. De lijst print ik uit en gaat mee op vakantie. Maar zo'n boekje ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig idee! Hier gaat alles op m'n schrijfblok, daarvan heb ik er altijd wel een paar (in verschillende maten) liggen :-).
  Zelf maak ik voor de meiden ook altijd een 'vakantieboekje': verschillende puzzels en kleurplaten etc. print ik uit, liefst rond een thema zoals 'bos' of nu 'lente' en doe ik in een snelhechter, ook bij de thuisblijfvakanties hier heel populair!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn zus en ik gaan meestal naar Engeland. We gebruiken dan een map met plastic hoesjes met daarin een paklijst, reispapieren, kopieën van de id-kaarten, medicijnpaspoort, adressen en routebeschrijvingen van de overnachtingsplaatsen, ideeën voor uitstapjes, boodschappenlijst voor dingen mee terug, zoeklijsten voor boeken, gegevens van contactadressen thuis, adressenlijst voor evt. kaarten (of al op etiketten uitgedraaid) en evt. interessante winkels. Supermarkten vinden we wel, en Engeland heeft tig kleine tweedehands zaakjes.
  Bevalt ons zo prima

  Afke

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!