Eetplan week 50

Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle eet-suggesties zonder vlees! Ik ga er eens naar kijken en een extra tabblad in m'n receptenmap maken voor 'eten zonder vlees'.

Het eetplan van deze week:

Zondag: Lasagne (koken met Karin)
Maandag: Manlief & ik rest lasagne, kids broccoli, aardappels en een hamburger
Dinsdag: Hutspot met spekjes
Woensdag: zijn we uitgenodigd bij mijn schoonouders vanwege de verjaardag van schoonpapa
Donderdag: (manlief niet thuis) spinazie, aardappels en kibbeling
Vrijdag: Bruine bonensoep
Zaterdag: Patat




Wat staat er bij jou op het menu, deze week?



Reacties

  1. Ziet er goed uit. Wij hadden zondag tomaten-groentesoep, gisteren andijviestamppot met spekjes, vandaag Chicken Tonight, morgen erwtensoep, donderdag home-made pizza,vrijdag iets met vis (weet nog niet wat) en zaterdag volkoren pannenkoeken. Fijn hè, zo'n weekmenu maken! Geeft veel rust dat je verder niet hoeft te denken wat je wilt gaan eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vind een weekmenu heerlijk! Het geeft inderdaad rust. Lusten jullie kids graag soep? Die van ons zijn er niet zo weg van en eten meestal wat anders. Hoe maak jij chicken tonight? mét of zonder pot?

      Verwijderen
    2. De kinderen zijn dol op soep. "Gewoon" groente eten ze hier erg slecht, vandaar dat we regelmatig soep eten. Krijgen ze toch weer een portie groente binnen. Chicken Tonight maak ik altijd met een pot. Zou ook niet weten hoe ik het zonder moet maken ;).

      Verwijderen
    3. Kerriesaus maak je heel gemakkelijk zelf. Los een kippenbouillonblokje op in een pan met kokend water en doe er kerriepoeder bij.
      Voeg er dan bloem bij tot je de gewenste dikte hebt. Je kunt er evt. nog kruiden aan toevoegen.

      Verwijderen
    4. Ik maak 'm altijd volgens een recept van smakelijck, google maar eens, erg lekker!

      Verwijderen
  2. wij eten van die paste met een kaas vulling is dat niet tortellini? Die heb ik gekocht bij de x.enos en de uiterste houdbaarheidsdatum is 19-12. Ik bak een bakje champignons en smelt boter met wat salie. Dat giet je erover heen. Met wat geraspte kaas. Zonder vlees ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gister pompoensoep, vandaag andijviestamppot met gehaktbal, morgen rode kool en gehaktbal, donderdag tagliatelle met zalm en spinazie, vrijdag zuurkoolstamp uit de oven, zaterdag preiquiche en zondag tomatensoep :-)
    Eetsmakelijk deze week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeh, dat lijkt me allemaal lekker! Jullie ook 'eet smakelijk!'

      Verwijderen
  4. Boerenkool met worst, bietjes en spek, pasta en roerbak met rijst. We eten niet zoveel vlees, 2x per week ofzo...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zondag: gegrilde zalm, broccoli, tomaatjes uit de oven en rijst.
    Maandag: stamppot zuurkool met oosters tintje; ketjap en sambal. Gehakt
    Dinsdag: restje zuurkool
    Woensdag: geroerbakte spitskool met ui, kerrie en rijst en gehakt of kip
    Donderdag: restje pasta uit de vriezer
    Vrijdag: spaghetti met courgette en champignons, mozzarella. Glutenvrije pasta of volkoren spelt pasta. Zonder vlees.
    Zaterdag: nasi of ovenschotel met groenten

    Alles zonder pakjes/zakjes, e-nummers en tarwe.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Knap, zo'n weekmenu. Ik wil het bij vlagen wel, maar in de praktijk ga ik vaak halverwege de dag eens nadenken over het eten... Globaal weet ik het wel een beetje natuurlijk, omdat ik weet wat ik aan groente in huis heb. Maar dit is nog wel een verbeterpuntje bij mij..
    Leuk om te lezen hoe anderen het doen.
    Groetjes,
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!