Opruimacties week 51!

Maandag: Zie je die kastdeuren? Ze kunnen niet meer dicht.. :(


In de kast is het ook behoorlijk rommelig!


Eerst de spullen ervoor maar weghalen! Daarna ruimde ik rechts 4 planken op:


Stel je er niet teveel bij voor, het was meer een kwestie van spullen recht zetten en netjes op stapeltjes leggen. Een aantal spullen uit de voorraad bracht ik naar de douche. En de tas (onder de hangende jassen) gaf ik een duwtje zodat de kast WEL dicht kon:Dinsdag: A. is nogal hangerig en het komt er niet van om verder te gaan op zolder, dus haal ik de la uit de boekenkast:


De la pastte nog dicht hoor, daar niet van, maar ik wist dat er veel rommel in zat en het is gewoon lekker als dat opgeruimd is. Kijk, dit houd ik over!


Deze stapel moet opgeruimd worden. Er zat zelfs nog een agenda van vorig jaar in de la. Samen met de agenda van 2015 én de nieuwe van 2016 is dat wel wat gortig. 


De spaarkaarten gaan naar een vriendin, de ballonnen naar boven en een hele grote stapel oud papier in de kliko!

Woensdag: besluit ik om de la van de andere boekenkast maar aan te pakken:


Het is vooral rommelig. Ik denk niet dat er veel weg kan maar dan ligt de boel maar weer netjes. Kijk nou eens wat ik tegen kwam:


Lief he? Ik heb 'm nu op foto, het papiertje ligt in de papierbak. Van de spullen die terug mogen maak ik nette stapeltjes, en kijk, ik houd zelfs ruimte over!


Eh.. dit stapeltje kan toch weg! Best nog een grote berg! 


Dit zakje met geld kan in het spaarvarken:


In deze ijsbak bewaar ik bonnetjes, maar daar heb ik nu een ander systeempje voor! Weg dus met die ijsbak in m'n boekenkast!


Dit spelletje kreeg B. ooit, maar is veel te moeilijk! Manlief heeft het weleens in elkaar gezet, totdat er een stukje kwijt was. Dat stukje werd later weer gevonden en er 'gewoon' bij gelegd in de la. Ik denk niet dat hier nog mee gespeeld gaat worden, weg dus!


Donderdag: Vandaag pas ik op twee neefjes, en is het een drukke bedoeling. Ik besluit het simpel te houden, de poppetjesbak, die op tafel staat!


Dat ziet er niet uit.. het staat op tafel als decoratie, helemaal vol gegooid met.. ja, met wat eigenlijk? Nou.. met dit:


Ik gooi een deel weg en loop diverse bakken af om alle lego, playmobil e.d. weer op te ruimen. Zo, de poppetjesbak is leeg en kan weer dienen als decoratie!


Vrijdag: ah.. nu begrijp ik waarom A. zo hangerig was!


Ons manneke heeft waterpokken! Eigenlijk zaten we er al op te wachten, nadat E. ze twee weken geleden kreeg. Toch heeft A. er veel meer last van. En hij moet ook nog naar oma vanmiddag omdat wij een personeelsfeestje hebben. Gelukkig heeft oma er geen moeite mee en mag hij straks alsnog gaan. Even denk ik eraan om het klusje van vandaag maar over te slaan, maar nee.. ik doe wel een piepklein klusje:


Dit bakje staat op het plankje in de keuken met.. eh.. rommeltjes:


Het plastic zakje mag weg, de postzegels ruim ik op, net als de ballon. Klaar! O wacht, weet je wat? Ik doe het hele bakje weg! M'n vriendin vind 'm leuk en ze wil 'm graag hebben als ik 'm weg doe, dus hoppa! Weg ermee!

Reacties

 1. O. Wat heerlijk en wat een verschil. Al dat opruimen. Ik doe dat ook zo graag.
  En waterpokken zijn niet leuk. Hier hebben ze het nu allemaal gehad. Joepie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou he? Heerlijk!
   Onze A. is ook de laatste! Gelukkig worden ze al minder!

   Verwijderen
 2. lekker zo door te pakken met opruimen he?? Ik ga ook lekker vergeet alleen steeds foto's te nemen en op t blog te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk opgeruimd. Een kunst om het zo te houden. Vroeger was het bij mij ook altijd zo maar daar heb ik de laatste jaren geen last meer van. Ik werk n.l met een vast schema en dat bevalt zo goed, veel meer vrije tijd en veel minder stres. Vroeger zei onze zoon altijd als ik een opruim bui had, we krijgen zeker visite!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Dat is wel een goeie ja! Ik hoop dat ik die kunst ook ooit eens ga verstaan..

   Verwijderen
 4. Lekker zeg, alles opgeruimd. Hier moet het ook nodig gebeuren. Ik denk dat ik de komende week een mooie planning ga maken en vanaf 1 januari ook maar 's ga beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ah, waterpokken. wij hadden zo'n prettig middeltje gevonden, soort schuim. Dat scheelde echt. Het heet KidsClin. Beterschap.
  Hopelijk blijven de laatjes een tijdje zo netjes :)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je tip! Helaas wil A. echt geen zalf of schuim :(. Hij vind jeuk 'heerlijk' , zegt 'ie..

   Verwijderen
 6. Heerlijk zo opruimen, ik kan niet wachten tot ik wat meer tijd heb en daar ook weer eens goed mee aan de slag kan. En wat vervelend de waterpokken! Onze kleine man had er gelukkig niet zoveel last van, ik hoop de meisjes ook niet tegen die tijd...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!