Kliekjessoep en 'vloerbrood'

De titel vraagt om wat uitleg ;-)

Kliekjessoep

Maandag aten de jongens broccoli. De stronk, die ook eetbaar is, sneed ik alvast in blokjes, en wilde dit in de diepvries doen. Dit spaar ik op om zo een keer Broccoli - courgette - champignonsoep te maken. Toen ik de koelkast open deed om iets te pakken zag ik het halve bakje champignons, een halve courgette en een stukje wortel liggen, en ik wist dat ik dat deze week niet zou gaan gebruiken voor een ander gerecht, dus besloot ik gelijk maar een soepje te maken. Ik fruitte een uitje, deed de champignons erbij en later ook even de courgette, wortel en de stukjes broccoli, en liet dat pruttelen. Ik maakte bouillon van een bouillontablet en 750 ml. water en goot dat erbij. De twee tomaten die niet zo mooi meer waren besloot ik er ook maar bij te doen. Dit liet ik een poosje pruttelen totdat we klaar waren met ons avondeten. Er waren nog wat broccoliroosjes over, dus deed ik die er ook maar bij.  Daarna haalde ik even de staafmixer erdoor, en klaar was onze 'kliekjessoep'. 

 

Eén bak ging in de diepvries en ik schepte twee bakjes vol voor manlief om mee te nemen naar zijn werk. Het was heerlijk, volgens manlief! 

Wat ik hier leuk aan vind is dat je zo niets weggooit en het toch nog goed gebruikt wordt!

Vloerbrood

Onze broodbakmachine was kapot gegaan dus hadden we via marktplaats een andere gekocht. Hij doet 't prima, behalve dan dat hij weleens aan de wandel gaat tijdens het kneden. Meestal zetten we 'm zo neer dat dat geen kwaad kan. Afgelopen dinsdag kwam manlief beneden en lag de broodbakmachine in de wasbak. Oeps! Het brood was wel gerezen en gebakken, maar omdat de broodbakmachine op z'n kant had gelegen was het nogal een bijzonder brood:


Een beetje plat, dus noemden we 'm 'vloerbrood'! 

In het vervolg zetten we de broodbakmachine op een andere plek!

Reacties

 1. Oeps! Wat zou je geschrokken zijn als die midden in de nacht van het aanrecht af zou donderen! Ik vind het altijd vrij dubbel. 's Ochtends wakker worden met de heerlijke geur van vers gebakken brood en het gevaar van een apparaat dat aan staat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk gezegd hebben we niets gehoord ;) Hij lag in de wasbak hoor, gelukkig niet op de grond. Zo ver komt het snoer niet :)

   Verwijderen
 2. had ook een wandelend broodmachine,maar legde er een natte doek onder. Dan gaat ie niet aan de wandel.
  Mijne begon spontaan te roken. Gelukkig waren de oudste kinderen thuis die gelijk de stekker er uit trokken.Anders was het weg brood en weg huis.Wat was het dan? Toast!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja idd! Toast!
   Rook hebben we gelukkig niet gehad, maar eng is het wel!

   Verwijderen
 3. Lekkere soep al begrijp ik noot zo goed waarom de staaf ixer er door moet.
  Jakkie wat eng een wandelende bbm. Staat hij wel waterpas zou je denken. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De staafmixer erdoorheen doe ik omdat er nogal grote stukken inzaten, en dat ziet er niet zo smakelijk uit. Ja, de bbm staat waterpas maar ik denk zelf dat de bbm te licht is voor de hoeveelheid meel, hoewel het officeel wel moet kunnen.

   Verwijderen
 4. Heerlijk zo'n soep, dat maak ik ook regelmatig! En dat brood, ach als het maar lekker was ;)

  Groetjes Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. weet je dat ik nooit wist wat je met die stronken van de broccoli moest doen, die gingen bij mij dus echt weg..
  k zal ze nu bewaren, want we zijn tegenwoordig ook van de verse echte soepen. Lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!