Een ziek krentenbolletje, dagelijkse bezigheden en postzegels uit het verleden ;-)

Nu manlief weer aan het werk is, en echt hele lange dagen van huis is, komen we ook weer in een 'normaal' ritme. Tenminste, dat is de bedoeling. Deze week ging het wat anders omdat E. ziek werd, waterpokken! Erg ziek is hij er niet van, wel wat moe en hangerig en hij klaagt wat over de jeuk, maar verder speelt hij gewoon. Hij is maandag en woensdag naar school geweest en is de rest van de week thuis gebleven. Dat maakt gelijk dat heel veel dingen anders lopen dan 'normaal'. B. fietste zelf naar school en at tussen de middag bij een vriendje, dus de fiets-uren voor deze week zijn minimaal. En hoe gek het ook klinkt, ik heb ze gemist! Ook in huis verlopen dingen anders. E. is een kind dat me graag helpt, en daar is wel wat geduld voor nodig. Af en toe samen spelen met A. gaat prima, maar geen hele dag, dus moest ik voor beide wat bedenken.

Woensdag ging E. wel naar school. hij had het 's ochtends wel over een 'muggebult', maar ik heb nooit de link gelegd naar waterpokken. Pas 's avonds toen hij uit bad kwam en eruit zag als een krentenbol begon er een lichtje te branden. Nu begreep ik ook waarom hij zo hangerig was en dinsdagmorgen zelfs spuugde! Woensdagmiddag zijn we zelfs nog naar Hoogvliet geweest met de zelf gekleurde sinterklaashoeden. Ze zouden daar een verassing krijgen.Vorige week heeft E. de hele woensdagmiddag zitten kleuren omdat hij zo graag de beloofde verassing wilde. Helaas waren de pieten niet zo geverig, en was ik te eigenwijs om m'n kinderen met één zakje pepernoten naar huis te laten sturen, die ze dan thuis blijkbaar moesten delen. (50 gram : 3 = 16 gram per kind ;-)) B. liep steeds met de pieten mee, met hun karretje met zakjes pepernoten maar hij kreeg niets. Uiteindelijk ging ik m'n boodschappen afrekenen en heb aan de cassiere gevraagd wat nu precies de bedoeling was van de hoeden. Volgens haar kregen alle kinderen een zakje pepernoten, maar geen nood, ze zou ze wel even roepen: ' Zwarte pieten, kassa 6 alstublieft'.

Daarna gingen we door naar de bieb waar we een oliebol kochten. De eerste van het jaar! En zo lekker!

Gisteren en vandaag waren E. en A. allebei thuis. Vanmorgen moest ik B. wel naar school brengen. Hij wilde vanmorgen tegen een balletje trappen en raakte daarbij de boekenkast. Oei.. wat schreeuwde hij! Uiteindelijk bleek dat hij er op kon staan en ze kon bewegen, en ik kon zelfs in z'n teen knijpen, dus vond ik dat hij wel naar school kon. Echt soepel loopt hij nog niet, maar hij wil niet naar de dokter. Als hij maandag nog moeilijk loopt ga ik alsnog. Hij vond het prima om toch naar school te gaan, op voorwaarde dat ik hem naar school bracht. Prima jochie, heeft mama ook gelijk haar beweging van vandaag te pakken ;-).

Omdat ik me een beetje beneden moest bezig houden (daar waren E. en A. aan het spelen) perste ik maar weer eens een flink aantal sinaasappels uit. Dit giet ik dan in een kan en met een stukje folie erover is dit best een aantal dagen houdbaar. De schillen gaan in de kliko en verder heb je er géén restafval van! De kan is een kringloopvondst van lang geleden.


Ook veranderde ik het schapje in de keuken:

 Voor (bovenste plank)

Na

Het verkade reclamebord staat nu op marktplaats, wie weet kan ik er iemand blij mee maken.
Het bamboebord dat er nu achter staat kocht ik bij de kringloop, net als dat eieren-dingetje trouwens. Het theepotje kreeg een suikerpotje, dat er notabene ook echt bijhoorde, en ik ook al bij de kringloop vond. De bloempot stond gewoon in m'n kelderkast en het basilicumplantje is van de supermarkt. Ook heb ik een deel van de weckpotten van de onderste plank ik de (dichte) kast gezet, ik was het een beetje zat. Ik denk dat het net zo werkt als met speelgoed, als je het een poosje niet gezien heb is het daarna weer hartstikke leuk! Dus wie weet.. en anders zijn ze altijd nog functioneel in de kast!

Het bamboebord wilde ik eigenlijk bekleden met postzegels. Toen ik dat aan m'n moeder vertelde zei ze:' o ik heb nog wel een zak voor je'! Inmiddels vind ik het bamboebord zo te leuk om te beplakken, dus laat ik 'm voorlopig zo. Ik heb wel een ander opject op het oog, maar daar heb ik heel wat postzegels voor nodig, dus heb ik deze week een begin gemaakt in het afweken van de postzegels:Het afweken mag dan een werk zijn, maar het is zo leuk om al die oude postzegels nog eens te zien!Herken je er nog wat? 

Ik ga stoppen met m'n verhaal! Tijd om naar bed te gaan en proberen wat verloren slaapuurtjes in te halen. Morgen hebben we een drukke dag voor de boeg, maar daarover later meer!


Reacties

 1. Oohh! Wat leuk! Ja hoor, ik herken er wel. Was ooit heuse postzegelverzamelaar! Nu niet meer hoor, maar heb ze nog wel...
  Wat zijn de plankjes trouwens lekker leeg! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte met de kinderen. Ben benieuwd wat je met de bekende postzegels gaat beplakken. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap voor B! Leuk geworden, je plankjes zo. Ik heb ook een plank die eerst vol stond met weckpotten. Ik was het ook ineens zat, dus die staan alweer een poosje in de kast. Wie weet over een poosje weer ;-)
  Hartelijk bedankt voor je kaartje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!