Eetplan week 49

Zoals ik vorige week al schreef maak ik elke week een eetplan. Meestal maak ik die op maandag of dinsdag, omdat ik op woensdag de meeste boodschappen doe. De zondag en maandag van deze week stonden ook al bijgeschreven in het vorige eetplan.


Zondag: Broccoli - Courgette - Champignonsoep (zonder vlees!)
Maandag: boerenkool met worst
Dinsdag: Broccoli, aardappels en verse worst
Woensdag: Chicken Tonight (aanrader!)
Donderdag: Rode kool stampot
Vrijdag: restjes
Zaterdagmiddag: patat (kinderfeestje)
Zaterdagavond: bruine bonensoep (sinterklaas met vrienden) (zonder vlees)


De recepten zonder vlees zijn vooral soep - recepten. Heeft iemand tips voor bijv. stampotten zonder vlees?



Reacties

  1. Euhm, spruitjesstamppot met kaas?

    Fijn hè, zo'n weekmenu, ik doe het sinds enkele weken ook en het bevalt echt prima. Geeft rust in je hoofd dat je niet iedere dag moet verzinnen wat je nou weer gaat eten....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Spruitjesstampot hebben we een keer geprobeerd, en ze hebben het er nog over! (jammer genoeg beviel het niet.. ) En kaas..lusten ze geen van drieeen.. :-( Toch bedankt voor je tip!

      Een weekmenu is idd heerlijk! Ik kijk 's ochtends even op m'n krijtbord, haal evt. vlees uit, en kijk dan pas weer voordat ik ga koken.

      Verwijderen
  2. Wat dacht je van zuurkool. in plaats van spekjes of rookworst bak je wat ananas en roer je dat er door op het laatste moment. Heel erg lekker!

    Alle pasta's eten wij ook zonder vlees. Wat extra groente door de saus je merkt het niet eens. Zo aten wijvoorheen kipsiam zonder kip. De eerste paar keer maakte ik het met kip en viste iedereen de kip er uit en legde het apart op zijn bordje, na de 2e keer heb ik het maar weg gelaten. Ik voegde dan wat champignons toe en een ui.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een beetje bouillon poeder door de stamppot geeft ook een hartige smaak waardoor je het vlees minder mist. Gebakken champignons met een uitje. En pindasaus is hier ook een super vlees vervanger, en lekker bij heel veel groentes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een beetje bouillon poeder door de stamppot geeft ook een hartige smaak waardoor je het vlees minder mist. Gebakken champignons met een uitje. En pindasaus is hier ook een super vlees vervanger, en lekker bij heel veel groentes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Andijviestamppot met ei en (cashew-) noten en (zelfgemaakte) appelmoes.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Andijvie stamppot met blokjeskaas en zilveruitjes er door gestampt! Zalig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier komt nog wel eens spinazie uit de oven op tafel. Verse spinazie kort koken en even met de staafmixer erdoor. Uitje en champignons bakken. Aardappelpuree, spinazie en de uitjes/champignons door elkaar. Dan in ovenschaal om en om puree, roomkaas, puree. Geraspte kaas erover. Poosje in de oven. Wordt hier door iedereen graag gegeten.
    Groetjes Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Boerenkool met feta en cashewnoten

    Afke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!