Onze eerste dagen zonder auto!

Afgelopen vrijdag werd manlief thuis gebracht en daarmee was onze auto definitief weg. Zal je net zien.. voorspellen ze het weekend bakken met regen natuurlijk! Zaterdag toog ik uit m'n werk snel langs de fietsenmaker om daar een regenpak te kopen voor manlief. Met een rib minder kwam ik thuis, maar dan heeft 'ie wel een hele goede regenpak!


Zaterdagmiddag fietsten we naar het nieuwe huis (het dak zit erop, yes!) en bij thuiskomst begon het te regenen. Precies op tijd!


Zondagmorgen was het nog droog toen we naar de kerk gingen. Voor de zekerheid namen we een regenbroek mee, die we helaas ook nodig hadden toen we uit de kerk kwamen. We waren met de bakfiets gegaan, dus de kinderen zaten droog.


Zondagmiddag. Het regende, regende en het hield nooit meer op met regenen. Dus spraken we af dat manlief en B. met iemand mee zouden rijden naar de kerk. Gelukkig maar, want juist toen de kerkdienst afgelopen was kwam er een bui met hevige regen en wind. Wat was ik blij dat ze niet op de fiets weg waren! Bij thuiskomst bleken ze alsnog nat te zijn doordat ze een eindje moesten lopen naar de auto, maar omkleden is snel gedaan.


Maandagmorgen: het is gelukkig droog en ik breng de jongens naar school. s' Middags haalt manlief ze weer op, breng ik ze weer weg en haalt manlief ze weer op. Geen regen gehad!


Dinsdagmorgen: het waait enorm hard en de regen klettert tegen de ramen. Zo hard dat ik er wakker van wordt. (zeldzaam!) Ik draai me nog maar een keer om, nog maar niet aan straks denken. Gelukkig belt de overbuurvrouw en rijden de jongens met haar mee naar school. Manlief haalt ze weer op om te eten en ik breng ze weer naar school. Ik doe gelijk m'n boodschappen. Manlief haalt ze weer op.


Dinsdagavond: 10 minuten gesprek op school. manlief blijft bij de kids, ik fiets even heen en weer. Als ik naar de lucht kijk zie ik dat ik hard moet fietsen wil ik droog op school komen. Dat lukt en het regent zelfs nog niet als ik buiten kom! Dus fiets ik weer zo snel mogelijk naar huis, met tegenwind, maar het is me gelukt! Als ik 10 minuten binnen ben klettert de regen weer tegen de ramen.


Het voelt nog steeds een beetje gek om geen auto te hebben. Aan de andere kant zien we het ook wel als avontuur en proberen we er het beste maar van te maken. Tot nu toe is dat prima gegaan!

Reacties

 1. dapper hoor, om juist zo'n eerste week met zulk slecht weer zo positief te dealen! en ach, dan kan het daarna alleen maar meevallen. lekker de zomer tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Straks weet je niet beter en wil je niet anders, kun je lekker sparen. Van regenwater krijg je mooi haar. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja jullie hebben wel pech met het weer, zeg!! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja jullie hebben wel pech met het weer, zeg!! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie krijgen wel een vuurdoop! Of een waterdoop...

  Ondanks dat ik het wel gewend ben om overal zonder auto naartoe te moeten door weer en wind en wij de auto buiten woon-werk verkeer van manlief minimaal gebruiken, merk ik dit jaar voor het eerst een gemis.
  Wanneer ik ergens naartoe wil wat te ver fietsen is (met of zonder kinderen) of waar ik met openbaar vervoer te lang over doe, dan moet ik dat altijd afstemmen en uitkienen. En altijd alles maar in het weekend proppen is ook niet vol te houden.
  Dus helemaal zonder auto zou voor mij een nog grotere beperking zijn. Maar wanneer het niet anders is, is het niet anders. Ik vind het prijzenswaardig dat jullie het zo zonder auto willen doen.

  Heerlijk dat het dak er op zit van je nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik woon hier in de streek van de belgische wielerkoersen(de vlaamse ardennen),dacht ik dat in belgie de beste wielrenners woonden...!..nee,heb ik mis ,die wonen in nederland namelijk "jullie"!!!blijven doorzetten!!groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een tip. Ik moet ook vaak gebruik maken van de fiets. Een regencape van 0,79 cent . Vaak bij kruidvat , blokker ed te koop. Neemt geen ruimte in en gaat best lang mee. En is makkelijk aan te trekken. vooral als je naar de kerk of op bezoek moet, blijft je kleding mooier onder zo'n dunne cape. Op de plaats van bestemming ook weer snel uit te doen en makkelijk in een plastic tasje te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je zult al snel niet meer beter weten! Wij leven al 7 jaar zonder auto. Het geeft veel rust in het gezin. Ik moet wel zeggen dat mijn man lid is van MyWheels, een deelauto-organisatie. Hij moet toch geregeld 's avonds ver weg voor lezingen etc. In de meeste gevallen kan hij reiskosten declareren, dus duur is het voor ons niet. Verder gebruiken wij zo'n auto voor familiebezoek (als we niet mee kunnen rijden met iemand) en vakantie. MyWheels is trouwens de goedkoopste organisatie, dus misschien ook een tip voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Petje af!! (niet door de wind hoor) 1 van onze auto's staat ook vaak in Veenendaal dus...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!