Koningsdag 2015!

Ik weet het wel.. koningsdag is nog niet helemaal voorbij, maar toch alvast een blogje. Ik ga vanavond niet meer weg, dus heb ik voor vanavond niets bijzonders meer te vermelden.


Vanmorgen lagen we lekker wat langer op bed en stonden we pas om 8 uur op! Aangezien we eigenlijk nooit na half 8 opstaan was dit voor ons uitslapen. De jongens stonden de stuiteren op onze slaapkamer, ze wilden de vlag ophangen en 'mensen wakker maken'. Dat eerste konden we al doen, de zon was op dus hingen we de vlag op. Ik haalde nog snel wat slingers van de zolder en versierde de voortuin een beetje. Gek is dat, in onze straat heeft bijna niemand vlaggetjes hangen. Wel de grote vlag, maar verder geen poespas. Terwijl in Elst, waar ik vandaan kom, alle straten versiert zijn! Ik vind het jammer dat dit hier niet zo is. Het geeft toch een gevoel van verbondenheid en gezelligheid.


Na het ontbijt hing ik snel een was op, trok de bedden glad en maakte me klaar om weg te gaan. Manlief ging met de jongens naar buiten, waar ze ijverig aan de gang gingen met blikjes, spijkers, hamers en touw. Ook al was het half 10, de mensen moesten toch nog wakker gemaakt worden ;-).Om kwart voor 10 stond ik voor het huis van m'n vriendin, klaar om naar de rommelmarkt te gaan. Grappig, ik ging met een vriendin die meestal niet zoveel moet weten van kringloopwinkels en rommelmarkten, maar ze had nog wat speelgoed nodig voor haar dochtertje en wilde het zo eens proberen te vinden. Het was erg gezellig, vriendin kocht speelgoed voor haar dochtertje en het één en ander voor haar schoolklas (ze is juf). Ik kocht alleen pakjes stroopwafels van meiden uit de kerk die naar Hongarije hopen te gaan. Op het laatst vond ik nog een DE kopje, en daarmee was het voor mij klaar. Gek, meestal kom ik met tassen vol thuis, nu met één kopje. Manlief was daarom ook erg verbaasd. Ik weet wel hoe het komt.. ik was zo gericht op het zoeken naar speelgoed voor m'n kleine vriendinnetje dat ik nergens anders oog voor had ;-). Het geeft niet, we zijn juist de rommel aan het opruimen, dus eigenlijk is het beter zo.


Om 12 uur was ik weer thuis. We aten een broodje en de jongens gingen weer lekker naar buiten. Manlief ruimde de oude administratie op, fijn want dat stond nog op onze to-do lijst. Ik deed de was en ruimde ook wat dingen op boven. Ik zocht gelijk wat speelgoed op die ik m'n vriendin had beloofd, maakte het schoon en bracht het gelijk maar weg. Heerlijk! (behalve dan dat ik net zag dat ik een bod had op één van die dingen).


Thuis gekomen bakte ik een stapel pannenkoeken. De jongens hadden gisteren bedacht dat we wel iets moesten eten wat bij koningsdag paste, en dat moesten pannenkoeken worden, meenden ze. Ik vond het wel een goed idee, want op een potje rode kool na had ik geen groente in huis.


Na ons pannenkoekenfeest ging B. snel onder de douche, hij wilde dolgraag met manlief mee naar een orgelconcert in de Julianakerk. Hij was er heus een beetje zenuwachtig van ;-). Inmiddels is het bijna 9 uur en zijn ze nog steeds niet terug. Ik hoop maar dat ze zo komen want morgen moeten ze weer naar school!


Misschien dat manlief vanavond nog bij het vuurwerk gaat kijken. Dit is om 22:00 uur. Ik blijf sowieso thuis, maar misschien heeft manlief nog zin om te gaan. Ik ga weer lekker vroeg naar bed!


Hoe was jouw koningsdag?

Reacties

 1. Hier een lekkere rustige dag gehad.
  Jouw jongens hebben op een iets beter tijdstip 'mensen wakker gemaakt' Hier in de regio is het de gewoonte om op koningsdag 's morgens vroeg met brommers (zonder uitlaat) door het dorp te crossen. En met vroeg bedoel ik ook echt vroeg: Het begon vandaag om ongeveer 3 uur!! En dat gaat dan ook door tot een uur of 7.
  's Morgens zijn we met jongste zoon naar de speeltuin gelopen, daar was kleedjesmarkt, springkussen ed. De andere kinderen hebben zichzelf met vrienden vermaakt.
  En wij hebben 's avonds ook pannenkoeken gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier was niks te beleven zelfs geen r.ommelmarkten. wel vrijmarkten maar daar gaan we nooit heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn Koningsdag was lekker rustig. We bleven dit jaar thuis. Fijn dat je vriendin heeft kunnen slagen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gezellig ,wij zijn ook nog naar een vrijmarkt geweest,altijd wel gezellig toch,maar wij hebben niks gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb al tijden een paar dozen staan voor de vrijmarkt. Maar net zoals voorgaande jaren zijn we niet geweest. Nu wordt het toch eens tijd om wat met die dozen te doen. Ik ben eruit aan het weggeven. Geeft ook een heel goed gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!