Babyvoedingschaarste

Vast weleens over gehoord: babyvoedingschaarste. Een heel stuk hierover vind je hier. Het komt erop neer dat in de winkels de babyvoeding vaak op is omdat anderen het opkopen om naar China te versturen.


Gisteren moest ik nog even snel een boodschapje doen bij AH. Voor me stond een meisje van een jaar of 15/16. Ze zette twee pakken babyvoeding op de band en betaalde met 50 euro. Ik zag de verkoopster al bedenkelijk kijken, maar ja, er gebeurde niets 'fouts'. Je mag gewoon babyvoeding kopen, max. twee tegelijk. Het meisje betaalde gewoon.. alleen.. waar gaat ze het voor gebruiken? De caissière gaf geld terug waarvan één biljet niet zo mooi meer was. Het meisje vroeg om een ander, maar die had de caissière niet. Uiteindelijk ging ze akkoord.


Achter me stond... een meisje, een jaar of 14. 2 pakken babyvoeding, biljet van 50 euro..


Ik zag het ene meisje naar het andere meisje kijken, maar ze deden net alsof ze elkaar niet kenden. Of misschien kenden ze elkaar helemaal niet. Maar ik kon met niet aan de indruk onttrekken dat die twee gestuurd moeten zijn. Of zou het echt toevallig zijn dat twee meiden allebei 2 pakken babyvoeding voor hun moeder moesten halen en allebei met 50 euro moesten betalen?

Reacties

 1. Heel apart, zou dit ook niet echt vertrouwen, heb het hier int dorp nog niets van gemerkt of gehoord.
  Gr. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar, helaas! Heb zelf een keer een enorme strooptocht moeten houden langs diverse supermarkten in het dorp, nergens was toen nog voeding nr. 1 te krijgen en ik had echt niets meer op voorraad. Je mocht toen een tijdje maar 1 pak per keer kopen. Uiteindelijk gevonden bij een drogist, daar aan de kassa verteld van mijn strooptocht van die avond (het huilen stond mij nader dan het lachen) en toen was de bedrijfsleidster zo lief om spontaan nog een pak uit het magazijn te laten halen.
  Tja, dan moet je als zorgzame moeder stad en land af op zoek naar de juiste voeding, terwijl de voeding notabene in Nederland gemaakt wordt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig had ik zo'n mevrouw voor me bij de drogist: iemand die zielsblij was omdat ze nr. 1 kòn kopen en stad en land af was geweest. Laatst zag ik al een hele familie achter elkaar pakken voeding afrekenen.

   Verwijderen
 3. Wel apart, maar deze dames betalen ze nog. Hoeveel wordt er niet geroofd? Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken supermarkten waar ze er maar 1 mogen kopen en dan moeten ze ook nog andere boodschappen doen. Caissière zei tegen mij dat ze maar 1 mochten kopen; ze herkent ze en ze hield alle kassa's in de gaten. Maar ze zegt dat ze met busjes komen. En daar waar ik was zijn 2 supermarkten en 2 drogisten dus het is de moeite waard voor ze.
  Mary

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is echt triest dat dit zo gaat. Maar babyvoeding in bijvoorbeeld China is niet te vertrouwen. Jammer dat men gaat voor kunstvoeding ipv borstvoeding. (oke, ik zeg dit niet om een discussie aan te zwengelen hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hier in belgie kan je de babyvoeding enkel kopen bij de apotheek,hier vind je geen drogist en de babyvoeding is hier een heel pak duurder dan in nederland(sommige belgen gaan dan ook naar nederland om babyvoeding..),enkel vind je ze nu ook in de aheinketen in belgie goedkoper,maar wat je dan wilt is dan meestal op...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Debora, in Belgie kan je babyvoeding van de bekende merken bij IU kopen en veel goedkoper dan bij de apotheker hoor, misschien een tip, scheel toch weet he,!

   Verwijderen
 7. Oo echt joh,ik heb hier nog noot van gehoord,echt heel vreemd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier mag ik ook maar 1 pak per keer kopen, gelukkig nog nooit gehad dat het op was. Dan had ik echt een probleem had! Het is hier al een jaar of twee bij G. Heb ik weleens gehad dat het op was maar probeer niet te wachten tot het helemaal op is.

  Borstvoeding is in de meeste gevallen het beste, in mijn geval helaas niet. Zolang ze geen oorzaken kunnen vinden waar al die strubbelingen (en dan bedoel ik geen kloven, spruw stuwing enz. Maar echt iets waar geen oorzaak voor te vinden is, dus ook geen middel kunnen geven) begin ik er niet meer aan, mag ik er zelfs niet eens meer aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo stond ik met een baby en een dreumes van 11 maandrn aan de kassa bij de coop, maar ik kreeg niks mee, eerst 10 euro andere boodschappen, id kaart check en 1 pak per keer..... dat word een duur grapje als je elke keer 10 euro extra moet uitgeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik weet van de voedingschaarste, maar heb er zelf niet mee te maken gehad. Ik heb alleen maar bv gegeven, dus nooit flesvoeding nodig gehad.
  Het lijkt mij lastig als je het nodig hebt voor je kind en je moet echt op zoek ernaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat erg seg.
  Bij ons wordt babyvoeding ook verkocht bij de apotheek. Ik geef nog steeds borstvoeding (Fee is elf maanden) en heb daar zelf geen zorgen om (ik geef ook telkens zes maanden BV dus nooit geen strooptochen naar de juiste melk)al krijgt ze nu wel melk bij (ongeveer 400 ml per dag).
  Maar het lijkt me wel heel erg dat je in een Westers land zo op zoek moet gaan naar babyvoeding.
  Misschien moeten ze verplichten om een bewijs voor de babyvoeding (bijvoorbeeld van de dokter ofzo). Heel vergaand, maar het kan toch niet dat hier een moeder zo op zoek moet gaan naar voeding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoelde dus dat ik zelf zes maanden volledig borstvoeding geef en nu geef ik nog twee keer per dag borstvoeding. Ze krijgt ondertussen groenten en fruit en ook een beetje melk bij.

   Verwijderen
 12. Daar had ik nog nooit van gehoord : babyvoedingschaarste! Wij wonen vlak aan de grens met NL en de meeste jonge mama's gaan naar daar om babyvoeding. Maar kan dat niet omzeild worden? Je gaat naar de ene drogist een pak halen, dan naar een andere nog een pak?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Denk je dat die meisjes het gaan door verkopen?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee.. ik denk dat ze gestuurd zijn! Ik heb ook al gelezen dat ze met busjes tegelijk komen en mensen de winkels leeg laten kopen en dan weer verder rijden. Ik heb 'het busje' niet gezien, alleen de meisjes.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!