Boodschappen periode 4

Periode 4 is weer ten einde, dus heb ik vanmorgen eens zitten rekenen. Mijn doel was om minder uit te geven aan koek/snoep/chips en de luiers-uitgaven.


Van de 350 euro hield ik 22,66 euro over! Dat is fijn! Nu moet ik er wel bij zeggen dat we de voorraad proberen op te eten en we dus minder boodschappen hoefden te doen. Ook ga ik elke zaterdag naar de markt.


Dit gaven we uit aan:
Vlees/vis: 11.63 euro
Aardappels/groente: 40.81
Fruit: 11,65
Zuivel: 42.41
Brood + beleg: 65.81
Patat + snacks: 9.84.
Luiers: 39.73
Pers. verz.: 8.77
Schoonmaak: 0.89
Bloem/suiker/e.d. 2.38
Drinken: 26.78
Snoep/koek/chips: 32.56
Anders: 23.85
Koopzegels: 5.34


Wat valt me op?
- Aan vlees/vis hebben we duidelijk veel minder uitgegeven! Periode 3 kocht ik een voorraadje omdat het in de aanbieding was bij Vleesch in den Cuyp. Daar hebben we duidelijk van geprofiteerd deze periode!
- We gaven 11,17 euro meer uit aan aardappels en groente. Ik vind de groenten vrij prijzig op het moment. De bloemkool is vaak in de aanbieding en die koop ik regelmatig. Nu even niet meer.. B. verzuchtte: 'eten we nu alweer bloemkool!' ;-) Andere groente is weinig in de aanbieding, of het is iets wat we niet of zelden eten, zoals witlof. Gelukkig bestaat er nog zoiets als diepvriesgroenten, en die gebruiken we ook regelmatig!
- De uitgaven aan fruit bleven ongeveer gelijk. Dat valt me op! Ik dacht dat we de vorige keer zo weinig hadden gebruikt omdat we fruit gekregen hadden, nu weet ik dat we,  in ieder geval de laatste maand, te weinig fruit gegeten hebben. Tijd om dit punt aan te scherpen!
- Brood en beleg: Een verschil van ongeveer 4 euro. Niet zo bijzonder.
- Luiers: Ook een verschil van ongeveer 4 euro. We zijn nog niet echt begonnen met de zindelijkheidstraining van A. Hij wil niet op het potje en de wc vind hij eng. We hebben al van alles geprobeerd. Misschien moet ik maar eens op zoek naar een goede wcbril-verkleiner. Ik hoop dat het dan beter gaat. Iemand tips? B. is over gegaan naar andere broekjes waar er in de verpakking maar 9 zitten i.p.v. 10, maar die wel dezelfde prijs heeft. (6,09 euro)
- Suiker/bloem/e.d.: Deze uitgave zijn juist minder geworden terwijl ik veel meer zelf gebakken hebt. Dat komt omdat ik nog twee pakken bloem had staan. De boter en eieren reken ik niet mee, die vallen onder 'zuivel' en 'anders'.
- Schoonmaak: is zoals verwacht in verhouding een stuk minder. Ik kocht alleen een fles wc reiniger.
- De groep 'anders' heb ik wat meer gesplitst. Ik wilde weleens weten wat we uitgeven aan patat + snacks en drinken.
- Snoep/koek/chips: ik had verwacht dat deze uitgaven gedaald zouden zijn. Ik heb bijna alle koekjes zelf gebakken, toch scheelt het nog geen euro. Dit is mede te wijten aan de ... paaseitjes! Ik heb een zak van 500 gram gekocht in de uitverkoop voor de verjaardag van A. (en de rest at ik op.. oh..oh..)


De komende periode, periode 5 wil ik:
- meer fruit kopen
- minder 'snaai'


Zo, dat was het weer! De eerste uitgaven van periode 5 deed ik vanmorgen, bij de aldi. De laatste weken ga ik elke woensdag de grote boodschappen bij de aldi doen. Daarentegen kom ik bijna niet meer bij AH. Waarschijnlijk is dat één van de redenen dat ik deze periode geld over hield.


Waar doe jij de meeste boodschappen?

Reacties

 1. Hier doen we de boodschappen bij lidl en jumbo zitten naast elkaar bij ons en vind ik erg makkelijk, merk dat ik bij lidl steeds meer mee neem en bij jumbo steeds minder... probeer ook zo weinig mogelijk snoep mee te nemen, maar merk wel dat de kinderen na een paar dagen echt zoeken in de la en klagen dat we niks lekkers hebben.. probeer ze dan fruit of een koekje te laten eten, maar ze missen het snoep hier wel neem nu meestal nog 1 zak met lolly's o.i.d. en 1 zak met dropjes. Volg graag je berichten!
  gr. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anne, Dank je wel voor je reactie! Een Lidl ziet hier niet in de buurt, jammer! De meeste boodschappen haal ik daarom bij de Aldi. Verder kom ik bij de Boni, Hoogvliet en AH. Groetjes, Helma

   Verwijderen
 2. Grappig wij eten juist heel veel witlof. Iedereen vindt dat hier lekker. Met ham en een kaassaus uit de oven, met een crème fraise en mosterd gewokt of in een salade met banaan en kaas. Heerlijk. Zo heeft iedereen weer zijn eigen voorkeur.
  Ik vind je blog erg leuk om te lezen.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Nic, Zo zie je maar, elk gezin is verschillend! Bedankt voor je compliment! Helma

   Verwijderen
 3. Echt heel goed van je!
  Ik ben ook begonnen met bijhouden van de uitgaven, Deze week is de vierde, Kijken of het lukt! Niet omdat het nodig is maar ik heb werkelijk geen idee hoeveel wij kwijt zijn aan boodschappen. Ik volg je voorbeeld dus maar weer eens op. :-) Liefs Peet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En? Ga jij de cijfers ook publiceren of houd je ze voor jezelf? Ben benieuwd wat er bij jou uitkomt! X

   Verwijderen
  2. Ik koop afwisselend bij de Aldi, AH en Lidl.

   Dat van die bloemkool hebben ze hier thuis ook. Die is inderdaad geregeld in de aanbieding, en ik koop hem dan ook altijd.

   Huisvlijt

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!