Zorg voor ouderen!

Ben jij mantelzorger of vrijwilliger bij ouderen? Ik (nog) niet. Ik werd vorige week gebeld met de vraag of ik af en toe langs wilde gaan bij een oude dame. Helaas zie ik dit nog niet zo zitten. Ik moet A. meenemen, en dat is op dit moment niet zo'n goed idee. A. is behoorlijk toe aan school en zit in de 'kattekwaad-fase'. O ja, dat telefoontje kwam overigens van stichting HIP, waar ik me aangemeld heb. Dat deed ik toen manlief thuis was, maar toen was mijn hulp niet nodig. Nu manlief aan het werk is kan ik zelf wat minder makkelijk weg. A. hoopt in mei naar school te gaan en ik heb afgesproken dat ze me dan weer mogen bellen.


Als vrijwilliger kun je behoorlijk wat betekenen. Een bakje koffie, een praatje, samen een spelletje doen of een wandeling maken. Dat kan het verschil maken! Je kunt zo iemand een fijne dag bezorgen terwijl het helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten. Ik heb me daarom voorgenomen om vanaf mei vrijwilligerswerk te gaan doen in een bejaardenhuis.


Nu ik minder makkelijk van huis weg kan stuur ik vooral kaartjes. Onlangs kwam er via facebook een oproep voorbij om mevr. Stoffels een kaartje te sturen. Deze dame ligt al 5 weken op bed en moet nog zeker 2 maanden op bed blijven. Ze krijgt weinig bezoek en is erg verdrietig na afloop van het bezoekuur omdat ze zo alleen is. Doe je mee?


OLVG Oost te Amsterdam
Oosterpark 9
Postadres 95500
1090 HM Amsterdam
Carolina Stoffels
Verdieping 5C, kamer 10

Reacties

 1. Mooi initiatief. Ik kende HiP nog niet. Het is vaak dat menseljke contact waarmee je veel kunt betekenen voor anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Goed dat je je hebt aangemeld zeg.

  Soms kun je mensen al ontzettend helpen door wekelijks de boodschappen voor hen te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! De wekelijkse boodschappen zou ik kunnen doen, alleen kan ik niemand meenemen, tenzij een oudere bereid is in de bakfiets te klimmen ;-)

   Verwijderen
 3. ik kende hip ook niet,aan de ene kant lijkt het me wel wat,maar aan de andere kant heb ik mijn rust heel hard nodig als mijn kinderen naar school zijn,wie weet in de toekomst,ik onthou de website.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik! Je kunt er ook voor kiezen om af en toe wat te doen hoor! Maar goed, denk ook aan jezelf, je hebt er niets aan als jij er tussenuit valt door ziekte ofzo.

   Verwijderen
 4. Leuk zeg, dat je je aangemeld hebt! Met kleine dingen kun je al zo vaak goed helpen.
  Ik hou de website in gedachten voor de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende hip ook niet! Is dat in heel Nedeland of plaatselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In heel Nederland! Misschien kun je een kijkje nemen op hun website?

   Verwijderen
  2. Ga dat zeker doen, al help ik ook al bij andere oudjes.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!