Kringloopgeluk

Kringloopwinkels... kriebelt het bij jou ook al? Nee, ik bedoel niet het kriebelen zoals mijn man dat bedoeld, die gaat de kringloopwinkel niet in, 'ik krijg al jeuk als ik binnen kom'.. Ik bedoel het gekriebel van geluk. Ik vind het zo lekker om even te snuffelen! Gewoon, die 'spanning' of je nog wat leuks vind.. dat dus.. 

Bijna elke zaterdag ben ik er wel te vinden. Gewoon, even een kwartiertje maar. Soms vind ik niets, maar vaker wat leuks. Zoals afgelopen zaterdag:
E. is aan het puzzelen geslagen. Voor sinterklaas hadden B. en E. allebei een puzzel gehad met 50/100 stukjes. E. heeft er nogal handigheid in en maakt de één na de ander. Ook de oude Donald Duck- puzzel van manlief werd van zolder gehaald. Wat een plezier! Nu had ik E. beloofd om bij de kringloopwinkel te kijken of ik meer puzzels kon vinden. Helaas, elke keer was het niets. Nou ja.. alleen meisjespuzzels en die wilden ze niet ;-). Tot afgelopen zaterdag, toen vond ik deze:


Het is al een oude puzzel, uit 1978. Ik vind 'm zo grappig! De stukjes zijn nog netjes en de puzzel is compleet, en dat voor 1 euro! 

Al 'bladerend' in mijn digitale foto's kom ik ook nog deze foto tegen:


Het is een foto voor mijn jaarboek, het bosje narcissen kreeg ik van schoonmama. Maar waar het me om gaat.. alle spullen op de boomstam zijn van de kringloopwinkel! 

Wat was jouw laatste kringloopvondst?

Reacties

 1. Prachtig toch dat je goed slaagd! Wij gaan ook elke week. Niet altijd vind je iets van je gading maar vaak hebben we geluk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die puzzel, als kind had ik deze puzzel ook, mijn kinderen en nichtjes hebben er ook veel mee gespeeld. Helaas is onze puzzel pas weggedaan want we misten inmiddels wat stukjes en de kinderen maken inmiddels puzzels met meer stukjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jammer! Hij is echt zo leuk! Maar ja, als het niet meer compleet is heb je er niet zoveel meer aan..

   Verwijderen
 3. Wij hebben onlangs een mooie grijze stoffen bank in de kringloopwinkel gekocht, vrijwel nieuw. De hele kamer lijkt nieuw, en dat voor een paar tientjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn laatste kringloopvondst is lang geleden. Ik weet het niet eens meer zo goed... Ik vind de puzzel erg mooi. Idyllisch!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nietzo va de kringloop, vind het wel handig dat ik daar mn spullen kwijt kan. Sponsor ik gelijk het goede doel. Oudste zoon kreeg laatst n stapel puzzels en domino bij de kringloop vandaan. Helaas 1 niet compleet, maar ook 1 van 1,5 meter. Voor die prijzen niet zo erg als er niet zo vaak meegespeeld word. En keuze is ook wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, spullen brengen doe ik ook wel, maar halen nog meer ;-) En idd. aan de prijzen zal het niet liggen!

   Verwijderen
 6. Uhhmm de kringloop?? Ik kom er net vandaan.. haha!
  Altijd heerlijk effe neuzen, alleen die muffe lucht al, heerlijk. Haha, erg he!
  Nou ik heb 3 meiden, wat denk je dat ze vandaag uitzoeken? Juist, een garage!
  Nou voor 4,50 kan je ook niet tobben!

  Jij hebt ook altijd leuke vondsten, genieten is dat.
  Soms heb je echt iets onverwachts.. lekker blijven doen ;-)

  Groetjes,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, geeft niets hoor, mijn boys hebben ook met poppen gespeeld!
   Groetjes!

   Verwijderen
 7. o, kringlopen is s o leuk. Dat is voor mij verslavend hoor. Laatst kochten we er boeken en puzzels. Wel grotere hoor. Maar ik geloof dat we 4 puzzels hadden van 500-1000 stukjes voor een paar euro. En heel mooi hoor.
  Zelf ga ik graag voor boeken. Voor een van de dochters een nagenoeg nieuwe jeansskirt voor 3 euro.(omgerekend dan).
  Groet, wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben verslaafd aan kringlopen, maar ook rommelmarkten! Ik vind het heerlijk om lekker te scheumen zoals we dat hier zeggen ^^ Ik heb beide kids hier ook mee besmet haha. Eens even denken mijn laatste aankoop was een pop voor dochterlief. Ze heeft een babyborn pop maar die kleed zo lastig aan omdat ie zo hard is en toen zag ik dit popje met zachte romp. Dit was overigens bij de dorcas winkel, maar ach dat is ook net een kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, scheumen, ja dat woord ken ik ;-) Ik ga meestal alleen naar de kringloop maar de kids een keer meenemen zou geen kwaad kunnen. 't is een leuk virus..

   Verwijderen
 10. Ik ben verslaafd ik ga ook bijna iedere week het kost ook nog eens geen drol deze verslaving

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk gewoon dat snuffelen! Laatst had ik een paar bordjes gebroken van mijn koffieservies en ja hoor...heb er vier(!) gevonden in de kringwinkel aan 25 cent per stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk! Dat is een leuke vondst! En ook nog eens precies iets wat je nodig had! Mooier kan niet zou ik haast zeggen..

   Verwijderen
 12. Wat een leuke puzzel. Ik kom ook graag bij de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!