Extra klusjes week 1, een goed begin!

Laten ik maar gelijk goed beginnen, dacht ik maandag! Volgende week staat er 'douche grote beurt' op mijn schoonmaakrooster. Het is handig als daarvoor alle kastjes en mandjes gedaan zijn. Vandaag nam ik daarom de kast onder de wastafel onder handen, nou.. dat was nodig zeg!Het was nogal rommelig. Na de verhuizing heb ik alles er zo ingezet, blij dat ik alle dozen eindelijk leeg had. Het is tijd om alles op te ruimen en uit te zoeken.Een sopje was ook geen overbodige luxe..Bij het inruimen van de la bleek dat ik zoveel ruimte over had, dat ik ook maar de voorraad uit de zolderkast gehaald heb. Zo kan ik in één oogopslag zien of ik nog genoeg heb. Heerlijk!En dit? Dit ligt buiten in de kliko! ;-)

Dinsdag maakte ik de twee mandjes schoon die op het plateau staan boven het toilet in de douche. Het stelde niet zoveel voor hoor, alles eruit, mandjes uitkloppen, bijna alles er weer in. That's it!


Woensdag deed ik een klusje van een heel andere orde! Ik maakte samen met de kids de spaarpotten leeg en maakte het geld over naar hun spaarrekening. Jammer toch dat ze niet meer met hun spaarpotje naar de bank kunnen he?! Ik herinner me dat nog goed dat we op woensdagmiddag naar de bank gingen! A. begreep het niet helemaal. Hij kon het wel zelf zei hij, hij pakte z'n spaarpotje en zette 'm op de bank in de kamer ;-).

Donderdag had ik een drukke dag en bedacht ik onder het eten koken dat ik, ondanks al het gepoets, geen extra klusje gedaan had! Ik keek om me heen en zag dit:


Daar ging ik m'n klusje van maken! Ik haalde alles van de schaal af en maakte de schaal schoon. Daarna mocht al het fruit er weer op, zonder al dat plastic uiteraard.


Zo, dat is beter! Toch nog een klusje gedaan vandaag!

Vrijdag, vandaag dus.. dacht ik aan de klus die me volgende week te wachten staat: de grote schoonmaak van de douche. Ik was nog niet helemaal klaar met de kleine klusjes die ik ervoor wilde doen. Deze bakjes moesten nog:


Ze zijn superhandig overigens! Je kunt ze kopen bij Ikea. Je zou denken dat dit toch niet zo vies moet zijn. Er zitten netjes gaatjes onderin zodat het water eruit kan lopen. Als ik onder de douche ga laat ik het koude water er even doorheen lopen, zodat het meeste vuil weg spoelt.. dacht ik..


.. en misschien is dat ook wel zo, maar toch waren ze hard aan een schoonmaakbeurt toe! Ik maakte ook gelijk alle badeendjes en bekertjes schoon. Een deel gooide ik weg. Opruimen!


Kijk, zo mag ik het graag zien! Nu op naar de grote klus van volgende week!


Ik ben eigenlijk best tevreden over deze week! Elke dag een klusje gedaan en ook de klusjes van het schoonmaakrooster gedaan! 

Fijn weekend!

Reacties

 1. Dat is een heel goed begin. Ga zo door! Fijne dag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed begin van het nieuwe jaar! Fijn zeg, dat het zo vlot gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed begin! mag ik vragen waar de mandjes vandaag komen die met een zuignap in de douche hangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super goed bezig zeg, hier wil het niet vlotten ik wil van alles maar er komt niks uit mn handen.
  De vraag van hier boven had ik ook over die mandjes maar als dit met een zuignap zit blijft dit goed hangen en schiet dit niet steeds los???

  Succes met alle verdere opruim klusjes.

  Hartelijke groet Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat is vervelend! Mandjes zijn van ikea en zijn nog nooit naar beneden gevallen!

   Dank je wel!

   Verwijderen
 5. Zo, jij gaat lekker deze eerste week van het nieuwe jaar! Ik wilde eigenlijk ook, maar de week startte hier al met een zieke... dus standje 'relaxed' en dan volgende week hier eens aan de slag!
  Grtz, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker zeg! Goed bezig geweest! :-D Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ga zo door he,ik heb vandaag een ladekast opgeruimd,heerlijk gevoel is het als het weer schoon en opgeruimd is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lekker he? Fijn om te weten wat je nu eigenlijk in huis hebt!

   Verwijderen
 8. Zo, jij hebt een goede start gemaakt! Hier van de week wel veel extra klusjes gedaan, maar ik kreeg er niet echt lijn in: dan de commode en dan weer iets in de keuken of op zolder :-s

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hadden maar liefst drie ijzelvrije dagen deze week en mooi dat je dan niet veel doet. Maar volgende week zal ik ook lekker aanpakken ik zal jou rooster eens checken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, daar kan ik me iets bij voorstellen! Ik hoop dat het deze week beter gaat!

   Verwijderen
 10. Wat heb je veel gedaan! Ik probeer ook steeds iets te doen, maar ik heb er toch niet altijd tijd voor. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, wie gaat er ook naar"de bank" als die ook in huis is? domme mama! haha Veel succes met het verder opruimen/schoonmaken! groet Lucie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!