Zieken

Vorige week was onze oudste niet erg fit. Maandag ging hij uit school naar bed en sliep. 'Dan moet hij echt niet lekker zijn' dacht ik nog. Dinsdagmorgen bleef hij nog thuis, maar 's middags wilde hij toch naar school. Woensdagavond kwamen er vlekjes, over z'n hele lijf. Ondertussen was hij al helemaal niet ziek meer en zei hij met een grijns: ' de juf zegt dat je niet naar school mag als je mazelen hebt'. De volgende dag waren ze al zo goed als weg..

Zaterdag was E. niet erg lekker. En ja hoor, zondag kreeg ook hij vlekjes. Vooral op z'n wangen en dat trok door tot z'n oren. Later werden z'n wangen bijna egaal rood en daarna waren het weer vlekjes en dat breidde uit naar z'n hele lichaam. Hij klaagt over hoofdpijn en eet bijna niet. We hebben z'n beloningskaart even gelaten voor wat het is, na de stippen gaan we verder. :-)

Gisteren begon, hoe kan het ook anders, A. met stippen. Precies zoals bij E. begon het op z'n wangetjes. Omdat ik niet wist welke kinderziekte het moest zijn besloot ik de dokter te bellen. Zelf dacht ik aan rode hond, maar volgens de assistente kon dat niet omdat het bijna niet meer voorkomt en al helemaal niet bij kinderen die zijn ingeënt. Op mijn vraag wat het dan wel was moest ze even 'het' boek pakken.

De 5e ziekte was voor schoolkinderen en daar zijn E. en A. nog te jong voor.
De 6e ziekte is wel voor jongere kinderen maar daar hebben ze hoge koorts bij, en dat hebben ze dus allebei weer niet.
Mazelen was het ook niet, dus wist mevrouw ook niet wat het moest zijn. Of ik even langs wilde komen. E. had juist die ochtend overgegeven, dus zag ik het niet zo zitten. Sowieso moet het ergens een lichte variant van zijn want buiten dat ze wat moe zijn en slecht eten hebben ze eigenlijk geen klachten. B. had overigens (volgens mij dan) wel een klein beetje mazelen.

Gisteren voelde ik mezelf ook niet lekker, maar ja, met twee zieken moet je wel door, dus liep ik door. Tot na het eten. Ik kon niet meer en ging naar bed. Ik wilde er eigenlijk na een uurtje weer uitkomen om even te douchen en nog even naar beneden te gaan, maar ik werd pas wakker toen manlief naar bed ging. Ik dook snel nog even de douche in en ging weer naar bed. Ik heb geslapen! Rond 5 uur werd ik wakker, drijfnat en misselijk. Gelukkig had ik gisteravond de emmer al meegenomen, maar uiteindelijk had ik 'm niet nodig. Ik stond vanmorgen gewoon op. Manlief bracht B. naar school en regelde dat hij vanmiddag met de overbuurvrouw mee kan rijden.

Vandaag doen we dus rustig aan. ik zocht wat kleding uit van A. Hij groeit zo hard! Ik bekijk m'n mail. Zet het eten vast klaar en kijk even waar ik zin in heb. lees: waar ik geen zin in heb..

Nee, ik heb geen stipjes. Gelukkig maar! Waarschijnlijk gewoon een beetje oververmoeid.. Ach, een dagje rustig aan, dat zal vast helpen!

Reacties

 1. Het is ieder geval wel besmettelijk! Beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat snel de ronde bij jullie ,veel beterschap alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap!! ook hier in de buurt gaat het rond...hele gezinnen na elkaar....nu bij de buren...nu maar hopen dat het niet verder komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom kan het geen mazelen zijn, ook al zijn kinderen geënt ze kunnen het echt krijgen.
  Hier een paar deuren verder ook een mannetje, en een vrouw van 35 lag er ook mee plat ondanks de enting.
  Niet alles gaat volgens het boekje van de dokter.
  In ieder geval beterschap met het hele stel en jezelf natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Snel weer beter worden hoor, en beterschap toegewenst!

  Veel Liefs,
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopelijk voel je je snel weer wat fitter! Nu maar lekker even rustig aan doen, beterschap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo

  Waarschijnlijk toch echt de zesde ziekte hoor! Bij mij had de oudste er echt veel last van maar de kleinste nauwelijks. Met de kleinste zijn we toen naar de dokter geweest en die zei echt 6e ziekte. Het klopt ook dat die vlekjes er maar kort zijn en dat het erg besmettelijk is.
  groetjes Mariella

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!