Druk met de financien!

Afgelopen dagen was ik nog niet erg fit, maar wel fit genoeg om me bezig te houden met de financiën. Ik las bij iemand (sorry, geen idee meer bij wie!) die uitgerekend had wat ze per dag uitgaf aan bijvoorbeeld de kapper, het huis, kleding enzovoorts. Nu ik toch weinig kon besloot ik om me daar ook eens in te verdiepen. Om sommige uitgaven moest ik hard lachen. We geven bijvoorbeeld 0.003 euro per dag uit aan debetrente. Natuurlijk doe ik m'n uiterste best om niet in 't rood te staan, maar helaas is dat één keer gebeurt. Nou ja, leer voor de volgende keer.. ;-)

Andere uitgaven deden me schrikken. Zo gaven we dit jaar al 16,20 euro per dag uit aan de tuin. Ik heb zitten spitten in m'n excelbestand, en ja hoor.. ik vond het 'probleem'! Dit jaar kochten we een nieuw zonnescherm én een nieuw tuinset. Beide uitgaven vallen onder 'tuin'. Dit jaar is natuurlijk ook nog niet om. Als we deze uitgaven niet gedaan hadden, zouden we 0,20 euro per dag uitgeven. Kijk, dat is een verschil! Hier zitten ook de onkosten voor de zaden van de groenten bij en alle tuinaarde/potgrond.

Verdere uitgaven per dag zijn bijvoorbeeld:
- 1,02 euro per dag aan luiers
- 0,09 euro per dag aan medicijnen
- 0,08 euro per dag aan beltegoed
- 0,19 euro per dag aan de bibliotheek
- 0,22 euro per dag aan oppas

Misschien vraag je je af waarom ik alles zo nauwkeurig uitgerekend heb. Ik ben m'n begroting voor volgend jaar aan het maken en kijk of we uitkomen. Zo niet, dan kan ik nu alvast bedenken wat ik er aan ga doen!

Ben jij al bezig met je begroting?

Reacties

 1. Jep en niet zo 'n beetje ook. WE bepalen ons eigen salaris natuurlijk met een eigen zaak maar toch..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig zeg!! Zou ik ook eens moeten doen ;-) is het niet per dag, dan wel per week..
  Goed weekend!

  lieve groet,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel. Ik hou nu ook alles heel erg goed bij. Al hou ik bijvoorbeeld de luiers niet apart. Ik zet ze bij 'voeding of verzorging'. Maar ik verschiet er ook wel van hoe snel de uitgaven omhoog gaan.
  Ik hou alles bij voor ons 'financieel plan'. Voor onze woning moeten we nog tien jaar aflossen, maar ik ga het proberen op 4 jaar. En we hebben nog een tweede woning die ik ook vervroegd wil aflossen.
  Daarom heb ik een goed overzicht nodig van alles. Een paar grote 'verslinders' van geld heb ik al kunnen aanpakken. Zo is onze hulp in huis met meer dan de helft verminderd. Dat scheelt bijna 300 Euro in de maand en ook blijven de kinderen nooit meer eten op school. Dat scheelt 150 Euro per maand ! Ja. Je verschiet daar allemaal nogal van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb onze uitgaven een tijdje bijgehouden maar ben er mee gestopt....werd er
  bijna depressief van ;)
  Wat kost alles toch veel geld!
  Ik doe het af en toe nog eens een weekje ...dan trap ik weer wat sneller op de rem...
  Hier zijn ze al een tijdje uit de luiers maar zitten er dan weer twee op kot (kamers) en
  dat samen met andere schooltoestanden kosten handenvol geld...
  maar ze doen hun best en dat voelt dan weer goed....
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!