Krijgen - weggeven - ruilhandel

Nu het buiten niet zo heet meer is merk ik dat er hier in de buurt nogal opgeruimd worden. Zelf ben ik -uiteraard-  ook aan de gang, maar het gaat niet zo hard. Ach, alle beetjes helpen. Trouwens, de klusjes die ik wel doe kun je hier zien.

Deze week werd me nogal wat in de handen gedrukt. Een tas met speelgoed van de buurvrouw links, een zak met kleding van 2 huizen verderop, een kinderfietsje van de buurvrouw rechts.. En ja, ik was super blij! Het speelgoed zocht ik uit. Eén ding bewaar ik voor sinterklaas en de rest verdeel ik tussen m'n zusje en R. Speelgoed hebben we immers genoeg en zij kunnen nog wat gebruiken.

De kleding keek ik na, maar zag dat we alles zelf goed konden gebruiken. B is hard gegroeid en kan z'n truien van vorig jaar niet meer aan. In deze zak zaten er sowieso 2 en een trui voor buiten. Dat komt goed uit!

Het fietsje kreeg ik gisteren van de buurvrouw. Haar jongste zoontje had een ander (grotere) gekregen van een andere buurvrouw. Ze maakte er zelfs zijwielen aan zodat onze E. er gelijk op kon fietsen. B, onze oudste had destijds zijn eerste fiets zo afgetrapt dat we 'm weg hebben moeten doen. E. is inmiddels 3,5 jaar en fietst nog op z'n loopfiets. Vorige week zei ik nog tegen manlief dat hij eigenlijk wel toe is aan een 'gewone' fiets. En kijk nu! Vanmorgen veraste ik hem ermee, en hij was zo blij! Hij moet nog wel het één en ander leren maar hij komt een beetje vooruit!

De meeste spullen die ik besluit weg te doen gaan ook weer een deurtje verder. Zo verdeel ik de kleding van A. onze jongste: een zak voor een vriendin en een zak voor m'n zusje. Speelgoed gaat ook naar m'n zusje of naar m'n zwager.

Onlangs kochten we een nieuw tuinset. Het oude set hadden we gekregen, maar dat hadden we al weggegeven omdat ik bij het grof vuil 4 andere (betere) stoelen vond. Deze stoelen gaan nu weer naar m'n zwager.

Het mooie van het geven en krijgen is dat je op een gegeven moment een soort ruilhandel krijgt.
Het fietsje van E. bijvoorbeeld is gekocht door de buurvrouw links, ging daarna naar buurvrouw rechts en daarna naar ons. Ondertussen hebben er nu al 4 kinderen op leren fietsen, nu E. nog!
Onze tomatenplanten geven zoveel tomaten dat we ze ook een beetje uitdelen. Ik weet wel, ik kan er pastasaus van maken enzo, maar die dankbare koppie's van de buurkinderen doen me meer plezier.

Zo zie je, van geven word je niet armer, je wordt er rijker van! Niet per se in geld, maar wel in dankbaarheid.

Wat doe jij met je overtollige spullen?

Reacties

 1. Ik geeft ook vaak spullen weg, het is altijd fijn als je iemand blij kunt maken.
  Maar het is ook leuk om te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Krijgen, weggeven.. Beiden zo belangrijk, maar beiden ook zo fijn!
  Hier trouwens een dertig graden in de zon. Best warm hoor! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eh niet zo heet?
  Leuk hè, dat de spullen zo rondgaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ook dol op weggeven!
  Mijn zusje krijgt de te klein geworden kleding van mijn zoontje.
  Verder hebben wij zowel in de familie als in de buurt de kleinste kinderen. Dus overtollig speelgoed kan ik niet echt weggeven aan bekenden, maar de peuterspeelzaal of de speelgoedbank zijn ook plekken waar het nog goed van pas komt en daar gaat dan ook eea heen. Op school en de peuterspeelzaal kunnen ze vaak wel wat kleding gebruiken, voor als er iemand een ongelukje heeft gehad!
  Lees met plezier je blogjes, vr gr, Sannnepan

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!