Online boodschappen doen - AH of Picnic?!

Al een aantal maanden laat ik de boodschappen thuis bezorgen. Dit omdat ik niet meer mocht tillen en ik de boodschappen altijd met m'n bakfiets doe. Nu kan ik manlief vragen om op zaterdag de boodschappen te doen, maar manlief heeft ook zo z'n bezigheden. Denk aan de tuin, rijden voor voetbal, oud papier wegbrengen, enz. Ik besloot daarom om de boodschappen thuis te laten bezorgen. Zo hoef ik niemand 'lastig te vallen' en kan ik alsnog zelf boodschappen doen.




Nu heb je hier tegenwoordig nogal wat keuze in. Denk aan AH, Jumbo (pick-up point), Boni, Hoogvliet (pick-up point) en op andere plaatsen nog wel meer winkels. De Jumbo viel voor ons sowieso af na een aantal slechte ervaringen. Ook de Hoogvliet viel af, zij brengen in onze plaats niet thuis en bij het afhalen moet je parkeerkosten betalen. AH leek me het makkelijkst, dus hebben we dat maar eens geprobeerd.




Hoe gaat het in z'n werk? Je maakt een account aan en kunt via je computer, tablet of telefoon de boodschappen selecteren die je nodig hebt. Het minimale bestelbedrag is 70 euro. De bezorgkosten zijn, op de goedkoopste tijd, 3,95 euro. Helaas is dit precies een tijd waarop ik 2 ritjes van en naar school heb, en ik durf het risico niet te nemen dat ze voor een dichte deur staan. (Dit kost 10 euro). De goedkoopste tijd die ik kan kiezen kost 4,95 euro. Bij een bestelling boven de 100 euro gaat hier een euro vanaf, en kost het thuisbezorgen 3,95 euro.


Op de bezorgdag krijg je een half uur van tevoren een sms met de verwachte levertijd. Ideaal! Ook op de website kun je 's ochtends al zien hoe laat de levering verwacht wordt. Je kunt dus de rest van je activiteiten hier prima omheen plannen.


Ik zorg er altijd voor dat ik het aanrecht en de eettafel leeg heb. Als de bezorger dan komt kan hij/zij alles neerzetten. Soms maak ik nog snel een krat leeg zodat deze gelijk weer mee terug kan. Meestal blijven er wel 2 achter, die ik de volgende keer meegeef. (Borg 4 euro).




Tot nu toe heb ik altijd een hele aardige bezorger gehad en zijn de boodschappen ook keurig geleverd. Geen problemen met THT's enzo. Bijna altijd zit er een cadeautje bij, om te proberen. Zo hadden we onlangs heerlijke caramelvla van mona, die ik zelf nooit besteld zou hebben maar wel erg lekker was. Daarentegen geef ik de spullen die ik daarvan niet gebruik weer weg, en maak ik er een ander blij mee.




Zijn er ook nadelen? Jawel.. Bijna alles zit in plastic! Ik heb het plastic vrije boodschappen doen echt even los moeten laten. Niet alleen om alle groente en fruit zit plastic, maar om de boodschappen zitten ook nog een aantal tassen. Soms papieren tassen maar meestal ook nog zo'n twee plastic tassen met koel- en diepvriesspullen.
Een nadeel vind ik ook wel dat je voor 70 euro moet bestellen. Verse groente en fruit probeer ik toch zoveel mogelijk vers te halen, dus voor de tweede week heb ik alleen de diepvriesspullen en evt. droge producten zoals rijst.


Sinds een aantal weken is er nog een keuze bij gekomen: Picnic. Ik werd al lekker gemaakt met de regel: gratis bezorgen vanaf 25 euro. Vooral dat 'gratis' he, dat doet 'm ;-). Ik meldde me aan maar er bleek een wachttijd te zijn, en ik stond maar liefst op plek... 1098! Ik heb 3 weken moeten wachten, totdat ik afgelopen week ineens kon bestellen. In de tijd dat je op de wachtlijst sta krijg je 'wachtverzachters', producten die je gratis bij je eerste bestelling krijgt.


Het bestellen ging makkelijk, via de tablet van de jongens. De site is echt heel eenvoudig en overzichtelijk. Als je je boodschappen gedaan hebt betaal je gelijk en de volgende dag wordt het bezorgd. Je kunt er ook voor kiezen om de boodschappen op een andere dag te laten bezorgen. Mijn bezorgtijd lag tussen 15:15 uur en 16:15 uur. Dat is al een hele vooruitgang, bij AH was de bezorgtijd tussen 16:00 uur en 21:00 uur. Ook kon ik een paar uur van tevoren zien hoe laat ze ongeveer hier zouden zijn, dit kan overigens bij AH ook. Een half uur voordat het wagentje voor zou komen rijden kun je het al volgen op de picnic-app, tot groot hilariteit van de jongens.


Het wagentje was keurig op tijd. De boodschappen werden afgegeven in plastic zakken, maar die kan ik de volgende keer mee terug geven zodat ze nogmaals gebruikt kunnen worden. De boodschappen zagen er goed uit, geen kapotte spullen. Ook de beloofde wachtverzachters zaten erbij. Ik leverde een bierflesje in, en het geld werd de volgende dag gestort. (ja echt, 10 cent ;-)).




AH/Picnic op een rij:
- AH bezorgd vanaf 70 euro, niet gratis. Picnic bezorgd gratis vanaf 25 euro.
- AH heeft langere bezorgtijden dan Picnic, waardoor je soms op vervelende tijden je boodschappen krijgt (onder het eten bijvoorbeeld).
- AH moet verder rijden (meer milieuvervuiling), Picnic rijdt met elektrische wagentjes en komen uit de buurt.
- AH heeft statiegeldkratten, maar daarbij nog plastic tassen voor de koel- en diepvriesspullen. Deze kun je zelf weer her-gebruiken. Picnic neemt de tasjes de volgende keer weer mee.
- De boodschappen van AH moeten nog betaald worden bij aflevering, nu is dat het probleem niet, behalve dat het pin-apparaat het hier zelden doet en er alsnog een machtiging geschreven moet worden.
- AH heeft meer keuze dan Picnic, al kun je bij Picnic wel een product aanvragen. Omdat wij veel basisproducten gebruiken is dit voor ons niet zo erg.
- Aanbiedingen! Bij AH is er weleens een leuke aanbieding, bij Picnic vind ik ze maar zo zo.. 10% korting op een product vind ik niet echt bijzonder. Al is Picnic in 't algemeen wel goedkoper dan AH.. Ik denk dat ik bij een goede AH aanbieding gewoon maar even langs fiets.



Al met al ben ik wel overstag.. Voorlopig mag Picnic komen! In plaats van 1 keer per 2 weken wil ik Picnic elke week laten komen. De verse groenten en fruit haal ik alsnog zelf, maar producten als melk, yoghurt, aardappels en droge producten mag Picnic komen bezorgen.




Heb jij ervaring met het thuis bezorgen van boodschappen?


Afbeeldingsresultaat voor boodschappen

Reacties

  1. Bij ons bezorgt Picnic helaas (nog)niet in de buurt... Wij kunnen de bestelling bij de AH laten klaarzetten vanaf 25 euro. Servicekosten zijn dan 2,50 en boven de 100 euro gratis. Ideaal; bestellen, ophalen duurt 2 minuten en ze zetten het voor je in de auto. Wel in zakken helaas, maar die hergebruik ik weer. Nu doe ik het niet meer ivm m'n budget van 50 euro, dan vind ik 2,50 veel geld, maar toen ik ziek was, heb ik er veel gebruik van gemaakt. Hier vind je alle winkels die deelnemen: https://www.ah-boodschappen.nl/winkels/ (let op: Dit staat los van de pick-uppoints. Volgens mij zijn het franchisers die zich verenigd hebben. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan hier inderdaad ook bij Hoogvliet. Het 'probleem' is alleen dat ik alles met de bakfiets doe en geen auto kan rijden. Als ik de boodschappen dan op moet halen moet ik alsnog sjouwen. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Hier is een dorpswinkel die de boodschappen bezorgd maar daar komen we nooit. Verder wonen we te ver af van dergelijke winkels, ik denk niet dat A H 12 km rijdt om ons van boodschappen te voorzien. Picnic ken ik helemaal niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dorpswinkels zijn vaak wat duurder he?! Volgens mij bezorgd AH in het hele land. Ze rijden vanaf een distributiecentrum en niet vanuit een winkel. PICNIC is ook nog vrij nieuw, dus snap ik best dat je dat niet kent.

      Verwijderen
    2. De AH bezorgd zeker nog niet overal. Bij ons hier, in het noorden des lands, kun je je boodschappen nog niet thuisbezorgd krijgen. Niet via Jumbo, AH niet en Picnic ook niet. De plaatselijke Jumbo heeft als enige een pick-up point, maar die heeft echt lange wachttijden, dus dat levert ook niet veel tijdswinst op. Ik wacht met smart op de dag dat we onze boodschappen hier ook thuisbezorgd kunnen krijgen ;)
      Leuk artikel!

      Verwijderen
    3. Omgeving Groningen bezorgt de AH gewoon hoor :)

      Verwijderen
  3. Fijne vergelijking! Als ik dat zo lees moet ik dus voor Picnic gaan als ik boodschappen wil laten bezorgen!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Nou.. in ons geval is dat het makkelijkst, maar ik ken jouw situatie niet dus weet ik niet of het bij jullie ook werkt.

      Verwijderen
  4. Ik laat regelmatig boodschappen bezorgen door AH. Vaak is bezorging gratis als je bepaalde producten koopt. Hier maak ik soms gebruik van als ik die producten toch al zou kopen. Ik heb 1x bij Picnic besteld, alleen toen waren ze te laat en misten ook een aantal producten. Het brood was op dus die zat niet bij mijn bestelling. Ik heb wel netjes mijn geld terug gekregen, maar sindsdien niet meer bij Picnic besteld. Het assortiment en de kortingen vind ik ook wat magertjes bij Picnic. Als dat beter word ga ik ze weer een kans geven denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De producten voor gratis bezorging gebruiken wij juist vaak niet, dus moeten we alsnog betalen. Jammer van je ervaring met PICNIC, hier is t juist top!

      Verwijderen
  5. Hier bezorgt niemand behalve de buurtsuper.... maar goed das 200 meter lopen ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij Hoogvliet Leinweberstraat hoef je geen parkeerkosten te betalen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat is waar, maar dat ligt totaal niet op de route! En het is toch wel erg fijn dat thuis brengen.

      Verwijderen
  7. Leuk dat je er over schrijft! Mn broertjes is net op zichzelf gegaan en laat het ook door picnic laten bezorgen. Hij stond op plek 1200-nogwat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dan kan ie nog even! Al ging het aftellen de laatste dagen wel sneller, dus misschien is er hoop ;)

      Verwijderen
  8. Bij ons (we wonen naast Amsterdam) bezorgd Picnic nog niet. Vrienden van ons maken er wel vaak gebruik van en zijn tevreden. Ik doe graag boodschappen bij de jumbo en werk tegenover een winkelcentrum met een joekel van een AH XL en een kleine Deen. Ik bestel af en toe de boodschappen bij Jumbo en haal ze dan onderweg naar huis op. Er zijn vaak acties waardoor je niet of minder kosten hoeft te betalen. Vooral bij feestjes en verjaardagen vind ik het handig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat is inderdaad handig, met feestjes! Je hoeft niet de hele winkel door en je kunt er thuis rustig over nadenken.

      Verwijderen
  9. Hier kennen we het niet. Hier zijn twee supermarkten n niet echt goedkoop. En is hier een app en dan kun je zien in een folder bij een andere zaak soms 50 km verderop die een artikel goedkoper hebben. Bijv. Komkommer. Hier 1.97 per stuk en ergens anders 99 cent. Inlaat het zien en krijg het voor die prijs. Sçheelt en hoop!
    Zou handig zijn als ze bezorging hadden want ik. Indien het vreselijk!!
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo.. dat is wel heel veel geld voor een komkommer! Ik hoop met je mee Wilma!

      Verwijderen
  10. Ik heb wel een jaar laten bezorgen bij de AH, maar sinds kort bezorgt hiet de jumbo en die zijn hiet twee keer geweest, nog best klungelig en wat foutjes maar ik denk wel dat ik goedkoper uit ben bij de jumbo dan de AH, zaterdags doe ik bij de aldi de rest van de boodschappen, ik betaalde bij de AH vaak wel €8 bezorgkosten en bij de jumbo €6 .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je Jumbo toch een kans geeft Yvonne. Alle begin is moeilijk he.. ;-) En die 2 euro bezorgkosten is weer mooi meegenomen.

      Verwijderen
  11. Ik ben heel tevreden met picnic maar binnenkort "moet" ik na jouw advies te hebben gelezen,ook maar naar de markt. Hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!