Duurzamer leven #3 Vaatdoeken

Het grootste gedeelte van m'n vaatdoeken was op... echt op. Gaten, rafels.. Niks om trots op te zijn. Niet dat je nu trots moet zijn op vaatdoeken, maar soms schaamde ik me als iemand me even wilde helpen en zo'n vodje te pakken kreeg. Ik kocht al eens een vaatdoekje bij een Jemakoparty, maar daar had ik geen plezier van. Te klein, te dik.. Ik wil wel graag een echt doekje die je kunt wringen enzo.


Uiteindelijk ging ik via internet op zoek. Mocht je denken dat je bosjes duurzame vaatdoeken kunt vinden op internet, dan kun je dat wel vergeten. Uiteindelijk kwam ik uit bij Dille & Kamille. Vaatdoekjes gemaakt van biologisch katoen, formaat 40x40 cm. Dat leek me wel wat!


Alleen.. er zit geen Dille & Kamille in de buurt... En om nou verzendkosten te betalen voor een paar vaatdoekjes.. mwah... Uiteindelijk kwam er 'vanzelf' een oplossing. We gingen in februari op vakantie in Friesland. Op de terugweg zouden we in Groningen stoppen om even de stad in te gaan. En juist.. daar zit een Dille & Kamille! Ik blij natuurlijk!


Ik kocht er in totaal 10 vaatdoekjes. 5 met okergele streep en 5 met grijze streep. Ik was ze overigens gewoon op 60 graden ook al wordt dat niet geadviseerd. Een beetje hetzelfde verhaal als de washandjes.. Ik wil wel zeker weten dat de bacteriën dood zijn na het wassen. Tot nu toe zijn ze niet gekrompen..


De vaatdoekjes zijn fijn in gebruik. Ze nemen veel water op en ze wringen lekker. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is de lichte kleur, er zitten al behoorlijk wat vlekken in die ik er niet meer uitgewassen krijg, maar ja.. daar zijn het dan ook vaatdoeken voor!


Vaatdoekje, bio-katoen, okergeel streepje

Reacties

 1. Mooi! Je kunt evt. een volgende keer (als ze weer op zijn) ook biologisch katoen kopen. Dit is vaak niet zo duur. Zoom erin en klaar :)... Ik hoor ook van mensen dat ze hydrofiele luiers in stukken knippen en gebruiken, omdat ze het zo fijn vinden. En vroeger schijnen mensen het weleens gemaakt te hebben van oude hemden :)...
  Joh, voor nu ben je voorlopig weer gered met een mooie nieuwe stapel, geniet ervan :)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijken fijne vaatdoeken. Zelf brei ik ze van katoen, gaan lang mee en ze zijn gemakkelijk in de was, sommige vlekken gaan nooit meer er uit, peer b.v of ik liet de kleinkinderen iets verven en dat was geen waterverf, ze gebruikten het doekje van het aanrecht, de vlekken zijn er nog steeds niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou ook niet van dikke vaatdoekjes. Ik doe wat Adrianne zegt, gebruik hydrofiele luiers ervoor. Lekker goedkoop ook. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de zomer nat buiten leggen werkt ook goed. Evt even natmaken tussendoor, als ze weer droog zijn. Ik had eerst ook witte/creme vaatdoekjes. Niet ideaal vond ik, maar door ze in de zon te leggen werden ze in ieder geval wel weer redelijk vlekvrij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi doekje! Zelf houd ik erg van de microvezel doekjes.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!