BeVRIJdingsdag

Omdat het vandaag Bevrijdingsdag is, hadden de kinderen een dagje vrij. Daarom mochten ze gisteravond wat langer opblijven, en zo keken we voor het eerst met z'n allen de ceremonie op De Dam mee, via NOS. De kinderen waren onder de indruk, net zoals ik dat zelf ook ben als ik meekijk. Het is goed om met elkaar, als gezin, maar ook als land, te herdenken. Het mooiste moment vind ik het Wilhelmus na de twee minuten stilte. We zongen het met z'n allen mee..


Ondanks dat de boys gisteren later naar bed waren gegaan waren ze vanmorgen gewoon op tijd wakker. Ze speelden wat, maar omdat ik zelf ook op tijd op stond waren ze ook al snel aangekleed. Ik had A. beloofd dat we vandaag naar de speelgoedwinkel zouden gaan om z'n bon in te leveren die hij met z'n verjaardag gekregen had. Hij moest nog even geduld hebben, totdat het brood in de broodbakmachine begon te rijzen. Eerder durf ik 'm niet alleen te laten. Ondertussen maakte ik alvast de keuken schoon, een klusje wat gisteren was blijven liggen door afspraken buiten de deur. He.. fijn, dát is alvast gedaan!


Bij de speelgoedwinkel kocht A. een doosje playmobil. Terug naar huis besloot ik even langs de poelier te fietsen. Ik had in de krant gelezen dat ze een leuke aanbieding hadden, 2e kilo drumsticks gratis. Omdat m'n voorraadje vlees in de diepvries bijna op is, kwam dit wel op het goede moment. Zelf houd ik niet zo van kluiven, maar m'n mannen wel, dus ach.. laat ik ze eens een plezier doen. Ik hoef natuurlijk niet per sé vlees te eten he..


Thuis gekomen bleek manlief er ook te zijn. Hij kwam snel een bos pioenrozen brengen die hij gekregen had. Laten dat nou precies m'n lievelingsbloemen zijn!
De middag kabbelde lekker rustig door. Ik deed nog wat 'huishoudelijk werk' zoals je dat zo mooi noemt en pakte zelfs nog een half uurtje bank mee.


Aan het einde van de middag kwam m'n vriendin het babybadje en het newborn set voor de tripp trapp stoel brengen. Fijn dat we al die spullen mogen lenen! Ook het pakketbusje stopte en kwam het pakketje met wasbare billendoekjes brengen. (Daar schrijf ik een andere keer over).
Bij de boodschappen van afgelopen woensdag zat een kilo asperges. Ik kocht de buitenbeentjes, 5 euro voor een kilo. Ik wil zondag aspergesoep eten, maar een kilo is daarvoor veel te veel. Ik kookte ze in een grote pan gaar, samen met de schillen en de uiteinden. Het bouillon staat inmiddels in de koelkast en van de asperges maakte ik een heerlijke aspergetaart. Het recept komt uit het boek Zomer van Williene. Ik heb net m'n vingers nog geteld, sjonge, wat was dat lekker zeg!En nu is het alweer avond en gaat de computer uit. Manlief en ik kiezen er op sommige dagen bewust voor om de computer op tijd uit te doen om een spelletje te doen of zomaar wat te kletsen. Tijd voor elkaar.. iets wat er de komende tijd misschien wel snel bij-in schiet als de baby er is..

Fijn weekend!

Reacties

 1. Benieuwd naar je wasbare billendoekjes blog. ;-) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is in de maak! Ik kan alleen nog geen ervaring schrijven natuurlijk.. eerst wachten totdat de baby geboren is.

   Verwijderen
 2. Of lekker samen zijn als je met de baby bezig bent. Lekker even met zijn drietjes.
  Heb even gekeken hier naar die uitzending met jongste dochter van 7. Ze zei: We have Remembrance Day too. With a ceremony and the cadets right?. Sure enough. Indrukwekkend.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Samen met de baby bezig zijn kan eigenlijk alleen als de jongens er niet zijn, anders is manlief met de jongens bezig en ik met de baby. Is ook niet erg hoor, we plannen wel een ander momentje! Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Ah de cheeky wipes! Leuk, ben benieuwd. Ik heb die ook overwogen, maar bij Kaatje Katoen (waar ik de luiers gekocht heb) hadden ze die niet. Dus via hun de billies box besteld, zelfde idee. Ik doe een drupje waszeep van Weleda in het bakje, water erbij, dompel de doekjes er in, knijp ze uit en dan in het bakje. En de vuile doekjes gewoon in de luieremmer.
  Wat heerlijk he, zo'n makkelijke oplossing. Geen extra vuilnis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben net zo benieuwd als jij ;-). Gebruik je ook olie? Ik heb een klein flesje gekocht, maar denk dat ik het daarna gewoon met water doe, of idd een klein beetje zeep. Ik heb geen aparte bak besteld voor vieze doekjes, luieremmers genoeg en die luiers moeten ook gewassen worden, kunnen ze mooi bij elkaar! En zoals je zegt: geen vuilnis! Alle beetjes helpen!

   Verwijderen
  2. Ik heb destijds zelf billendoekjes gemaakt van hydrofielluiers en deed in het bakje een drupje dettol. Vond alleen water een beetje muffig ruiken als de doekjes wat langer bleven liggen. Met dettol ging prima. Leuk om te lezen wat jij doet om duurzamer bezig te zijn. Vind de washandjes ook een goede tip.
   Groetjes Gerda

   Verwijderen
  3. Dat is ook een idee natuurlijk! Bedankt voor je reactie Gerda!

   Verwijderen
 4. Leuk! Ik heb zelf wasbare billendoekjes gemaakten ze bevallen prima. Gebruik ook nog een stapel als snoetenpoetsers zeg maar.
  Ga je ook wasbaar luieren? Dat doe ik ook en bevalt ook goed.

  Fijne zwangerschap verder,

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita,
   Waar heb je die doekjes van gemaakt? Wasbare luiers gebruik ik al sinds onze oudste er is dus dat is niet nieuw meer voor ons.
   Bedankt!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!