5 x gelukkige momenten van de afgelopen week

Ik ben huisvrouw, en daar ben ik blij mee. Heel blij zelfs! Ik kan me geen mooiere baan voorstellen! Natuurlijk heb ik er weleens aan gedacht om buitenshuis te gaan werken, en soms deed ik dat ook. Zo werkte ik een paar jaar 2 uur in de week op zaterdag of onder schooltijden. Prima te doen, maar het aller- allerliefst ben ik toch gewoon thuis aan het werk. Daar wordt ik gewoon heel gelukkig van! Ook afgelopen week had ik weer een aantal gelukkige momenten. Momenten die me blij maakten.


1. KAMPIOEN
B. moest nog één wedstrijd voetballen, en als ze gelijk speelden of zouden winnen zouden ze kampioen zijn. Ik ging voor deze keer mee kijken. Zo'n belangrijke wedstrijd kun je als moeder nou eenmaal niet missen he?! Nou, dat winnen is wel gelukt! Ze wonnen met 13 - 0 (wat ik dan wel weer zielig vind voor de tegenpartij). Hij kreeg een beker en de verdere viering wordt zaterdag gedaan. Dan krijgen ze patat en.. verder weet ik eigenlijk niet. B. voetbalt nl. pas 1 seizoen, dus ik heb hier geen ervaring mee.


2. De PIOENROZEN die ik van manlief kreeg kwamen prachtig uit. De knalroze kleur verdween en maakte plaats voor zachter roze. Inmiddels beginnen ze uit te vallen.. helaas. Gelukkig heb ik de foto nog.
3. Ik maakte JAM. Heerlijke aardbeienjam met aardbeien van de markt. Ik kocht 4 bakjes en daar hield ik 4 potjes en 2 bakjes jam aan over. Dat is smullen!
4. Ik ben twee keer naar de MARKT geweest. Zaterdag ging ik samen met A. Hij moest nieuw ondergoed en laarzen. A. is nogal kritisch, dus neem ik 'm liever mee zodat hij zelf wat uit kan zoeken. Ik vind het heerlijk om op de markt te zijn en kocht er vooral groente en fruit. Ook dinsdag kocht ik groente en fruit. Kaas en noten zijn deze zaterdag weer aan de beurt, en daar kan ik me gewoon op verheugen ;-). Sowieso is dit een heerlijke tijd om groente en fruit te kopen, er is zoveel keus!


5. Van al dat fruit maak ik FRUITBAKJES. Deze foto is van dinsdag. Manlief haalde de jongens op van school, ondertussen maakte ik deze fruitbakjes. Er gaat hier heel wat fruit doorheen, daarentegen gaat snoep over datum. De fruitbakjes maak ik voor ieder persoonlijk. Zo lust B. geen banaan, en B. en E. geen peer. Appel lusten ze allemaal. E. lust geen aardbeien, enz. Door de bakjes op volgorde te zetten raak ik ook niet in de war. Het leuke van fruitbakjes maken vind ik de soorten fruit die je kunt gebruiken. Appel gebruik ik altijd, daarbij vaak banaan, een mandarijn, druiven en soms aardbeien of ander zacht fruit. Met een vorkje prik je het makkelijk weg, en zo hebben we de vitamientjes weer binnen!Natuurlijk kun je als werkende moeder ook dit soort gelukjes hebben, deze blog is ook niet bedoeld om negatief te zijn over werkende moeders maar om te laten zien waar ik gelukkig van wordt.


Reacties

 1. Leuk, ik snap je helemaal! Die rozen, prachtig zeg. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die kleine geneugten in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn twee kids zijn inmiddels groot (17 en 15) en de fruitbakjes gaan nu mee naar school. Zoonlief maak ik kiwi in stukjes of een banaan. Dochter meestal allerlei soorten. Of een appel in stukjes, druiven of banaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn hè, gelukkig worden van zulke simpele dingen. Ik herken dat wel ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ook graag thuis. Maar werk op dit moment veel wat wel moet.
  Soms maak ik ook voor mezelf zo fruit voor op het werk. En voor de kids naar school.
  Ook lekker is watermeloen en de andere soorten.
  Groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat moet, dat moet, ook al is t niet altijd leuk. De fruitbakjes wel natuurlijk :)

   Verwijderen
 6. Mooi blogje zeg, die pioenrozen zijn prachtig. In onze tuin zijn ze nog in knop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ligt de fruitschaal vol, de kinderen (12 en 17) pakken alleen fruit wat ze niet hoeven te schillen of pellen. Appels met schil eten ze ook niet. Fruit pakken ze alleen bij honger en geen alternatief. Man eet alleen bananen en kiwi's liefst de gele.
  Na het avondeten maak ik daarom voor iedereen een fruithapje. Niet voor mezelf, ik snoep wat mee tijdens het schillen en eet overdag al wat fruit op het werk. Op de dagen dat ik niet werk, vergeet ik het fruit overdag nogal eens en dan eet ik na het eten wat meer. Aardbeien koop ik alleen hoogzomer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar, daarom schil ik ;) aardbeien koop ik ook alleen voor max. 1 euro per bakje.

   Verwijderen
 8. Als je het leuk vindt moet het kunnen toch om thuis te zijn. Zelf ging ik pas werken toen onze zoon 16 was en wat heb ik genoten van die 15 jaar en veel geleerd ook nog, ik wou ook nooit maar door omstandigheden was het nodig, beslist niet uit geld gebrek.
  Lekker al die fruithapjes! en wat een pracht boeket kan me voorstellen dat je daar blij van wordt.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het thuis-zijn is helaas niet voor iedereen weggelegd. Wat heerlijk dat je zo lang thuis kon zijn! Ook pubers hebben een luisterend oor nodig als ze thuis komen, toch? Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 9. 0dustlat0quia_1978 Susan Ortega click
  bapcompmondse

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!