Duurzamer leven #2 Eerlijke baby- en kinderkleding

Al tijden ben ik me aan het verdiepen in eerlijke kinderkleding. Nu is dat voor de baby nog niet zo'n probleem. Sterker nog.. ik kocht zelfs al wat eerlijke babykleding! Omdat we het geslacht van de baby niet weten kocht ik een aantal kledingstukken waarvan ik vind dat het zowel voor een jongen als een meisje geschikt is. Kijk je mee?





Het rompertje en deze jumpsuit zijn van Loud en Proud. Gemaakt van ecologisch verantwoord katoen en eerlijk gemaakt. (GOTS keurmerk)  Ik kocht twee rompers, maar de andere kan ik niet meer vinden op internet. Dit rompertje is wit met blauwe hondjes en met een rood randje afgezet.




Dit pakje is van Smafolk en komt uit Denemarken. Ook heeft dit pakje een ecotex certificaat.

Deze kleding kocht ik bij Klein Gebleven. Ik vond nog meer websites met eerlijke babykleding, kinderkleding en speelgoed:
- Regenboogschaap (baby- en kinderkleding en speelgoed)
- Ekodepeko (kinderkleding vanaf maat 86 en cadeautjes)
- Elrosa Kids (baby- en kinderkleding)

Ken je nog meer website's en of merken met eerlijke baby- en/of kinderkleding? Laat dan een reactie achter, dan vul ik het lijstje aan!


De overige babykleding kocht ik grotendeels tweedehands via marktplaats en de kringloopwinkel. Ook mag ik wat kleding lenen van bijvoorbeeld m'n zus. Van maat 50/56 schaffen we sowieso niet zoveel aan. We verwachten een grote baby, net zoals onze andere kinderen waren bij geboorte. Zo'n 8/9 pond. B. en A. hebben maar 2 weken maat 50/56 aangehad en moesten toen over op maat 62. Van deze maat heb ik dus wat meer gekocht. Dit deed ik oa bij de Aldi (ja echt!), waar ze af en toe (onder)kleding verkopen van biologisch katoen. Ik kocht toen twee witte rompers. Van m'n schoonouders kregen we een rompertje van het merk Fresk. Een pakje kocht ik ook nog van het merk People Wear Organic, via Zalando.


Het 'probleem' is echter niet zozeer de babykleding als wel de kinderkleding. Onze zoons hebben inmiddels een hele eigen smaak ontwikkeld en ik bestel niet zomaar kleding voor hen. Ik wil niet het risico lopen dat ze het niet aantrekken. Regelmatig koop ik wat tweedehands, maar de nieuwe kleding koop ik grotendeels nog bij winkels als WE. Het makkelijkst is om ergens een winkel te vinden die verantwoorde kleding verkoopt. Iemand tips? Ze zijn van harte welkom!

Reacties

  1. Helaas geen tips... Wilde wel even zeggen dat je erg leuke kleding hebt gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Helma, wat ontzettend leuk dat je weer blogt! In mijn vakantie heb ik even bijgelezen :-) Je uitgerekende datum komt nu ook dichtbij, spannend zeg! Onze kindjes schelen dan zo'n beetje een jaar, vorig jaar rond deze tijd was ik hoogzwanger (en toen werd ze nog twee weken later geboren). Leuke dingen heb je al gekocht! We doen veel hetzelfde, want hier ook wasbare billendoekjes (die ik voorbij zag komen in een andere post) (en luiers natuurlijk). En ook hier: of duurzaam, of tweedehands! Qua stenen winkels heb ik helaas geen tips. Wel heel wat fijne webwinkels, al moet ik zeggen dat ik er niet vaak wat koop, ik zoek altijd eerst tweedehands en slaag heel vaak prima. Maar hier vast twee leuke:
    - ninie.nl (voor 't geval je een meisje krijgt ;-))
    - jippiejajee.nl (daar kocht ik vast deze jurk voor de verjaardag van N: https://www.jippiejajee.nl/a-47143344/girl/jurk-naperonuttu-cupcakes/)
    De merken die hier verkocht worden, zijn als ik het goed heb allemaal fairtrade. Verder vind ik blabloom.com (Belgische site) en greenjump.nl aanraders.

    Wat wel fijn is: fair trade kleding van merken als Duns, Maxomorra, Smafolk etc. houden hun waarde veel meer dan andere kleding. De tweedehands prijzen daarvan liggen een stuk hoger. Jammer als je op zoek bent naar een koopje, maar wel iets om in je achterhoofd te houden als je het zelf nieuw koopt en de prijs dan hoger ligt dan anders!

    Ik heb nog een vraagje aan je, misschien een leuk blogonderwerp voor de volgende keer ;-) Maar hoe ga je om met de combinatie duurzaam willen leven en kraamcadeaus? Hoe voorkom je luiertaarten terwijl je wasbaar wilt luieren, kleertjes van Primark, etc? Ik vond het lastig om van tevoren aan te geven dat ik dat soort dingen niet op prijs stelde, en kreeg die dus wel. Voor de eerste verjaardag ga ik dus een verlanglijstje op de uitnodiging zetten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He! Lang geleden!
      Tweedehands kleding voor kleintjes is goed te doen, maar vanaf maat 98 maar weinig te verkrijgen. Blabloom ken ik niet, daar ga ik vanavond eens naar kijken.
      Leuke vraag! Ik heb er inderdaad al wel over nagedacht, maar het goede antwoord nog niet gevonden ;). Een lijstje is sowieso een slim idee.
      En wie weet blog ik er een keer over.
      Groetjes,
      Helma

      Verwijderen
  3. Ik heb weleens begrepen dat er zo'n lijst is hoe groen/duurzaam kleding is. Kids hier zijn nog klein, dus ruilwinkel en gratis dingen volstaan dus nog ;). Soms maak ik zelf wat. Hopelijk blijft het voorlopig zo, lekker voordelig :P... Sterkte met de laatste loodjes!

    Groetjes,
    Adrianne
    aad-actief.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Adrianne,
      Dat klopt, op rank a brand kun je dat zien. Nu ben ik niet zo zozeer op zoek naar bepaalde merken, maar misschien kom ik er wel als ik de merken Google. Zelf maken lijkt me erg leuk maar ik jan helaas niet naaien.
      Bedankt!

      Verwijderen
  4. Ik vind het ook moeilijk om voor mijn jongens van 8 echt leuke verantwoorde en betaalbare kleding te vinden. Ik ben me er wel aan in het verdiepen maar vind het via internet altijd veel moeilijker om te weten of het ze echt staat. Liever koop ik het ook gewoon in de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat vind ik ook. Ook het feit dat ze niet meer alles aantrekken wat jij klaar leg speelt hierin een rol, of heb jij dat niet?

      Verwijderen
  5. Jesse had afgelopen winter heel wat wollen kleertjes ook. O.a. via mp, maar ook via regenboogschaap, babynatura en indewolletjes :-).
    Regenboogschaap heeft ook af en toe inloopochtenden, ik wil er nog een keertje heen maar elke keer is er wat tot nog toen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou wol best willen proberen maar omdat de kids tot nu toe allemaal een gevoelige huid hebben heb ik dat tot nu toe niet gedaan. Wol kriebelt dan te erg waardoor ze eczeem krijgen.

      Verwijderen
    2. Hier ook wel kinderen met eczeem (niet het hele erge maar wel gevoelig) maar goede wol kriebelt niet. Ik heb fijne items van ManyMonths, Joha en Disana en wolzijde van diverse merken.

      Verwijderen
  6. Ik vind dat rode rompertje erg leuk! Ik koop nog wel eens duurzame kleding bij de C&A.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!