Woensdagmiddagrondje

Gistermiddag ging ik samen met m'n twee jongste mannen eropuit. B. was bij een vriendje spelen. Ik weet niet hoe dat bij jullie is (voor degene die kinderen hebben) maar hier zijn ze behoorlijk onrustig. Ik besloot om even lekker weg te gaan. Eerst maakte we een lijstje wat we allemaal moesten doen onderweg, en dat was nogal wat. E. zou het lijstje 'beheren' en afstrepen wat we gedaan hadden.
A. nam een schepnetje mee om vliegen te vangen onderweg. Ach ja, je moet wat te doen hebben toch?
Eerst bezochten we het groentekraampje waar we veel kwamen toen we nog in het oude huis woonden. Daarna bezorgden we twee kaarten, brachten een tijdschrift weg en haalden een tuigje op.


De tocht ging verder naar de eekhoeve. Een landwinkel waar ik graag vlees wilde kopen. E. had het er thuis al over dat er wat klasgenootjes zouden zijn want het was open dag. En dat bleek inderdaad zo te zijn! Omdat we er een poos niet geweest waren keken we eerst bij de dieren. Er was een nieuwe volière met prachtige vogels.
 


We keken bij de pony's in de stal. Bewonderde de nieuwe konijnenhokken. Ontdekten dat kippen best wel stinken. En kwamen bij een wei waar een vrouw een schaap aan het scheren was.
We lachten om de koe die nogal luid stond te loeien.
E. speelde nog even met een vriendje waarna we toch echt vlees gingen kopen. Gelukkig had ik een koeltas met een koelelement meegenomen, want het was lekker warm!


Na de eekhoeve gingen we naar 'de koopman', een groentewinkel met leuke aanbiedingen in groente, fruit en noten. Ik kocht een bakje noten en wat mandarijnen, lekker gezond! (Benieuwd hoe het gaat met gezonder leven? Je kunt het hier (klik!) lezen!)


Daarna was het echt tijd om B. op te halen. E. z'n lijstje begon eindelijk te slinken. Nog even een blik kapucijners halen voor de chili con carne, en we konden naar huis!


Oh nee.. toch nog niet! Het meegenomen brood lag nog in de bakfiets! Nou, dan maken we daar de eendjes blij mee..
Mooi he? Dit is heel dicht bij huis. Ik loop graag even het bruggetje over en kijk dan gewoon een poosje naar het water.


Om half 5 waren we weer thuis, moe maar voldaan!

Reacties

 1. Dat heeft L ook hoor, bijna vakantie dan zijn ze super moe ;-) En je bakfiets <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig middagje. Ja het is broeierig, koeltas is geen overbodige luxe. Kippen hoeven niet te stinken, dan hebben ze het hok niet schoongemaakt. Wij gebruikten altijd hennepsnippers. Heel fijn spul. Halaas geen kippen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier ook bijna vakantie. Morgen om 12.30 uur!!s in de bak
  Zitten je kinderen in de bak? en moeten ze dan geen helm op?
  Hier zijn fietshelmen verplicht voor kinderen 18 jaar.
  Lekker zo'n dagje eruit toch en het kost je weinig.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilma,
   Jullie hebben dus nog eerder vakantie, lekker hoor!
   De kinderen zitten op een bankje in de bak inderdaad. Zonder helm, nooit over nagedacht eigenlijk! Ze zijn niet verplicht maar misschien is het wel veiliger.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!