Hergebruik van sopwater!

Hoe vaak pak jij een sopje? Even een doekje door de kamer - sopje. Een doek door de wc- sopje. Oh, laat ik gelijk de trappen even doen - sopje.. Al met al gaan er hier heel wat sopjes doorheen. Sommige sopjes gaan - na gebruik -  gelijk door de wc, zoals die van de douche. Ik vind het sopwater van de douche gewoon te vies om te hergebruiken. Hoe zit dat dan met al die andere sopjes?


Een heel aantal van die sopjes gebruik ik om nog even een doekje te halen over iets dat vies is. Hier wat voorbeelden:
- de buitenkant van de kliko
- de (bak)fiets
- kozijnen buiten
- voordeur
- schuurdeur
- bloempotten buiten
- drempels buitendeuren
- poepbak van konijn
- stoep schrobben


Als ik er geen andere bestemming voor heb, gebruik ik het ook weleens om de wc mee door te spoelen, maar dan moet je wel net naar de wc moeten.


Hergebruik jij je sopwater ook?Dat is grappig! Zoek ik op internet naar een foto van een emmertje sop, kom ik m'n eigen foto tegen!

Reacties

 1. Hier geen hergebruik qua sopjes maar ik vind het wel de moeite waard om er eens over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier geen hergebruik qua sopjes maar ik vind het wel de moeite waard om er eens over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, ik eigenlijk ook niet. Of beter.. misschien heb ik het niet in de gaten, maar nu ik er over na denk.. pak ik automatisch al wat meer mee dan alléén de woonkamer, of alléén het aanrecht. Er is inderdaad altijd nog wel ergens een vuilnis- of kattenbak in de buurt, vensterbank, bovenkant koelkast, reling van het balkon..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net als jij hergebruik ik de sopjes ook. Het grappige is dat je er op een gegeven moment heel creatief in gaat worden. Zo van, o ja, dat kan ik ook nog even meepakken. Door die routine gaat schoonmaken opeens een stuk sneller. En het is nog goed voor milieu en portomonee ook, wat wil je nog meer.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hergebruiken doe ik ook altijd. En als ik op dat moment niet naar de w.c hoef laat ik het nog even in de bijkeuken staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zo'n dweil waarbij je water in de steel doet. Daardoor heb ik zelden een sopje.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha, mijn sopjeswater is zo vies, daar krijg ik niets meer schoon mee! Maar mijn groentespoelwater (is dat een woord?) geef ik wel aan de planten in een pot.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joh, oude spuitfles met allesreiniger al dan niet zelfgemaakt spuit e tafel in e vensterbank, het aanrecht weet ik veel klaar is klara. Zo houd ik het aardig bij. en geen sopje nodig hahha

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!