Quote

Ik wil
steeds
minder
van meer
Stef Bos
Vooral het woordje 'minder' spreekt me aan. Minder spullen, minder weg, minder stress, minder keuzes hoeven maken, minder...


En voor mijn gevoel komt er ná al dat minderen pas meer... meer geluk, meer genieten van kleine dingen, meer tijd voor dingen die er echt toe doen, meer tijd om spelletjes te doen met de kids, meer..


Ooit komt t goed ;-)Reacties

 1. Eigenlijk zegt hij daar: het is meer gezegend om te geven dan te ontvangen. Geven maakt rijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi quote van Stef Bos. Vroeger had ik niet zoveel met zijn werk, maar ik waardeer het steeds meer. Dus meer van Stef Bos :-)

  Het is een hele verrijking om je te ontdoen van alles en dan te kijken wat er ontstaat in die ruimte. In plaats van het zelf te gaan vullen. Het is een proces. En ooit komt het goed. Of in ieder geval iets nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Less is more...
  En het komt idd ook goed, maar het heeft tijd nodig. En daarna ben je waarschijnlijk zo blij, dat je wilde dat je dat eerder had gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. veel is overvloed,weinig is goed.
  Als we zien wat wij al hebben weggedaan na vele verhuizingen en zie wat we nog hebben denk ik weleens: Gewoon eens verhuizen en alleen meenemen wat echt nodig is en verder mag de volgende allemaal wegdoen/bewaren etc.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je wilt dus meer minderen. Maar dat kan ook stress geven, want dat betekent keuzes maken. Of een schuldgevoel krijgen als je opeens toch iets wilt aanschaffen. Ook 'minderen' lijkt opeens zo'n modewoord en daar lijkt tegenwoordig iedereen gevoelig voor. Ik vind het maar moeilijk en probeer vooral dichtbij mezelf te blijven.
  Groetjes,
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie uitspraak! Gewoon maar rustig doorgaan met minderen.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!