Zaterdag, een rustige dag!?

Na een aantal onrustige zaterdagen waarin we veel weg moesten, kwam er vandaag eindelijk een rustige zaterdag. Nou ja.. rustig.. Er is natuurlijk altijd wel wat te doen!


Vanmorgen stond ik om 6:45 uur op om te gaan werken. Voordat ik weg fietste zette ik eerst nog even de papierkliko buiten. Daarna stapte ik op de fiets, bezorgde een kaartje en reed naar m'n werk. Daar was ik om 8 uur en werkte ik tot 10:45 uur. Ik stapte weer op m'n fiets en ging naar de kringloopwinkel. Dat is 'mijn' uitje! De anderen hier geven er (nog) niet om en omdat de kringloopwinkel vlakbij m'n werk is ga ik er bijna elke zaterdag even naar binnen. Vandaag vond ik er niets, maar omdat ik nog tijd over had omdat manlief weg was met de jongens besloot ik nog even naar de snuffelwinkel te fietsen. Daar kocht ik 2 terdege's van Nov. '14. voor 10 cent per stuk. Kijk, dat zijn nog eens leuke koopjes!


Ik ging naar huis waar ik in een leeg huis kwam. manlief was nog weg met de jongens maar appte dat hij bijna thuis was. Hij had vanmorgen eerst E. weggebracht naar zijn eerste kinderfeestje en was daarna doorgereden naar oa. zijn ouders. B. mocht vandaag niet naar zwemles, zijn oor loopt nog steeds. Jammer, want je betaald wel gewoon door!


Maar goed, ik kwam thuis, dekte de tafel en daarna aten we een broodje. Ik besloot om deze middag toch nog maar eens goed te gaan gebruiken. Maandag hebben we een erg drukke dag, dus besloot ik alvast in het voren te werken. Ik haalde het bed van B. af en waste ook zijn kussen. De was werd opgevouwen en drie wassen werden gewassen. Ik bakte een appeltaart voor zondag en vanavond aten we pannekoeken.Manlief repareerde het konijnenhok en reed nog een rondje met A. op de tractor.


We aten vroeg. De kinderen waren erg moe. B. is nog steeds niet fit, z'n oor 'loopt' al drie dagen en deze week is hij m.u.v. dinsdag elke middag naar bed geweest. Zo kennen we B. niet, hij is altijd in de weer, een teken dus dat hij echt ziek is. Ook heeft hij inmiddels een ondergewicht. B. eet normaal best veel, en nu nogal weinig. Ik heb met de dokter afgesproken om het nog maar even aan te kijken maar dit moet niet te lang duren. Heeft iemand ervaring met ondergewicht? Er is genoeg te doen over te dikke kinderen maar te dunne kinderen?!


E. ging vandaag naar het feestje, zoals ik al zei. Hij heeft het er reuze naar z'n zin gehad en was bekaf toen hij thuis kwam. E. hoest verschrikkelijk en z'n puf lijkt niet te helpen, ik heb al gekeken of de medicijnen soms op waren, maar dat is niet zo. Hij lag om 18:00 uur op bed en sliep gelijk. Ik hoop dat hij een beetje opknapt van een goede nachtrust.


A. was nogal brommerig vandaag. Hij wil 's middags niet meer naar bed. 'is voor baby's', zegt hij. Als B en E naar school zijn stop ik hem af en toe toch maar in bed, maar als ze thuis zijn niet. Ook hij lag om 18:00 uur op bed en sliep ook direct.


Terwijl manlief de vloer dweilde beneden liep ik even naar vrienden iets verderop. Ze zijn dol op pannekoeken en ik bracht er een paar. Daarna sprong ik onder de douche. Ik ben niet zo fit vandaag. Hoofdpijn, pijn in m'n keel. Oftewel: vroeg naar bed! En dat ga ik doen! Als afsluiting van een RUSTige zaterdag ;-).

ps. ik zette net nog wat spulletjes in m'n winkeltje. Kom je even kijken?

Reacties

 1. Ook al zo'n goed gevulde dag! Ik was ook bij de kringloopwinkel vandaag tussen de bedrijven door, altijd leuk om te snuffelen daar.
  Sterkte met de zieken, en morgen een welverdiende rustdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  'k Heb geen ervaring met ondervoede kinderen. Wel met ondervoede ouderen.

  Ik raad je aan contact op te nemen met de diëtiste. Zij kan je gericht en goed advies geven.

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochter heeft ook snel onder gewicht.Ik geef haar dan dubbel of 3 dubbel broodbeleg zoals notenpasta met banaan.En gezonde calorie rijke tussendoortjes zoals avocado en noten. Succes verder !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig zo'n inkijkje in je zaterdag! Ik ga ook altijd graag naar de kringloop!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!