Teken de petitie voor minder plastic!

Ik doe m'n best maar soms ontkom je er bijna niet aan. Ik heb het over.. plastic! Gisteren nog.. ik wilde een paprika kopen bij AH. Helaas.. geen paprika's zonder plastic. Bizar gewoon!


Vind je ook dat er een halt moet geroepen worden aan al dat plastic in de voedingsindustrie? Je kunt een petitie tekenen om plastic te belasten zodat consumenten sneller zullen kiezen voor een plastic-vrij alternatief. Ik hoop dat de producenten dan ook beter na zullen denken..


Op onderstaande link kun je de petitie tekenen! Ik doe mee!


http://plastictax.petities.nl/Reacties

 1. Goed idee. Verpakte komkommers vind ik ook zo vreemd, en nou ja alles waarbij het helemaal niet nodig is. Er schijnt een verpakkingsvrije winkel in Nederland te komen, maar daar moet je dan toevallig wel bij in de buurt wonen.
  Hoe gaat het nu met de hoofdpijnklachten van je zoon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Denk aan de markt daar kun je je groente/fruit ook kopen zonder verpakking!!! Gewoon zelf zakjes of stoffen zakje meenemen van huis.
   Wendy

   Verwijderen
 2. Bedankt! Meteen ondertekend en gedeeld op mijn FB pagina!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop vaak zo'n stoplicht paprika's. Die zitten ook in plastic. Heel soms kun je ze los kopen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat het niet gaat werken, die tax wordt gewoon doorberekend aan de burger (de zoveelste belastingsoort) en de fabrikanten gaan op de oude voet verder. Ik ben dus huiverig om te tekenen al juig ik minder plastic ook zeker toe. Het is toch ook belachelijke dat 3 paprika's in plastic goedkoper zijn dan - losse?? Ik ga dan toch voor het voordeel al vind ik dat soms stom van mezelf. De plastic lever ik wel gescheiden in.....schrale troost.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!