B. en een nieuw ritme vinden..

Allereerst bedankt voor al jullie lieve reacties op dit bericht. We kunnen merken dat de migraine waarschijnlijk al langer zat te 'broeden'. B. is weer een stuk beter in z'n doen en heeft zelfs een klein beetje kleur op z'n wangen. Helemaal lekker gaat het nog niet. Hij heeft bijna elke avond wel nachtangsten. Inmiddels is hij zo hees dat hij bijna niet meer hardop kan praten. B. gebruikt zijn stembanden verkeerd, daarvoor is hij onder behandeling van een logopedist. Tijdens zijn dromen probeert hij te schreeuwen en trekt zijn hoofd helemaal naar achteren waardoor er nauwelijks geluid uit komt. Geen idee hoe we dit af moeten leren. Als hij wakker is proberen we erop te letten, maar ja, hoe vertel ik hem dat als hij droomt? Maandag gaan we weer naar de logopedist, eens kijken wat hij ervan zegt.


Vanmiddag moest B. voor de laatste keer naar zwemles. Hij maakte zich er van tevoren al druk over en had buikpijn. Volgende week mag hij afzwemmen, daarom is het woensdag een uurtje oefenen. De badmeester adviseerde ons om woensdag niet te gaan. B. heeft al z'n energie nodig om zaterdag af te kunnen zwemmen. Het laatste half uur mochten we kijken. B. huilde omdat hij niet meer kon. Hij was helemaal op en ijskoud. Dat hij zo weinig energie heeft komt denk ik omdat hij al langer niet fit is. Ik vroeg me af hoe het komt dat hij zo koud is. Ik vermoed omdat hij een ondergewicht heeft en z'n energie op is. Wat het ondergewicht betreft: B. eet weer als een bouwvakker, dus ik ga er vanuit dat dit vanzelf weer bijtrekt. Natuurlijk houden we dit goed in de gaten.


Om migraine en nachtangsten te voorkomen moeten we stress zo veel mogelijk zien te vermijden. Daarom laat ik de jongens niet meer overblijven. B. heeft een hekel aan overblijven. Het is té druk. Als hij thuis eet kan hij rustig z'n broodje opeten en daarna nog even spelen. Afgelopen week hoorde ik van andere overblijfmoeders dat B. tijdens het overblijven een beetje ondersneeuwt. Zelf geeft hij aan dat hij het druk vind, het lokaal te vol én hij stoort zich enorm aan de kinderen die niet luisteren.


Omdat de jongens nu elke dag thuis eten moet ik zelf een beetje een nieuw ritme zien te vinden. Eerder aten ze op maandag en donderdag op school en deed ik veel in huis. Nu zal ik het nog meer moeten verdelen. Het geeft niet, het komt wel goed. Ergens vind ik het zelf ook fijn dat ze thuis eten. Zoals B. nu is durf ik hem niet over te laten blijven en zou ik me de hele middag afvragen of het wel goed met hem gaat.


Zo, jullie zijn weer een beetje op de hoogte. Ik ga nog wat voorbereidingen treffen. E. hoopt morgen jarig te zijn!

Reacties

 1. Hopelijk gaat het snel wat beter, als het zwemmen klaar is, scheelt ook heel veel energie... Hier ook een jongetje wat niet tegen overblijven kan... Dus daarom mag hij ook thuis eten, tussen de middag. Het kost net wat meer tijd allemaal, maar gelukkig is het net te doen.... En dat heeft hier ook meer rust gebracht....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast Gefeliciteerd en Beterschap met je zoontje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat sneu. Zou je dat nou wel doen, dat afzwemmen? Ik bedoel.... qua stress en zo...?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou net als jij doen, luisteren naar wat je kind nodig heeft. Laat hem maar een poosje bijkomen. Als hij weer fitter is krijgt hij ook weer meer vertrouwen. Ik zou wel proberen m af te laten zwemmen, als hij het haalt ben je daar vanaf of ga je dan nog door?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat proberen we zeker, Jolanda! We laten hem afzwemmen en stoppen er dan mee. Even bijkomen!

   Verwijderen
 6. Fijn dat het weer wat beter lijkt te gaan. En mooi dat je ze 's middags thuis kunt laten lunchen. Hopelijk scheelt dat en sterkt hij gauw weer wat meer aan. Niets aan zorgen om de gezondheid van je kind.
  Knuffel voor hem!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!