Meterstanden

Allereerst wil ik iedereen een gezegend 2015 toewensen. 2015, een bijzonder jaar. Als het goed is gaan we verhuizen en krijgt manlief ander werk. Het valt allemaal een beetje samen en soms is het moeilijk om alles te overzien. We weten dat er Eén is die over ons waakt en voor ons zorgt. Hij regeert!
Vorige week maandag schreef ik de laatste meterstanden voor 2014 op. We verbruikten in 2014:


Elektriciteit: 1879 Kwh
Gas: 690 M3
Water: 97.5 M3


Het verbruik met een gezin/huis vergelijkbaar met dat van ons:
Elektriciteit: 5450 Kwh
Gas: 1425 M3
Water: 201 M3


Wij verbruikten afgelopen jaar dus maar 34% elektra t.o.v. gemiddelde, 48% gas en 49% water!


Vorig jaar gebruikten we 100 M3 water, dus hebben we dit jaar weer minder verbruikt. Verdere gegevens heb ik niet meer, die zijn verdwenen :(.


Houd jij de meterstanden bij?

Reacties

 1. Ja wij houden de meterstanden ook bij, en verbruiken voor ons met 4 kids ook weinig, electra 1900 voor dag en nacht totaal gas 300 maar dit komt omdat wij afgelopen jaar alleen hout gestookt hebben. Hoe komen jullie aan zo;n laag gasverbruik? wij zijn 6 jaar geleden hier komen wonen, maar dit nieuwe (oude) huis verbruikt zoveel gas dat wij de cv bijna niet aan durven doen, 10-15 kuub per dag. ondanks overal dubbel glas hr++, nieuwe ketel, zolderisolatie en gevelisolatie e.d. ben je niet bang dat je nieuwe huis veel meer gas verbruikt? of is het een nieuw huis?
  Gr. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anne,
   1900 elektra is zeker niet veel voor een gezin met 4 kinderen! Je vraagt hoe wij aan zo'n laag gasverbruik komen. Helemaal precies weet ik het niet maar ik denk dat het komt dat we in een tussenwoning wonen. De buren stoken (denk ik) aardig wat waardoor het hier niet hard afkoelt. Verder doen we een uur voordat we naar bed gaan de verwarming uit, (proberen) we deuren niet onnodig open te laten staan. Boven staat alleen de verwarming in de douche aan en als we weggaan doen we ook de verwarming uit. Koken doe ik ook op gas, maar ik kook gewoon (bijna) elke dag, dus daar zal het niet aan liggen.
   In ons nieuwe huis is het niet meer mogelijk om gas te gebruiken. We gaan elektrisch koken en de verwarming wordt verwarmd dmv een centraal verwarmingssysteem voor de hele wijk. Ik verwacht dat we dan wel meer geld kwijt zijn aan verwarmingskosten, maar dat is nog even afwachten!
   Leuk dat je reageerde!
   Helma

   Verwijderen
 2. Omdat wij over zijn gestapt per 1-1 heb ik het verbruik moeten doorgeven. Dit is echter vertekend omdat het 10 maanden zijn. 2816 stroom en 641 gas. Waterverbruik is 2 kub per week. Als ik de maanden januari en februari van afgelopen jaar wel meetel, kom ik op 3500 en 940. Ook erg tevreden, want ons verwachte verbruik zou 4200 stroom zijn en 1100 gas.
  Vrijstaand huis en 4 personen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij stappen ook elk jaar over maar houden het op een a4-tje bij voor onszelf. Dit doen we nu zo'n 5 jaar, en leuk om te doen! Ik vind dat je het netjes gedaan hebt!

   Verwijderen
 3. wat goed zeg,ik ga het ook eens bij houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij houden elke week de meterstanden bij. Dan kunnen we direct bijsturen als ze opeens bizar hoog zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij houden (nog) geen meterstanden bij maar krijgen ieder jaar meer terug van het voorschot. We hebben enkele apparaten weggedaan en gebruiken sommigen veel minder zoals de vaatwasser. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het verbruik in ons volgende huis zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan doe je het goed, nadine, als je terug krijgt ;-) Wij hebben geen vaatwasser maar hopen er in het nieuwe huis wel een te krijgen. benieuwd wat er veranderd aan onze lijst!

   Verwijderen
 6. Dat is toch een hele mooi vergelijking, dacht ik zo! Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!