Experiment, cake in de broodbakmachine.
Onlangs kocht ik een andere broodbakmachine (bbm) op marktplaats. Onze 'oude' doet het nog wel maar maakt echt hele gekke geluiden. Omdat ik 'm echt niet kan missen kocht ik maar vast een andere op marktplaats. Nu is de 'nieuwe' net wat luxer dan de vorige, en kan ik er ook jam en cake mee maken. Ik besloot eerst de cake maar eens te proberen. Speculaascake moest het worden. Dat zou handig zijn, als dat zou lukken! De oven laat ik niet aanstaan als ik weg ben, maar een bbm durf ik nog wel. Ik deed alle ingrediënten in het bakblik. Eerst wat boter en suiker, daarna wat meel, en zo een beetje om en om. Ik zette de bbm aan en na even mixen zag het er prima uit! Ook toen de bbm over ging op bakken ging het goed. Het rook heerlijk! Alleen.. toen ik de cake eruit haalde zag het er zo uit: Het lijkt alsof de cake verbrand is, maar dit is bruine suiker. Toch niet goed gemixt dus! Een gedeelte van de bruine suiker en het meel zit nog in het bakblik: Gelukkig was
Hee... dit is het 'geheime recept' van de heerlijke monchoutaart van mijn schoonzusje! Ik weet het zeker, ze maakt hem nl. sinds 2010 :D
BeantwoordenVerwijderenDat zou heeeeel goed kunnen, Maggie! :-)
VerwijderenHoi Susanne,
BeantwoordenVerwijderenBedoel je nu dat Maggie mijn schoonzusje is? Dan moet ik je helaas teleurstellen...
Eet lekker van je taartje!
Helma
Haha, zo kun je het inderdaad ook lezen. Maar dat bedoelde ik niet ;-)
BeantwoordenVerwijderenVandaag het recept uitgeprobeerd, morgen proeven. Alleen gebruik ik zelf altijd bastognekoeken en boter voor de bodem, ipv theebiscuits, jam en boter. Ik gebruikte tot nu toe altijd wel een pak mix.
BeantwoordenVerwijderen