Jaarafrekening gas en elektriciteit

Vandaag kreeg ik het jaarafschrift van Nuon binnen. Helaas moesten we 75 euro bij betalen. :-( In een ps. staat: Is uw energierekening hoger dan verwacht? Waarschijnlijk heeft u door de lange koude winter meer energie verbruikt dan vorig jaar..

Dat gaan we natuurlijk uitrekenen vanavond. Manlief heeft alles digitaal op zijn zakelijke computer staan en hij is nu niet thuis.

Ik besloot om even te gaan kijken wat een gemiddeld gezin aan gas en elektra verbruikt. Blijkt dat we het helemaal niet zo slecht doen!

Volgens het Nibud en Nuon verbruikt een gezin zoals wij 1350 m3 gas, wij verbruikten 920 m3. Dat is dus 430 m3 minder dan gemiddeld!

Aan elektriciteit gebruikt een gezin met 5 personen 5.450 kwh, wij gebruikten 1.939 kwh.. Dat is 3511 kwh minder dan gemiddeld! Nu zijn we natuurlijk niet met 5 volwassenen, ik denk dat daar wel een verschil in zit.

Hebben jullie de jaarafrekening al binnen?

Reacties

 1. ja ook vandaag,wij moeten 30 euro bij betalen,wij hadden verwacht dat we terug kregen,wij gaan op zoek of er een goedkopere is,wij betalen wel zoveel , en wij hebben een oud huis en dat merk je dus,we huren het particulier en die doet er niks aan en maar stoken en stoken want s,winters is het zoo koud hier,we moeten maar snel weg hier,wij gebruiken 5576 kwh en 2773 m3 ,je ziet maar dat wij dus veel te veel moeten stoken voor dit huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijbetalen is nooit leuk he! bah! Gelukkig is het een bedrag waar overheen te komen is.. (toch?)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij krijgen hem pas in februari, maar ik ben bang dat we hier ook wel bij moeten betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij moesten erg veel bijbetalen terwijl in mei volgens de verbruiksmanager nog terug zouden krijgen. Maar ja inderdaad lang en koud winter, en in de winter stond het huis naast ons leeg. dit scheelde toch ook wel redelijk veel.
  Gelukkig had ik zelf wel gerekend op deze 500 euro. maar leuk is anders

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo,even een berichtje nalaten met de mededeling dat je een leuke blog hebt,mn felicitaties.ik kijk namelijk heel graag blogs,en nu ik thuiszit met zware rugklachten is dit een mooie bezighouding.vele groeten van een jonge oma uit belgie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij verwachten h'm elk ogenblik binnen, ben bang dat we dit jaar ook bij moeten betalen. Zo'n lange winter en natuurlijk onze kleine meid waardoor ik de verwarming ook vaak nog eens een tikje hoger zette...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ondertussen binnen gekregen en ja hoor, bijbetalen :-(
  We verbruikten 1598 kwh en 1313 kuub gas. Wel een stuk lager dan gemiddeld in onze omgeving, maar we gaan toch weer even wat beter opletten!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!