Marktplaatsinkomsten, wat doe jij ermee?

Mijn MP verdiensten van januari waren 82,75 euro. Een leuk bedrag dat ik gedeeltelijk op de spaarrekening zette. Tenminste.. het geld dat overgemaakt werd. Het geld dat contant betaald werd deed ik in de envelop voor de nieuwe slaapkamerkast.


Deze maand verkocht ik één knuffeltje voor 1,50 euro én een tas met speelgoed voor 7,50 euro. Dit geld gaat echter niet op de spaarrekening of in de envelop, maar in de spaarpotjes van de kinderen.


Het knuffeltje kreeg A. bij zijn geboorte, maar hij heeft er nooit mee geknuffeld, dus besloot ik het op MP te zetten. Ik maakte er uiteindelijk iemand heel erg blij mee, én kreeg 1,50 euro, nou ja, A. kreeg 1,50 euro! Hij heeft het zelf in z'n spaarpotje gedaan. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen he.. ;-)


De tas met speelgoed bevat speelgoed van B. en E. Van E. meer dan van B, dus krijgt E. 5 euro en B. 2,50 euro. Dit geld moeten ze sparen, dus moeten ze het in hun spaarpot doen.


De geldverdeling is dus als volgt:
Als ik iets verkoop dat van de jongens is, krijgen zij het geld in hun spaarpot of op hun spaarrekening.
Verkoop ik iets van onszelf, kleding of iets van 'algemeen gebruik', (denk aan plastic bakjes e.d.) dan gaan de contante inkomsten in de envelop voor een nieuwe kast en het geld dat overgemaakt wordt zet ik op de spaarrekening.


Wat doe jij met het geld dat je verdiend op marktplaats?

Reacties

 1. Eigenlijk niets. Gaat op de grote hoop. Of de kids moeten iets verkopen,dan is het voor henzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben een familiepot, en daar gaat het geld van rommelmarkt en marktplaats in, en dan sparen we samen voor iets groots ( op het moment sparen we voor een keyboard en een wii) hetbwerkt goed, en zo zien de kinderen ook dat ze ergens voor kunnen sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze kinderen wilden dolgraag konijnen, dus van alles opgezocht op zolder en op MP gezet.
  We konden er een prachtig hok voor kopen en genieten daar iedere dag van!

  Groetjes, Janne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gebruik ik voor m'n hobby's. Ik verdien niet zoveel als jij hoor. Valt best een beetje tegen vind ik, je moet eigenlijk telkens je advertenties vernieuwen. En daar heb ik niet altijd zin in dus.... Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor spullen erop staan, bij mij niet zoveel bijzonders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge, dat vindt ik een heel bedrag! Hier verkoop ik met name de kleertjes van de meiden en daar koop ik weer 'nieuwe' kleren voor de meiden van. Maar eigenlijk gaat het meestal gewoon op de grote hoop...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien heb je straks geen kast meer nodig! Opgeruimd staat netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op de grote hoop :-) Wel veel inkomsten zeg, lekker bezig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. we hebben alle inkomsten van 2013 gespaard ( en dat is niet zo veel als je een baby hebt en een baby krijgt ) ... en via de vakantie veiling een vakantie "gekocht" voor ons inmiddels complete gezin van 6!!! voor het eerst met zijn alleen een midweekje weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier gaat het bijna precies hetzelfde; wat contant betaald wordt gaat in een spaarpotje voor de boekenbeurs, een kofferbakmarkt of straks Koningsdag. Wat digitaal binnen komt verdwijnt op de grote hoop. Speelgoed van de kinderen verkoop ik nog niet, waar ze niet mee spelen zet ik weg op zolder en mogen ze als ze ouder zijn zelf verkopen op Koningsdag ofzo. Evenals de grote doos met dvd's, heb ze 1 keer op marktplaats staan, maar het is natuurlijk altijd de onderste waar interesse voor is. Dus daar ben ik me gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alle inkomsten van MP, bol en koninginnedag zetten we - al jaren - apart. De bedoeling is dat we met z'n allen op vakantie gaan van dat geld. Het is al een aardig bedragje... Een weekendje weg zou al bijna kunnen. Geld dat de kinderen verdienen door zelf iets van hun eigen spullen te verkopen gaat naar hun eigen spaardoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik stop alle inkomsten (wat overgemaakt wordt haal ik contant uit de portemonnee en dat gaat ook in het potje) in een potje en betaal er de zwemles van mijn zoontje mee. Toch leuk als hij straks zijn A-diploma gehaald heeft en het ons niks extra's heeft gekost! groetjes Mariella

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel lang ging het gewoon op met het gewone huishoudgeld maar sinds we bezig zijn om het zuiniger aan te doen ben ik er bewuster mee bezig. Het geld gaatmdus op de spaarrekening en als ik wat an de kinderen verkoop is het geld voor hun.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!