Kledingbudget - evaluatie!

Na m'n vorige blogje over het boodschappenbudget hier ook nog maar een blogje over het kledingbudget.


Van het kledingbudget betalen we: kleding, ondergoed, schoenen, sokken, evt. sieraden.


Het budget voor 2014 is 2880 euro, oftewel, 240 euro per maand. Dit bedrag is afgeleid van de kledinguitgaven van 2013.


De eerste twee maanden van dit jaar ging er 104 euro uit de pot. Dat gaat goed! Al moet ik me natuurlijk wel realiseren dat er nog zomerkleding gekocht moet worden en als het weer winter wordt wellicht ook nog wat winterkleding. Je weet nooit hoe hard de jongens groeien en hoe snel de schoenen slijten. Toch ben ik blij met deze eerste twee maanden. Doordat we weinig uitgaven blijft er 376 euro over om over de andere maanden te verdelen en staat het maandbedrag 'ineens' op 277,60 euro!
Waar gaven we ons kledinggeld aan uit?
- 10 paar sokken voor manlief - 6 euro (opruiming)
- blouse manlief - 12 euro (opruiming)
- grijs jasje Helma - 3,75 euro (opruiming)
- vestje met roze bloemen Helma - 2,50 euro (opruiming)
- 3 paar sokken Helma - 2,49 euro
- zwarte maillot Helma - 1 euro (opruiming)
- 1 paar oorbellen Helma - 3 euro (opruiming)
- bodywarmer B. (alvast voor de zomer) 2,50 euro (opruiming)
- nieuwe schoenen B. - 49,95 euro (opruiming)
- Fleecevest E. - 5,99 euro
Wat moeten we binnenkort aanschaffen?
- De grootste kostenpost waren de nieuwe schoenen van B. B. slijt z'n schoenen erg snel en heeft nu weer een paar mooie, goede schoenen (opruiming, ze waren 99,95 euro). Voor de zomer heeft hij alleen nog een paar gympen nodig.
- Voor E. heb ik nog een paar zomerschoenen staan. Het zijn goede schoenen maar wel laag. Het is even afwachten of hij er goed op kan lopen, anders moeten we voor hem nog wel nieuwe schoenen kopen.
- A. loopt nog niet en ik heb nog wel wat schoentjes op voorraad.


- De zomerkleding voor de jongens moet ik nog uitzoeken. A. heeft sowieso wat nieuws nodig, B&E waarschijnlijk (hoop ik) alleen wat voor de zondag en voor als we weggaan.
- Manlief koopt dit jaar waarschijnlijk nog nieuwe schoenen.Tips:
- Zoals je ziet koop ik veel kleding in de opruiming. De kledingwinkels hebben tegenwoordig opruiming voordat de zomer/winter begint. Waarschijnlijk redt je het met de kleding uit de kast nog wel tot de opruiming.
- Ik ga voordat het opruiming is niet naar de kledingwinkels, tenzij ik iets dringend nodig heb. Als je er niet kom, zie je ook niet dat ene kledingstuk dat je echt nodig denkt te hebben. En als het er in de opruiming niet meer hangt, heb je het ook niet gemist.
- In sommige winkels (kruidvat onder andere) is op het laatst de afprijzing tot 70 %. Zelf kijk ik altijd even in de bakken. Weet je dat je teveel mee gaat nemen, kijk dan niet! Ik had nog twee rokjes hangen waar ik niets op had, nu dus wel: een vestje van 2,50 euro en een jasje van 3,75 euro.
- Sommige dingen kun je in het voren kopen voor de kinderen, zoals een shirt met korte mouw of een effen wit shirt voor onder een blouse. Koop niet teveel en schrijf eventueel op wat je hebt gekocht. Dat voorkomt dubbele kleding en dus dubbele kosten. (ik heb zo weleens twee jassen gekocht voor B.)
- Koop geen kleding in het voren die echt gepast moet worden. B. is erg dun en de meeste broeken zitten niet goed. Een broek in het voren kopen kan niet, dus doe ik het niet meer. Ik heb er van geleerd.. al teveel miskopen gedaan..
- Bekijk voordat je gaat winkelen de kledingkasten, dan weet je weer wat je hebt!
- Tijdens de opruiming kijk ik graag in de wat duurdere winkels. Nu we drie jongens achter elkaar hebben wil het nog wel eens lonen om voor B. iets 'duurs' te kopen en dat daarna weer doorgeschoven kan worden naar E. en soms ook nog naar A. Ik doe dit niet te vaak, anders zie je op al je foto's dezelfde kleren..
- De wat duurdere kleding is meestal ook weer makkelijker door te verkopen, mits er geen vlekken op zitten natuurlijk.. dat blijft een risico, dus koop ik meestal maar één setje wat duurdere kleding voor de kinderen.
Nou, het was weer een heel verhaal, maar door alles op te schrijven is mezelf ook veel duidelijker geworden. (gek is dat he..). Op naar het volgende financiële plaatje ;-)Reacties

  1. Je hebt veel gekocht voor weinig geld! Ik probeer ook altijd zoveel mogelijk mijn slag te slaan in de solden, ik ga dan ook het liefst naar de iets duurdere winkels. Vaak vind je daar echt super koopjes aan min 70%. Van zo'n koopjes kan ik echt genieten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons zijn schoenen ook de grootste kostenpost. Verder krijg ik nog wel eens wat, en koop ik best veel bij de Wibra en Zeeman.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het kledingbudget op basis van NIBUD en Trema normen is erg HOOG, gebaseerd op Gooise toestanden constateer ik met mijn gescheiden vriendinnen en kennissen. Mazzel voor de ontvanger.. Hier kun je enorm op bezuinigen. Hier wordt nog veel gekocht, weinig geruild.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!