Huisjes!

Ik weet het, het is 'in'.. maar voor mij zijn ze altijd al 'in' geweest: huisjes! Ik weet nog dat er vroeger met kerst een stenen huisje op tafel kwam te staan. Uren kon ik kijken naar het kaarslicht dat door de ruitjes scheen.

Of het nu 'echte' of 'nep' huizen zijn, ik vind het allebei leuk. Kom ik bij iemand in huis, dan bedenk ik altijd hoe ik het zou inrichten. (met m'n eigen meubels, dat dan weer wel..)

M'n grootste zwak zijn de zaanse huizen en de grachtenpanden in Amsterdam bijvoorbeeld. Geen idee waarom, maar die hebben gewoon wat!

Ook hier in huis hebben we huisjes, kijk:


Ik kocht ze vorig jaar bij blokker voor een paar euro. Nog steeds ben ik er weg van!

Toen ik zwanger was van A bedacht ik dat de babykamer een Hollands kamertje moest worden. Ik kocht wat op marktplaats, maar hield het uiteindelijk redelijk neutraal. Totdat ik een poos geleden dit dekbedovertrek zag bij AH, die moest mee! Ik kocht er gelijk twee, voor A., als hij in een groot bed mag slapen. Inmiddels is A. 21 maanden, dus moet ik nog even wachten voordat ik ze kan gebruiken, maar ik kijk er naar uit!


Reacties

 1. Wat een leuk dekbed. Leuk ook dat je het al klaar hebt liggen. Onze dochter is nu 19 maand en haar grote meisjeskamer is al klaar, zodat onze zoon van onze kamer naar de babykamer kan. Maar vind haar nog zo klein om in een groot bed te liggen, en een leuk dekbed en bijpassende gordijnen krijgt ze waarschijnlijk voor haar tweede verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk, die huisjes! Ik snap helemaal waar je 't over hebt, ik heb er ook echt wat mee. Vorig jaar maakte ik er zelf één van een melkpak met een led-lichtje erin. Maar het leukste vind ik de stenen waar een kaarsje inkan.
  Ik de grachtenpandjes die ze jaren geleden bij de Blokker hadden.
  Wat een mooi dekbed!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg! En je zult zien, het komt snel genoeg dat deze gebruikt kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Is weer eens iets anders dan de standaard kinderovertrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt leuk die huisjes,en dat dekbed is ook super

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!